NFL spiller fem kampe i udlandet i den kommende sæson, men allerede fra 2025 bliver det til ni. Og her er Australien og Los Angeles Rams i spil.

NFL fortsætter med at udvide sin internationale tilstedeværelse, og den eksproprierende liga ser ud til at have sat kikkerten mod syd. Langt mod syd.

Ifølge 9News i Melbourne overvejer NFL muligheden for at spille en grundspilskamp i Australien, og det kan ske allerede i 2025-sæsonen eller måske først i 2026. Men det skulle være sikkert og vist, at NFL er på vej down under.

Det er ikke afgjort endnu, hvor kampen skal spilles, men det store cricketstadion i Melbourne – Melbourne Cricket Ground i folkemunde bare kaldet MCG – har tidligere været i kontakt med NFL. Men både Melbourne og Sydney er i spil.

NFL har én gang tidligere været i Australien, da de helt tilbage i 1999 spillede en pre-season kamp i Sydney, hvor Broncos slog Chargers 20-17.

Rams “ejer” Australien

Hvis (når) en kamp bliver spillet i Australien, så er det angiveligt med Los Angeles Rams som det officielle hjemmehold. Klubben holder i øjeblikket enerettigheder for NFLs 32 klubber til at markedsføre sig i Australien, og der er direkte flyvninger fra Los Angeles til Melbourne.

Tilbage i februar 2022 sagde Rams’ boss Kevin Demoff ti, at han ville arbejde på, at Rams skulle spille en kamp i Australien. Og nu ser det ud til at ske.

NFL havde for få år siden planer om en kamp i Kina, og der var Rams faktisk, som en del af aftalen for at flytte fra St. Louis til Los Angeles, blevet pålagt at tage over.

Med de seneste politiske udfordringer in mente og yderligere logistiske komplikationer i forhold til Kina, er de planer nu skrinlagt, og i stedet er Australien NFLs nyeste rejsemål.

Tidsforskel er største udfordring

Den største udfordring er selvfølgelig logistikken, de mange tidszoner og forskel i kickoff-tidspunkt.

Los Angeles er 11 timer bagud i forhold til den den australske østkyst og der er yderligere tre timer til New York og den amerikanske østkyst. Det er ikke ideelt i forhold til at finde et kickoff-tidspunkt, der både fungerer lokalt og harmonerer med det normale kampprogram i NFL.

I år spiller NFL en kamp i Brasilien fredag aften i spilleuge 1, når Philadelphia Eagles og Green Bay Packers mødes. Det er lidt nemmere, fordi der ikke er den store tidsforskel involveret. Men man kunne forestille sig, at NFL ville lægge en kamp i Australien lørdag, så kickoff ville være fredag aften amerikansk tid.

Skulle man tænke yderligere i logistik og rimelighed for modstanderholdet også, så møder Rams det andet Los Angeles hold Chargers i 2026, hvilket ville være den “humane” løsning.

Skal du se NFL i Europa i år?

Vi kommer naturligvis til at lave NFL-rejser til alle tre kampe i London og også den ene i Tyskland sammen med vores nye rejsepartner Football Travel.

Vi har omkring 100+/- pladser til hver kamp i London, men kun omkring 50 til kampen i München.

Rejser til NFL i London

Køb dine billetter nu

Minnesota Vikings – New York Jets
Søndag d. 6. oktober
Tottenham Hotspur Stadium
Køb billet nu

Chicago Bears – Jacksonville Jaguars
Søndag d. 13. oktober
Tottenham Hotspur Stadium
Køb billet nu

Jacksonville Jaguars – New England Patriots
Søndag d. 20. oktober
Wembley Stadium
Køb billet nu

NFL i Tyskland

Køb dine billetter nu

Carolina Panthers – New York Giants
Søndag d. 10. november
Allianz Arena, München
Kun 50 pladser – Køb billet nu