Robert Kraft udtrykker utilfredshed med Patriots seneste udbytte i draften, som han kalder utilfredstillende.

Det er en kritik rettet direkte mod Bill Belichick, der som den eneste headcoach i NFL også bestrider jobbet som General Manager (sportschef, red.). Dermed har han ikke kun ansvaret for træningen, men også for sammensætningen af truppen og ikke mindst, hvilke spillere klubben drafter.

Robert Kraft gav onsdag udtryk for, at han var tilfreds med den måde Patriots havde opgraderet truppen i free agency indtil videre, men sagde samtidig at klubbens fremtid ligger i at hente bedre spillere i draften, det skriver Kevin Patra fra NFL.com.

“Hvis du vil have et godt hold, der vinder mange kampe år efter år, så kan du ikke gøre det i free agency,” sagde Kraft på et onlinemøde. “Du skal gøre det gennem draften. Det er der, du kan få fat i spillere med stort talent, hvad enten det er Willie McGinest eller Tom Brady. Du får dem til en pris, hvor du kan opbygge holdet og være konkurrencedygtig”.

Kraft vil altså have sit hold bygget gennem draften, og Patriots-ejeren mener Bill Belichick og hans stab har snublet her de sidste par sæsoner.

“De hold, der drafter godt, er dem, der vil forblive på toppen,” sagde Kraft. “Jeg synes ikke, vi har gjort det bedste arbejde på den front de sidste par år.” sagde han uden direkte at at nævne Belichick eller Dave Ziegler, der står i spidsen for klubbens talentspejdere og er Belichicks højre hånd.

Kritikken fra Kraft er langt fra uberettiget. Belichick har tidligere haft succes i draften, men de seneste fire år, har holdet misset fælt. Topvalgene i 2017, Derek Rivers og Antonio Garcia, er ikke længere i klubben. Sidstnævnte fik kun et enkelt skuffende år for Patriots og er ikke engang i NFL længere.

De to spillere fra første runde i 2018 (Isaiah Wynn og Sony Michel) har haft op- og nedture og kæmpet med skader. Wide receiver N’Keal Harry som klubben tog i første runde i 2019 har ikke slået til, og danske Hjalte Froholdt som klubben tog i fjerde runde samme år er nu hos Texans.

I sidste års draftårgang var 6. runde valgte OL Michael Onwenu en positiv overraskelse, men ellers var der ikke meget at råbe hurra for.

Mens Robert Kraft aldrig har lagt skjul på, at hans klogeste manøvre som ejer for Patriots var, at hente Bill Belichick ind som headcoach, så har der været flere sammenstød mellen de to i de senere år. Med den slet skjulte kritik fra ejeren til træneren, kan vi måske være vidne til Bil Belichicks sidste skud i bøssen for Patriots.