Er du fodboldspiller, måske endda målmand, og går med en lille NFL-drøm, så er International Player Pathway måske noget for dig.

New Orleans Saints har haft kikkerten indstillet på Europa og en sport, hvor de sparker lidt mere til bolden, end man gør i NFL. Og det er ikke første gang.

Tilbage i 1982 skrev en ung dansker kontrakt med New Orleans Saints. Du har måske hørt om ham. Morten Andersen hedder han, og han har ofte joket med, at han ikke var god til fodbold, fordi han altid sparkede bolden over mål. Men sjovt nok passer det perfekt til amerikansk fodbold.

Og nu har Saints igen været på rov på vores side af atlanten og denne gang hentet en spiller, der er vant til at holde vogte målet, men også bevist at han kan sparke bolden til månen.

Klubben har nemlig skrevet under med den nordirske målmand Charlie Smyth, som dermed får muligheden for at konkurrere om kicker-jobbet for Saints i den kommende sæson.

Den 22-årige Smyth bliver den første irer eller nordirer, der skriver kontrakt med et NFL-hold efter at have været en den af NFL europæiske udviklingsprogram, International Player Pathway.

Smyth deltog også i den netop overståede NFL Scouting Combine og besøgte efterfølgende Saints på klubbens træningsanlæg. Han deltog også ved collegeholdet South Floridas pro-day sammen med andre internationale spillede, der håber på en chance i NFL, og her imponerede Smyth ved at sparke et 60-yard field goal.

Og den nordirske målmand fra klubben Down GAA fra den gæliske fodboldliga har gjort kometkarriere. Ifølge medier fra den grønne ø har Smyth kun sparket til en oval bold siden august, men har formået at gøre opmærksom på sine evner blandt andet med et 63-yard field goal på de sociale medier.

Hos Saints kommer Smyth til at kæmpe med Blake Grupe og kickerpladsen. Grupe var holdets kicker i 2023, men var ikke synderligt imponerende i sin rookie-sæson, efter han overtog pladsen fra Will Lutz.

Fordi Smyth kommer til Saints via International Player Pathway tæller han ikke med i de maksimale 90 spillere et NFL-hold må have i truppen udenfor sæsonen. Smyth skal nu i træningslejr med Saints første gang d. 15. april.

Også Chiefs har hentet europæisk hjælp, da de har givet den tidligere Walisiske rugbystjerne Louis Rees-Zammit en kontrakt. Han er dog ikke kicker men derimod runningback og bliver meget interessant at følge i de kommende måneder.