Det er nemt at være ekspert i bagklogskabens klare lys. Men ikke desto mindre kaster vi os her ud i at gentage 2015-draften med den viden vi har nu.

Efter en tur i den fabelagtige 2014 draft er tiden nu kommet til at se på 2015-årgangen.

Jeg kan sige med det samme, at det langt fra var en ligeså fornøjelige omgang som 2014, da der var væsentligt længere mellem kvalitetssnapsene i denne klasse. Den havde dog en række gode spillere, der blev taget væsentligt lavere end de ville i en re-draft.

Særligt pass rusher-gruppen var stærk, anført af Danielle Hunter, Frank Clark, Trey Flowers, Za’Darius Smith og Bud Dupree.

At de bedste spillere blev taget relativt sent, var også et tema i denne årgang, bl.a. med Stefon Diggs i femte runde, Eric Kendricks i anden og Trenton Brown i syvende. Denne re-draft vil nok også få Vikings-fans til at trille en sagte tåre, da de havde en virkelig god draft i ’15. Det får de ikke i denne omgang.

Tilgangen i denne re-draft tager udgangspunkt i holdenes mangler dengang, og vi har valgt at annullere alle trades, der ikke var foretaget inden selve draften.

Det betyder f.eks., at San Francisco vælger som nr. 15 i stedet for Chargers, der under draften handlede sig op for at tage runningback Melvin Gordon.

Det skal også siges, at der selvfølgelig er noget personligt bias, og derfor inviteres I alle til at rette eventuel kritik til mig på twitter: @mooncakekaltoft. Vær nænsomme 😉

Du kan åbne hvert pick med pilen og se holdets oprindelige valg, samt læse min begrundelse for det nye pick.

1. Tampa Bay Buccaneers – Danielle Hunter, DE, LSU

Oprindeligt valg: Jameis Winston, QB, Florida State

Jameis Winston var ikke valget værd. Kunne han have været det? Muligvis, men ikke med den trænerstab. Offensiv tackle var også et stort need, hvor de kun havde Gosder Cherilus, Demar Dotson og Kevin Pamphile. Det er ikke ligefrem en linje, der får Cam Jordan til at gøre andet end at savle af udsigten til sacks. Men Danielle Hunter var og er bare den bedste spiller fra den her årgang, så Tampa går BPA. Hunter har lavet 276 tackliner og intet mindre end 54,5 sacks med to Pro Bowls og én Second-Team All-Pro til følge siden sit indtog i ligaen.

2. Tennessee Titans – Byron Jones, CB, Connecticut

Oprindeligt valg: Marcus Mariota, QB, Oregon

Heller ikke Mariota har været valget værd. Whisenhunt blev fyret i løbet af sæsonen, en fyring, der havde ligget i luften i noget tid. Selvom Frank Clark er fristende her, så havde Titans habile spillere på linjen og to gode edges i Brian Orakpo og Derrick Morgan. Cornerbackgruppen bestod dog af Blidi Wreh-Wilson, B.W. Webb, Perrish Cox og Coty Sensabaugh. Valget falder derfor på Byron Jones. Jones har lavet 349 tacklinger, forsvaret 44 kast og er blevet valgt til én enkelt Pro Bowl, samt én enkelt Second-Team All-Pro.

3. Jacksonville Jaguars – Frank Clark, DE, Michigan

Oprindeligt valg: Dante Fowler Jr, DE, Florida

En af de bedste spillere fra årgangen hedder ikke Dante Fowler, som ikke har produceret som et top 5-valg. En, der har, er derimod Frank Clark. Han faldt i 2015, da han i 2014 blev arresteret for vold i hjemmet, og følgeligt smidt af Michigans hold. I denne re-draft bliver han dog valgt på baggrund af sine præstationer i NFL, hvor han ikke har haft de samme problemer. Så selvom det giver mig en smule dårlig smag i munden, får han her en ny chance noget hurtigere. Clark har lavet 173 tacklinger, 43 sacks, forceret 11 fumbles og er blevet valgt til en enkelt Pro Bowl.

4. Oakland Raiders – Marcus Peters, CB, Washington

Oprindeligt valg: Amari Cooper, WR, Alabama

Det bliver ikke til en receiver i denne omgang. Cooper har til tider været en god receiver, men har lavet for mange forsvindingsnumre og haft alt for mange tabte bolde. Derfor flyttes fokus til forsvaret, hvor valget stod mellem to spillere: Grady Jarrett og Marcus Peters. Raiders’ secondary bestod bl.a. af David Amerson, D.J. Hayden og T.J. Carrie, hvilket ikke ligefrem får modstandere til at ryste i bukserne. Derfor falder valget på den lokale dreng Marcus Peters, der, hvis stickum stadig var lovligt, ville få Raiders-fans til at mindes tiderne med Lester Hayes på ydersiden. Peters har lavet 247 tacklinger, 27 interceptions, forsvaret 77 kast og scoret 7 defensive touchdowns. Han er blevet valgt til tre Pro Bowls, én First-Team All-Pro og to Second-Team All-Pros.

