Gul Klud giver dig i dette helt nye format en optakt med fokus på alle weekendens kampe.

Hvis du vil klædes bare en lille smule på til alle weekendens kampe i hver spillerunde, så skal du bare følge med her i vores ugentlige optakt.

Denne optaktsartikel af Gul Kluds Alexander Paaske er den fjerde i et nyt format, der giver dig en lynoptakt til alle søndagens kampe. Du får også en spiller i hvert opgør, som du især skal holde øje med.

Søndag kl. 19.00

Carolina Panthers – Arizona Cardinals
Panthers og Cardinals går ind til det her opgør med vidt forskellige udgangspunkter på selvtillidsbarometret. Gæsterne har to sejre mod Panthers’ ene sejr, men Panthers fik sæsonens første sejr mod Chargers i sidste weekend, mens Cardinals – og specielt quarterback Kyler Murray – skuffede gevaldigt i nederlaget til Lions. Derfor forventer jeg en virkelig interessant kamp, hvor Arizona er det mere talentfulde mandskab, men Panthers holdet med momentum. Samtidig er Matt Rhules forsvar umiddelbart bygget godt til at matche up mod Cardinals, mens angrebet også bør sætte en del point på tavlen mod en middelmådig Cardinals-defensiv. Det kan du høre meget mere om i den seneste udgave af podcasten Det Ovale Kontor.

Hold især øje med: CB Donte Jackson, Panthers

Chicago Bears – Indianapolis Colts
Chicago Bears bliver ved med at hive forunderlige sejre hjem. Mod Falcons var de igen nede i sækken, men leverede på utrolig vis endnu et vildt comeback. Bears’ niveau er dog mere 1-2 end 3-0, og det tror jeg, vi får at se, når Colts kommer på besøg. Gæsterne har fået rettet op på det skuffende premierenederlag mod Jaguars, og ser især stærke ud defensivt. Heldigvis for hjemmeholdet har de skiftet ud på quarterback-positionen og dermed forstærket den. Nick Foles er bedre end Mitch Trubisky, og det er endelig gået op for Matt Nagy. Det bliver spændende at se Foles i en hel kamp som holdets starter bag center. Der er brug for en stor kamp fra den tidligere Super Bowl MVP.

Hold især øje med: G Queston Nelson, Colts

Læs også: Weekly Winners 2020: Uge 4

Cincinnati Bengals – Jacksonville Jaguars
Skal Joe Burrow endelig have sin første sejr? Chancerne er i hvert fald gode i denne uge, hvis den offensive linje kan give ham bare lidt tid i lommen. Kan de det, bliver det en sjov dag på kontoret for den kommende NFL-stjerne, for Jaguars’ kasteforsvar er ringe og blev senest flået fra hinanden af Dolphins. Gæsterne er dog ikke uden chancer, og jeg er spændt på at se, om deres svage niveau i uge 3 er retvisende, eller om de kan levere spil i nogenlunde NFL-klasse. I opgøret glæder jeg mig også meget til at se runningbackduellen mellem Joe Mixon og James Robinson.

Hold især øje med: CB William Jackson, Bengals

Dallas Cowboys – Cleveland Browns
Cowboys står for halvdelen af sejrene i NFC East efter tre runder. Det er vel godt, tænker du!? Svaret er nej, for divisionen er ringe med blot to sejre i 12 kampe fordelt på de fire hold. Alligevel ser jeg Mike McCarthys mandskab som favorit mod Cleveland Browns. Cowboys-offensiven er fremragende anført af en super velspillende Dak Prescott, en formstærk Ezekiel Elliott og en suveræn og dyb receiver-gruppe, hvor fjerde-receiver Cedrick Wilson var den store oplevelse mod Seahawks. Forsvaret er til gengæld dårligt, hvis vi ser bort fra freaken Aldon Smith. Gæsterne fra Cleveland gjorde pligtarbejdet med sejre i uge to og tre mod henholdsvis Cincinnati og Washington, men nu venter en sværere opgave. Cowboys er lige netop den type hold med slutspilspotentiale, som Browns gerne vil måle sig mod, så det bliver spændende at se, hvilket niveau de reelt er på. Jeg forventer en højtscorende og jævnbyrdig kamp, hvor holdet med den bedste quarterback vinder.

Hold især øje med: WR Odell Beckham Jr, Browns

Læs også: Tanker fra runde 3: Aldon Smith er årets comeback-historie

Detroit Lions – New Orleans Saints
Det startede så godt for Saints, der satte Tom Brady og co. på plads i sæsonpremieren. Men siden er det blevet til to nederlag, og forhåndsfavoritterne i NFC efterlader pludselig en masse spørgsmål. Er Drew Brees færdig? Hvad sker der med forsvaret, der er blevet kørt i runde to og tre? Risikerer Saints at misse slutspillet? Svarene ser ikke umiddelbart så positive ud, men vi kan blive meget klogere i denne uge, når Sean Paytons tropper gæster Detroit. Lions kom godt nok på sejrstavlen efter overtime mod Cardinals, men de er et hold, som Saints skal kunne slå. Defensiven er sårbar, og angrebet leder efter fodfæste efter Kenny Golladays tilbagevenden. Med Saints-forsvarets nuværende forfatning kan det dog være kampen, hvor Matthew Stafford for alvor brillerer. Sker det, kan Lions vinde, og så er der pludselig langt til slutspillet for de forsvarende NFC South-mestre.

