Det var på et hængende hår, men til sidst blev NFL og spillerforeningen enige om aftalen for en Corona-justeret opstart af NFL-sæsonen.

Blot fire måneder efter NFL og spillerforeningen (NFLPA) blev enige om en ny overenskomst, så har parterne nu justeret på aftalen, så den tager højde for Covid-19’s indflydelse på såvel træningslejre som selve sæsonen.

For det første bliver alle træningskampe aflyst, så det bliver lige på og hårdt, når/hvis NFL-sæsonen kommer i gang til tiden.

Prøv NFL GamePass gratis

For det andet bliver de første 15 dage af træningslejren, der for flere klubber begynder i dag, uden kontakt, mens der dagligt testes for nye tilfælde af Corona. Texans og Chiefs begynder træningslejr søndag, mens alle andre klubber begynder tirsdag.

For det tredje skal NFL-trupperne allerede d. 16. august skæres ned fra 90 til 80 mand, med mindre holdet deler truppen op i to og træner to forskellige steder.

For det fjerde udvides NFL-truppernes practice squad fra 12 til 16 spillere, når sæsonen går i gang. Dette betyder, at klubberne kan have ekstra spillere inde i systemet i tilfælde af, at en eller flere spillere testes positive, og det giver også klubberne mulighed for at have en fjerde quarterback på plads.

For det femte forbliver lønloftet det samme i år. Lønloftet var udregnet til 198,2 millioner dollars, og det forbliver uberørt i 2020, men et eventuelt tab i forbindelse med sæsonen vil blive spredt ud over de næste fire sæsoner begyndende i 2021.

Det skal bemærkes, at hvis kampe blive aflyst i 2020, så får spillerne ikke løn for dem. En NFL-spillers løn er delt ud på de 17 spilleuger i grundspillet, så for hver aflyst runde trækkes spilleren 1/17 af sin løn.

For det sjette bliver det muligt for spillerne at trække sig fra sæsonen, men det skal ske indenfor de næste 7 dage, og kan ikke ændres, selvom helbreds-situationen ændrer sig i NFL eller det amerikanske samfund generelt. I tilfælde af alvorlig sygdom i familien kan en spiller dog trække sig senere i sæsonen. Spilleren vil som udgangspunkt blive kompenseret med 150.000 dollars, men dog 350.000 dollars i særligt farlige tilfælde.

Kansas City Chiefs’ offensive guard Laurent Duvernay-Tardif, der er fra Canada og er uddannet læge, er den første spiller, der har benyttet sig af ordningen. Han sidder ude hele 2020-sæsonen.