Én spiller blev både skurk og helt, da Kansas City Chiefs og Oakland Raiders spillede om førstepladsen i AFC West!

Inden kampen var der problemer med frostvejr og forholdene var svære for de to rivaler med en strid vind på skrå af den frosthårde bane.

Raiders åbnede scoringen med et field goal, men det stod bestemt ikke skrevet i kortene. Chiefs forsvar fremtvang en tre-og-ud på kampens første angrebsserie, men Tyreek Hill fumblede sit punt return. Herefter  fulgte en sekvens, hvor Chiefs først tabte en Challenge om en første down og bagefter fik en Amari Cooper fumble omstødt efter review. Og så endte det hele med 3 point fra Sebastian Janikowskis venstre fod.

Tyreek Hill gjorde skaden god igen i begyndelsen af anden quarter.  Han greb to bolde i træk. Den anden en perfekt kastet post-rute fra Alex Smith og så var hjemmeholdet foran 7-3.

Chiefs fortsatte de gode takter og scorede også på deres næste angrebsserie. Gode catches af Travis Kelce og Hill bragte bolden ned på 5-yard linjen, og Charcandrick West øgede føringen til 14-3 på et løb i venstre side.

Og som om Hill ikke havde været nok i fokus, så fik han hele Arrowhead til at glemme sin fumble, da han returnerede Raiders næste punt til touchdown. Og pludselig var Chiefs foran 21-3!

Halvlegen sluttede dog skidt for hjemmeholdet. Først måtte linebacker Derrick Johnson forlade kampen med en alvorlig fodskade (første melding er en akilles-skade, red.), og uden ham på banen kørte Raiders ned mod end zone og reducerede til 21-10 på et kort løb af Latavius Murray.

Anden halvleg startede heller ikke for godt for Alex Smith, der kastede en interception på sit andet play og fumblede på sit fjerde. To turnovers på to minutter. Begge gange var Chiefs forsvar dog effektivt og holdt Raiders til blot 3 point.

Helt utroligt blev det også de sidste point i kampen, da Raiders sidste forsøg på at udligne fejlede. På 4. down og 1 på Chiefs 15-yard linje lavede Raiders false start, og det efterfølgende kast fra Carr på 4. down og 6 var incomplete.

Dermed vandt Chiefs 21-13 og overtager førstepladsen i AFC West.  Begge klubber er 10-3.

Tight end Travis Kelce havde endnu en stor kamp for Chiefs. Han greb 5 bolde for 101 yards, og er dermed oppe på fire kampe i træk med 100 yards. Flest af alle i NFL hele sæsonen og en tangering af Chiefs rekord.

Khalil Mack havde sin 8. kamp i træk med et sack og er nu kun to kampe fra NFL-rekorden på 10. Han fremtvang fumblen fra Alex Smith i starten af anden halvleg. Det var hans tredje kamp i træk med en sack-fumble.