Hold især øje med: CB Marshon Lattimore, Saints

Houston Texans – Minnesota Vikings
COVID-19 har givet denne her kamp en meget speciel optakt. Vikings spillede i søndags mod Titans, der er coronaramt, men i skrivende stund (torsdag aften, red.) har NFLmings lilla helte ingen tilfælde af coronasmitte i truppen. Af sundhedsmæssige årsager er Vikings’ træningskompleks fuldstændig lukket ned, og derfor kan vikingerne ikke forberede sig på opgøret mod Texans i vanlig stil. Det giver Houston en fordel i det her vind-eller-forsvind-opgør. Begge hold snusede til sejren i uge 3, men måtte til sidst indkassere nederlag og en record på 0-3. Man skal aldrig sige aldrig i sport og specielt ikke i NFL, men taberen af det her opgør må officielt vinke farvel til slutspillet, da begge holds divisioner føres an af 3-0-hold. Hverken Texans eller Vikings har specielt meget kvalitet på forsvaret, og alt tyder derfor på et vaskeægte shoot-out. Her tror jeg væsentligt mere på Deshaun Watson end Kirk Cousins, men storspil af Adam Thielen og rookie Justin Jefferson kan tippe den duel i Kaptajn Kirks favør.

Hold især øje med: WR Justin Jefferson, Vikings

Miami Dolphins – Seattle Seahawks
Det er rigtig sjovt at være Seahawks-receiver lige nu. Russell Wilson spiller nemlig fuldstændig vanvittig flot football i øjeblikket, og hans dybe bold er en fryd for øjet. Jeg har derfor helt ondt af Dolphins’ cornerbacks på forhånd. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at både Tyler Lockett og DK Metcalf kommer til at gribe en bombe fra Mr. Unlimited. Hjemmeholdets forsvar er bare ikke godt, og derfor frygter jeg virkelig, at det kan blive grimt. Men der er også grund til lidt optimisme for Miami efter den fine sejr over Jaguars i Thursday Night Football. Ryan Fitzpatrick og co. har potentialet til at kunne sætte en god portion point på tavlen, når det klikker. Hvis den stadig relativt nye offensive linje kan stå imod Seahawks’ ikke specielt imponerende pass rush, så kan Fitzpatrick måske følge med Russell Wilson. Men Seattle er bare det markant bedre hold, så hvis de rammer niveau, vinder de og går til 4-0.

Hold især øje med: DL, Christian Wilkins, Dolphins

Tampa Bay Buccaneers – Los Angeles Chargers
To komfortable Bucs-sejre er kommet i hus. Men det er ikke det fint spillende angreb, der har sikret sejrene. Det er faktisk forsvaret, der har været den bedste enhed. Defensiven har terroriseret henholdsvis Panthers’ og Broncos’ angreb, og her skal der især lyde en stor applaus til den defensive koordinator Todd Bowles, der sætter forsvaret fantastisk op. Af den årsag har jeg også rigtig svært ved at se, at Chargers kan levere overraskelsen. Rookie-quarterback Justin Herbert har allerede vist adskillige prøver på sit pæne talent, men Buccaneers er hans første test mod et rigtig godt forsvar. Man skal dog heller ikke afskrive gæsterne fuldstændig, for de har også et godt forsvar. Et forsvar, der virkelig gav Patrick Mahomes og Chiefs problemer. Brady må desuden undvære Chris Godwin, så måske Chargers-forsvaret kan holde kampen tæt.

Hold især øje med: EDGE Jason Pierre-Paul, Buccaneers

Læs også: Titans-Steelers udsat på ubestemt tid

Tennessee Titans – Pittsburgh Steelers
Kampen er udsat på ubestemt tid grundet corona-udbrud på Titans-holdet.

Washington Football Team – Baltimore Ravens
Jeg vil ikke skrive så meget om denne her kamp. Jeg har sjældent været så sikker på en (stor)sejr som her. Og her mener jeg selvfølgelig, at Lamar Jackson og resten af Ravens-holdet rejser sig efter skuffelsen mod Chiefs og tromler over Washington. Hjemmeholdet har en fin defensiv linje, men derudover kan de slet ikke matche op med Ravens’ alsidige og revanchelystne offensiv. Modsat er det opskriften på en katastrofe for Washington at have den omvandrende turnovermaskine og nye Jameis Winston, Dwayne Haskins Jr., bag center. Han forærede bolden flere gange til Clevelands middelmådige forsvar. Så kan det kun blive grimt mod Baltimore. Ravens vinder med over 20 point.

Hold især øje med: TE Mark Andrews, Ravens

Læs også: Ravens forgylder Marlon Humphrey

Næste side: Kan Belichick og co. stoppe NFL’s bedste hold? (brug knappen neden for)