Las Vegas Raiders er det første hold siden 2017, der giver Colin Kaepernick muligheden for at træne med.

Colin Kaepernick har været frosset ud af ligaen siden 2016, hvor han indledte sin protest mod etnisk forskelsbehandling ved at knæle til den amerikanske nationalsang før San Francisco 49ers’ kampe. Kaepernick indledte sin protest efter sommeren 2016, hvor adskillige afroamerikanske borgere blev skudt og dræbt af politiet.

Siden da er Colin Kaepernicks knælende protest blevet et symbol, der har bredt sig som en steppebrand henover den globale scene. Vi har blandt andet set protesten i de europæiske fodboldligaer efter startfløjtet.

Alligevel har det stokkonservative NFL ikke taget Kaepernick til nåde – og parterne har været i adskillige søgsmål mod hinanden.

Men nu ser det ud til, at en dør er blevet åbnet på klem for Colin Kaepernick. Las Vegas Raiders skulle efter sigende have tilbudt Kaepernick muligheden for at træne med holdet i indeværende uge. Det er første gang siden 2017, at Kaepernick er blevet tilbudt at træne med et NFL-hold og bevise, at han fortsat har niveauet til at begå sig i NFL.

Las Vegas Raiders er ganske vist stærkt besat på quarterback-positionen med Derek Carr, Nick Mullens, Jarrett Stidham og Chase Garbers – og Kaepernick er da også bevist om, at der er lang vej tilbage. I et nyligt interview med “I Am Athlete” udtalte Kaepernick bl.a.:

– Jeg er fuldstændig klar over, at det kommer til at tage tid at komme tilbage. Så ja, jeg er helt overens med at skulle starte som reserve. Men jeg mener stadigvæk, at jeg har niveauet til at starte i NFL – og jeg har ambitioner om at få spilletid og bevise det.

Colin Kaepernick tørnede ud for San Francisco 49ers i perioden 2011-2016, hvor han førte det hæderkronede franchise frem til Super Bowl XLVII (2012-sæsonen) og NFC-mesterskabskampen i 2013-sæsonen.