5. Washington Redskins – Trey Flowers, DE, Arkansas

Oprindeligt valg: Brandon Scherff, G, Iowa

Selvom Scherff var et rigtigt godt valg og fristelsen til at gentage valget var der da, men hullerne på den defensive linje var bare for store. De havde veteranerne Chris Baker og Jason Hatcher, men ud over dem var det ret tyndt. Så i stedet giver jeg dem Trey Flowers, der har mere sack-produktion end Arik Armstead. Flowers viste først for alvor sit potentiale efter et års tid i Belichicks forsvar, men har været en af de bedre ends fra denne draftårgang i NFL. Flowers har lavet 216 tacklinger, 28 sacks og forceret syv fumbles.

6. New York Yets – Za’Darius Smith, EDGE, Kentucky

Oprindeligt valg: Leonard Williams, DE, USC

Leonard Williams blev omtalt som det sikreste valg i draften, og det overraskede også en del, heriblandt mig selv, at han faldt til valg 6. Vi tog fejl. Williams har ikke været en fiasko, men blev aldrig det, man håbede på. Jeg ville gerne have givet Jets Grady Jarrett, men de har i forvejen Damon “Snacks” Harrison, Mo Wilkerson og Sheldon Richardson, så det ville være lidt dobbeltkonfekt. Jets har hungret efter en pass rusher nærmest siden John Abraham og Shaun Ellis slog deres folder i klubben, selvom Mo Wilkerson lavede 12 sacks i 2015. Men de får Za’Darius Smith, der for alvor viste sit værd, da han skiftede til Packers sidste år og, for første gang i karrieren, startede samtlige 16 kampe, hvilket førte til 13,5 sacks. Hos Ravens spillede han i de fleste kampe, men nåede aldrig at starte mere end otte kampe i løbet af en sæson. Smith har lavet 174 tacklinger, 32 sacks og er blevet valgt til en enkelt Pro Bowl.

7. Chicago Bears – Stefon Diggs, WR, Maryland

Oprindeligt valg: Kevin White, WR, West Virginia

Ryan Pace blev forelsket i Kevin Whites fysiske potentiale i 2015. Det blev aldrig til noget, da White nærmest konstant var skadet. Diggs gik ind i draften med store spørgsmålstegn ved hans holdbarhed, men har vist i NFL, at det var ganske tosset. Med valget af Diggs ville Alshon Jeffery få sig en fremragende makker og det ville samtidig styrke Bears’ receiver gruppe, der var ret tynd i 2015. Det ville også spare på mit stemmebånd, da jeg, indtil Diggs blev taget i femte runde, skreg af fjernsynet i håb om, at Ozzie Newsome kunne høre mig, men ak. Diggs har grebet 365 bolde for 4623 yards og 30 touchdowns.

8. Atlanta Falcons – Bud Dupree, EDGE, Kentucky

Oprindeligt valg: Vic Beasley, EDGE, Clemson

Falcons har, ligesom Jets, manglet pass rush siden John Abraham slog sine folder i klubben. Derfor var pass rusher min førstehåndsindskydelse. Begrundelsen for at tage Dupree og ikke det originale valg, Vic Beasley, er måden, de har udviklet sig på. Beasley havde et produktivt år i ‘16 med 15,5 sacks, men efterfølgende dykkede den produktion markant. Duprees bedste sæson kom i 2019, og derfor har jeg en større tro på, at den positive kurve fortsætter hos ham. Dupree har lavet 200 tacklinger, 31,5 sacks og forceret seks fumbles.

9. New York Giants – Brandon Scherff, G, Iowa

Oprindeligt valg: Ereck Flowers, T, Miami

Giants puntede på valget dette år, da de tog Ereck Flowers, der var en eklatant fiasko for New Yorkerne. Men det ændrer ikke på, at behovet bestemt var på den offensive linje i Coughlins sidste sæson. Derfor får de i denne omgang en af de bedste spillere fra årgangen i guard, Brandon Scherff, hvilket giver dem en solid indvendig linje med ham, Justin Pugh og Weston Richburg. Scherff har startet 65 kampe og er blevet valgt til Pro Bowl tre gange.

