Kampen mellem Chicago Bears (2-9) og San Francisco 49ers (1-10) blev en rodet, uskøn og ulige kamp. I en dårlig offensiv kamp vandt Bears hjemme 26-6.

Det var en af de få kampe som ikke havde slutspilsimplikationer, da Bears tog imod 49ers. Uden at nogle af aktørerne ville sige, var det nok en kamp holdenes organisationer ikke ville have noget imod at tabe, da dette ville sætte taberen i en bedre position til draften.

Første halvleg

De første 5 angrebsserier endte alle med punts, og sådan gik hele første quarter. Vi skulle derfor til midten af anden quarter, før kampens første point kom. Bears ville punte bolden væk, puntet blev ramt og så fløj bolden kun 20 yards ned af banen. Dér blev den sågar grebet af 49ers-spiller, og han returnerede den til 4-yard linjen. Det blev dog ikke til touchdown – kun et field goal fra 31 yards. Der blev dog skrevet historie på den korte angrebsserie. Med 7:40 tilbage af anden quarter, blev det første kast grebet – aldrig før havde en kamp været i gang så længe, før det første kasteforsøg succesfuldt. Det var i øvrigt et Colin Kaepernick kast til Vance McDonald.

49ers satte også de næste point på tavlen, da deres næste angrebsserie også endte med et kort field goal. Det lignede en 6-0 føring ved pausen, men Bears satte pludselig en serie sammen. En effektiv 9-spils serie endte med runningback Jordan Howards første touchdown i kampen – ham skulle vi høre mere til senere. Værterne gik derfor til pause foran 7-6-

Anden halvleg

Bears medbragte momentum fra første halvleg, og pludselig var angrebet varmt. En serie over 11 spil endte i end-zone, da Jordan Howard scorede igen.

Og det fortsatte bare for Bears og Jordan Howard. Da de fik bolden igen, skete det samme en gang mere. Denne gang brugte de kun 5 spil, og så løb Howard i end-zone til dagens tredje scoring.

https://twitter.com/_MarcusD2_/status/805501630078664704

Herefter gik kampen i stå. Bears var foran 21-6 og havde ikke behov for at score mere, og 49ers kunne slet ikke få angrebet i gang. Derfor fulgte en masse punts, og i starten af 4. quarter blev Kaepernick bænket. På det tidspunkt havde han ramt 1 af 5 kasteforsøg for 4 yards, og løbet for 20.

Det blev derfor også kun til 5 point i hele 4. quarter, og dem stod Bears for. Først ramte de et field goal fra 45 yards, og til sidst sackede rookie Leonard Floyd Blaine Gabbert i end-zone for en safety. Kampen sluttede derfor 26-6.

Sejren bringer Chicago Bears på 3-9, og de møder næste uge Lions i Detroit.

Nederlaget er 49ers’ 11. i træk, og de er nu 1-11. Med nederlaget er de godt på vej, til at sikre sig et top3 valg i forårets draft. De møder næste uge New York Jets hjemme.

Statistikkerne:

Det blev altså en dårlig offensiv kamp, hvor kun runningbacks kunne være tilfredse med deres bidrag. For Bears løb Howard 117 yards på 32 forsøg og 3 touchdowns. Quarterback Matt Barkley, som startede grundet skade til Jay Cutler, ramte 11/18 for 192 yards. Bedste receiver blev Josh Bellamy med 93 yards på 4 grebne bolde. Derudover lavede forsvaret hele 6 sacks.

For 49ers løb Carlos Hyde 92 yards på 20 forsøg, mens Blaine Gabbert ikke var meget bedre end Kaepernick. Han ramte således 4/10 for 35 yards. Bedste receiver blev Jeremy Kerley med én greben bold for 18 yards.