New York Giants fyrede tirsdag nat dansk tid træner Joe Judge efter bare to sæsoner i spidsen for holdet

Med en dags forsinkelse kom den fyring mange havde forventet. Joe Judge er færdig som headcoach for Giants.

I en pressemeddelelse siger medejer af Giants John Mara meget diplomatisk: “Steve Tisch ( medejer) og jeg mener begge, at det er i vores klubs bedste interesse at gå i en anden retning.”

Efter flere møder med den nu afskedigede træner, og Judge selv mødtes med spillerne mandag eftermiddag, sagde Giants farvel til den 40-årige træner, der kom til klubben fra New England Patriots, hvor han var special teams coordinator:

“Vi mødtes med Joe i går (mandag) eftermiddags for at diskutere holdets tilstand”, siger Mara. “Jeg mødtes igen med Joe i eftermiddags (tirsdag), og det var under den samtale, at jeg informerede Joe om vores beslutning. Vi sætter pris på Joes indsats på vegne af organisationen.”

Joe Judge fik kun to år som headcoach for Giants. Han vandt 10 kampe og tabte 23, og blev den første Giants-træner i klubbens næsten 100-årige historie, der tabte 13 kampe i en sæson.

Han er den tredje Giants-træner i træk, der bliver fyret efter to sæsoner eller mindre, efter Ben McAdoo (13-15) og Pat Shurmur (9-23).

Fyringen kommer dagen efter, at Dave Gettleman gik på pension (læs: blev fyret) efter fire sæsoner som general manager. Ifølge Mara vil Giants ansætte en midlertidig daglig leder, som skal stå for at finde og ansætte en ny træner, mens klubben indleder jagten på en ny general manager.