10. St. Louis Rams – La’el Collins, G/T, LSU

Oprindeligt valg: Todd Gurley, RB, Georgia

Amari Cooper var fristende, men Rams’ tackles hed i 2015 Greg Robinson og Rob Havenstein, hvilket skræmte mig så meget, at jeg gav dem en tackle/guard combo i Collins. Havenstein var dog en mulighed, men Collins har været en bedre pro. I denne omgang var NFL-folkene ligeglade med rapporten om, at politiet ledte efter ham, der cirkulerede dengang. Collins har startet 61 kampe i sin tid i NFL.

11. Minnesota Vikings – Shaq Mason, G, Georgia Tech

Oprindeligt valg: Trae Waynes, CB, Michigan State

Vikings havde en fabelagtig draft i 2015. Det får de ikke i den her omgang, i hvert fald på samme niveau, da to af deres valg allerede er blevet hapset. Mike Zimmer kan godt lide cornerbacks, men han får ikke Trae Waynes igen. Til gengæld var deres offensive linje et stort rod. Matt Khalil starter på venstre tackle, så der skal hjælp til den linje. Der er desværre ikke flere tackles, der er værd at tage her, så valget falder på den indvendige linje og Shaq Mason. Ali Marpet var også en mulighed, men det blev manden fra Georgia Tech, der endte i vikingland. Mason har startet 69 kampe i sin tid i NFL.

12. Cleveland Browns – Grady Jarrett, D/NT, Clemson

Oprindeligt valg: Danny Shelton, DT/NT, Washington

Dette er første valg, hvor jeg overvejede at smide en QB ind, men for det første tog Browns Manziel i 2014, og for det andet kan jeg ikke se hverken Winston eller Mariota få succes i Cleveland. Derfor falder valget på Grady Jarrett, der unægteligt har været en mere produktiv spiller end Danny Shelton, det oprindelige valg i 2015. Jarrett har lavet 248 tacklinger, 21,5 sacks og er blevet valgt til Pro Bowl og Second-Team All-Pro én gang hver.

13. New Orleans Saints – Eric Kendricks, LB, UCLA

Oprindeligt valg: Andrus Peat, OT/G, Stanford

Saints valgte tackle Andrus Peat med 13. valget, og han blev senere rykket til guard, hvor han er en fantastisk middelmådig laban. Deres behov var store på forsvaret og de tog da også Stephone Anthony med 31. valget i 2015. Det behov har de sjovt nok også i denne re-draft, men her får de bare en langt bedre spiller i Eric Kendricks. Endnu et Vikingsvalg, der ryger langt før han gjorde i 2015. Kendricks har lavet 532 tacklinger, 9 sacks og forsvaret 35 kast. Derudover er han også blevet til en enkelt Pro Bowl, samt en First-Team All-Pro.

14. Miami Dolphins – Amari Cooper, WR, Alabama

Oprindeligt valg: DaVante Parker, WR, Louisville

Jeg ville egentlig helst give delfinerne Ali Marpet, da de godt kunne bruge en god guard. Problemet er bare, at de brugte to tredjerundevalg på guards i 2014. Jeg ville også gerne give dem DeVante Parker baseret på hans 2019-sæson. Men de fire foregående var også i Dolphins, så det kan jeg ikke med god samvittighed. De har dog brug for en receiver, og det er så heldigt, at Amari Cooper stadig er ledig. Så ham napper de. Cooper har grebet 357 bolde for 5097 yards og 33 touchdowns. Han er desuden blevet valgt til fire Pro Bowls.

15. San Francisco 49ers – Trenton Brown, OT, Florida

Oprindeligt valg handlet til Chargers: Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Anthony Davis stoppede karrieren efter 2014, så 49ers havde et akut tacklebehov. Et stort menneske er derfor i søgelyset. De tog i 2015 det kæmpemæssige menneske Trent Brown i syvende runde, men nu får de ham i stedet i første. Staley og Brown er et par gode bogstøtter. Brown har startet 55 kampe og er blevet valgt til én Pro Bowl.

16. Houston Texans – Rob Havenstein, OT, Wisconsin

Oprindeligt valg: Kevin Johnson, CB, Wake Forest

Igen er jeg fristet til at smide Jameis Winston ind her, men igen har jeg absolut ingen tiltro til, at trænerstaben kan få nok ud af ham. Hvad de til gengæld kunne få noget ud af, var at investere i den offensive linje. Så valget står mellem David Andrews, Ali Marpet og Rob Havenstein, og det blev sidstnævnte, der har spillet udmærket i sin tid i NFL, hvis vi ser bort fra 2019, siden Rams tog ham i en andenrunde af 2015. Havenstein har startet 68 kampe i NFL.

Næste side: Picks 17-32, Top-receiver til Panthers og en god numse til Brady