Med alle de store quarterback-nyheder i free agency, har Carolina Panthers tilføjet endnu et stort navn til puljen af tilgængelige spillere.

De fleste signaler indikerede i efteråret, at quarterback Cam Newton nemt kunne have spillet sin sidste kamp for Carolina Panthers. Nu meddeler klubben officielt, at quarterbacken med sin agent har lov til at lede efter en trade.

Det ligner dermed enden på en æra i Carolina.

I beskeden på klubbens egen hjemmeside udtaler holdets general manager, Marty Hurney, følgende:

“En af de udtalte fornøjelser i min karriere var at vælge Cam med det første valg i 2011-draften. Hvert år bliver der taget svære beslutninger, og det er aldrig let. Vi har arbejdet med Cam og Cams agent for at finde den bedste løsning for ham i fremtiden, og han vil altid være en Carolina Panther i vores hjerter.”

Newton har været en elsket figur i Carolina for sin farverige personlighed på og uden for banen. Trods Panthers nåede “den store kamp” i 2015, blev det aldrig til en Super Bowl-sejr med Newton ved roret. Quarterbacken blev også kåret til ligaens MVP i 2015, men siden da har succesen ikke helt været den samme.

Newton selv er dog ikke helt tilfreds med situationen. På Instagram skriver han, at han aldrig har bedt om dette og Panthers har tvunget ham ud i denne situation. Han vil dog “altid elske klubben.”

Skader har præget den dynamiske quarterbacks spil. Flere skulderskader gjorde kampene smertefulde, og i fjor blev det blot til to kampe for Newton grundet en fodskade. Håbet for hold, der mangler en quarterback er, at operation og hvile har været det, Newton har haft brug for for at komme sig.

Tidligere er blandt andet Chicago Bears blev kædet sammen med Newton, mens også Buccaneers, Colts og nu Patriots kunne bruge talent på den position

Carolina kan komme til at sige farvel til holdets to største profiler og ledere i denne offseason efter linebacker Luke Kuechly tidligere på året gik på pension.