NFL giver spillerne mulighed for at trække sig fra sæsonen, og det har to store Patriots-profiler benyttet sig.

Patriots startende højre tackle Marcus Cannon og startende linebacker Dont’a Hightower har begge besluttet sig for at springe 2020-sæsonen over.

De har benyttet den såkaldte “opt-out” regel, som NFL og spillerforeningen blev enige om i den seneste aftale, der giver en spiller mulighed for at trække sig fra sæsonen, hvis han føler sig utryg ved at træne eller spille.

Dermed har fem Patriots-spillere nu valgt at trække sig fra 2020-sæsonen, da også runningback Branden Bolden, fullback Dan Vitale og guard Najee Toran har informeret klubben om, at de ikke spiller i år.  

Aftalen mellem NFL og spillerforeningen indebærer, at alle spillere, der ønsker at tilmelde sig ordningen, skal gøre det inden fredag, og flere andre spillere har allerede gjort det. Den første var Kansas City Chiefs guard Laurent Duvernay-Tardif, der med sin baggrund i lægevidenskaben ikke fandt det forsvarligt at spille i år.

Spillerne skal ikke gå for lud og koldt vand, selvom de trækker sig, Således bliver en spiller som minimum kompenseret med 150.000 dollars eller lige omkring en million kr., og i særlige tilfælde kan spilleren få 350.000 dollars eller ca. 2,2 millioner kr.

Marcus Cannon har tidligere fået kemo-behandling for lymfekræft og er dermed i den risiko-gruppe, der kan få den større kompensation.

Dont’a Hightower er lige blevet far og har muligvis derfor besluttet sig for ikke at udsætte sig selv eller sin familie for unødvendig risiko. Han må nøjes med den mindre kompesation.

Med Hightower ude får Patriots linebacker-kvartet et helt nyt look i forhold til sidste år. Kyle Van Noy (Dolphins), Jamie Collins (Lions) og Elandon Roberts (Dolphins) har alle forladt klubben inden sæsonen.

Patriots havde allerede skåret truppen ned til de pålagte 80 spillere, så de har nu to pladser fri, som frit kan udfyldes.

Danske Hjalte Froholdt har endnu ikke meldt ud, om han ønsker at benytte sig af opt-out klausulen eller han spiller sin chance og ser om han kan kæmpe sig til en fast plads på Patriots-holdet.