En æra er slut. Carolina Panthers har besluttet at fritstille quarterback Cam Newton, der dermed bliver free agent.

Efter ni år i Carolina, har Panthers fritstillet den tidligere NFL MVP. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Dermed bliver endnu en top quarterback free agent, og Cam Newton kan nu sammen med Jameis Winston lede efter en ny klub og et nyt job.

Panthers hentede i sidste uge Teddy Bridgewater ind som ny quarterback, og gav i samme ombæring Cam Newton besked på, at han frit kunne lede efter en trade og en ny arbejdsgiver.

Kontakt til både Bears og Chargers

Angiveligt forsøgte Newton’s lejr både at komme i tale med Chicago Bears og Los Angeles Chargers, men begge har takket nej. Bears har hentet Nick Foles i Jaguars, mens Chargers faktisk stadig er en mulighed, men nok venter til efter draften. Deres quarterback lige nu er Tyrod Taylor.

Selvom New England Patriots har hentet Brian Hoyer tilbage, så kunne det faktisk også være en spændende mulighed for den snart 32-årige quarterback.

Panthers ansigt i ni år

Cam Newton blev valgt af Carolina Panthers med det allerførste pick i NFL draften i 2011, og han blev omgående både en fanfavorit, klubbens ansigt udadtil og en meget brugt reklamesøjle.

I NFC South, hvor ingen klub havde formået at genvinde divisionen før Cam Newton gjorde sin entré, vandt han og Panthers divisionstitlen tre år i træk fra 2013 til 2015, og han spillede klubben i Super Bowl 50 i 2015, hvor han også blev kåret til ligaens MVP.

Men hans frygtløse måde at spille football på har været hårdt for hans krop. Og måske for hårdt. Newton har haft et utal af skader, og de seneste tre sæsoner har han siddet mere på bænken, end han har været på banen.

Newton var aldrig den mest præcise quarterback, men hans evne til at løbe bolden selv, var altid en stor og vigtig del af hans spil. Han har ramt på 59,7% af sine kaste gennem karrieren med små 30.000 yards, 182 touchdowns og 108 interceptions, men har også løbet bolden for næsten 5.000 yards og 58 touchdowns i sine ni år hos Panthers.

Cam Newton i ni år med Panthers
Første og eneste NFL MVP i klubbens historie
Første spiller i NFL med 30 passing og 10 rushing touchdowns i samme sæson.
Første spiller i NFL med 4.000 kaste-yards og 500 løbe-yards i en sæson.
Valgt til tre Pro Bowls (2011, 2013, 2015)
Offensive Rookie of the Year i 2011
Satte rekord som rookie med flest rushing touchdowns af en quarterback (14)
Har startet 125 kampe i grundspillet for Panthers (68-55-1)
Har startet syv playoffkampe i sin karriere, inklusiv Super Bowl 50.

Nu er tiden slut for Cam i Carolina, og mon ikke det faktisk gør mere ondt end nogen af de skader, han har pådraget sig gennem tiden.