Det’ en ommer: Hvordan burde 2014-draften have set ud?

0

Det er nemt at være ekspert i bagklogskabens klare lys. Men ikke desto mindre kaster vi os her ud i at gentage 2014-draften med den viden vi har nu.

2020-draften ser ud til at blive en af de absolut bedste receiver-årgange i mange år. Sidst vi havde en klasse, der fik samme rosende ord med sig, var i 2014, hvor Mike Evans, Odell Beckham Jr., Davante Adams, Allen Robinson, Jarvis Landry og flere blev valgt. Det startede så tanken om, hvordan jeg ville vælge, hvis jeg var general manager for samtlige hold i 2014. Så fordi det er sjovt, og giver mig en snert af den drøm om at overtage verdensherredømmet, som jeg har haft siden, jeg så Pinky og Brain som barn, laver vi her en re-draft af 2014-årgangen.

Læs mere: Fremtidens stjerner: De bedste wide receivers i draften

Tilgangen i denne re-draft tager udgangspunkt i holdenes mangler dengang, og vi har valgt at annullere alle trades, der ikke var foretaget inden selve draften.

Det betyder f.eks., at Cleveland Browns vælger ved valg nr. 4 i stedet for Buffalo Bills, der under draften handlede sig op for at tage Sammy Watkins.

Et andet sted, hvor vi også har leget lidt med virkeligheden, er ved enkeltstående og voldsomme skader. Dvs. at Ryan Shazier og Teddy Bridgewater i dette scenarie ikke kommer ud for deres karriereændrende skader.

Det skal også siges, at der selvfølgelig er noget personligt bias, og derfor inviteres I alle til at rette eventuel kritik til mig på twitter: @mooncakekaltoft. Vær nænsomme 😉

Du kan åbne hvert pick med pilen og se holdets oprindelige valg, samt læse min begrundelse for det nye pick.

Re-Draft 2014

Oprindeligt valg: Jadeveon Clowney, DE, South Carolina

En begrundelse er næsten unødvendig. Aaron Donald er uden tvivl den bedste spiller fra 2014. Seks Pro Bowls, fem First-team All-Pros, 72 sacks og to defensive player of the year-titler siger det hele. Jimmy G var også i overvejelserne, men AD er bare umenneskelig.

Oprindeligt valg: Greg Robinson, T, Auburn

Bradford gik ind i sidste sæson for Rams, men either way var han altid skadet. Jimmy G har godt nok ikke vist endnu, at han er en elite quarterback, og ville da også være gået med Lewan, hvis ikke Jacksonville pustede Rams i nakken ved valg nr. 3. Så for at sikre holdet sin quarterback for fremtiden, bliver Garoppolo taget lidt for tidligt. Mack var også i overvejelserne, men positionsværdien og sexiness trumfer her.

Oprindeligt valg: Blake Bortles, QB, UCF

Både Bridgewater og Carr var i overvejelserne her, men jeg stoler ikke nok på, Jacksonvilles trænerstab ville kunne få det maksimale ud af dem. Samtidig er Mack bare et exceptionelt talent med fem Pro Bowls, tre first-team All-Pros og en enkelt Defensive Player of Year-titel på CV’et.

Oprindeligt valg handlet til Bills: Sammy Watkins, WR, Clemson

Det kan virke højt for en guard, men ikke for Martin. Samtidig lyder en linje med Joe Thomas, Zack Martin, Mitchell Schwartz er bare super sexet i mine øjne. Martin har seks Pro Bowls og fire First-team All-Pros i sin tid i NFL og ligner en kommende Hall of Famer.

Oprindeligt valg: Khalil Mack, LB, Buffalo

Et rigtigt Raiders-valg. Synes egentlig, at Evans er den klart bedste WR i årgangen, men Beckham ville godt nok se smuk ud i en piratuniform – han er jo også glad for skibe. Odell tog ligaen med storm, og selvom han også har døjet med skader, så har han bare været ekslosiv i særligt de tre første sæsoner. Beckham har 464 grebne bolde, 6511 yards, 48 touchdowns, tre Pro Bowls og to Second-team All-Pros på CV’et.

Oprindeligt valg: Jake Matthews, T, Texas A&M

Falcons valgte Jake Matthews i 2014 og det var ikke et dårligt valg. Jeg synes dog, at Lewan har været en bedre spiller og derfor faldt valget på ham, selvom han har spillet 10 kampe færre end Mattews, bl.a. grundet skader. Lewan har tre Pro Bowls på CV’et og startet 80 kampe i NFL.

Oprindeligt valg: Mike Evans, WR, Texas A&M

Evans er, i mine øjne, den bedste receiver fra 2014-draften. Tampa ramte hovedet på sømmet ved dette valg. Den enorme og hurtige receiver har grebet 462 bolde for 7260 yards og 48 touchdowns i sin tid hos Florida-holdet. Det er også blevet til tre Pro Bowls og en enkelt second-team All Pro.

Oprindeligt valg handlet til Browns: Justin Gilbert, CB, Oklahoma State

I dette scenarie bliver Teddy ikke alvorligt skadet og kan fortsætte de positive takter, han viste inden skaden. Jeg har måske også lidt meget tro på, at Teddy ville være blevet en stjerne, hvis han ikke var blevet skadet. Det er højt for ham, men jeg tror på, at Vikings kunne fortsætte med at udvikle ham, så han som minimum kunne skabe samme eller lignende resultater som Kirk Cousins.

Oprindeligt valg handlet til Vikings via Browns: Anthony Barr, LB, UCLA

Bills havde voldsomt brug for en receiver og det får de også her, endda uden at trade op. Davante Adams har, uden tvivl, haft en langt bedre karriere end Watkins. Det tog godt Adams et par år at udvikle sig den spiller, han er i dag, og han har også bøvlet med skader i sin karriere. Han har dog vist dominans, når han har været på banen i de seneste år, og ville med sin størrelse være et skønt mål for den noget upræcise Josh Allen. Han har grebet 431 bolde for 5194 yards og 44 touchdowns hos Packers, mens det også er blevet til tre Pro Bowls.

Oprindeligt valg: Eric Ebron, TE, North Carolina

Selvom Lions tog Ezekiel Ansah i top 10 i 2013, kunne han godt bruge en makker. Jeg sad mellem valget af Lawrence og Clowney. Jeg valgte Lawrence, da han giver en smule mere i pass rushet, men ellers ligner de to spilleres statistiske produktion hinanden. Lawrence har lavet 242 tacklinger, 39 sacks og 10 forcerede fumbles, mens det er blevet til to Pro Bowls og en enkelt second-team All-Pro. Det trækker også op, at han hader katte.

Oprindeligt valg: Taylor Lewan, T, Michigan

Titans havde, ligesom Falcons, et stort behov på tackle, så i dette scenarie laver de en bytter med virkeligheden og tager Matthews. Matthews har været en solid og pålidelig tackle i sin tid hos Falcons, og det ville han også være hos Titans. Matthews, der er søn af Hall of Famer Bruce Matthews, har også en enkelt Pro Bowl på CV’et.

Oprindeligt valg: Odell Beckham JR., WR, LSU

Odell er væk, Evans er væk og Adams er væk. Jamen Anders, så tager du da Sammy Watkins?!?!?! Nej, Allen Robinson er et bæst og det selvom hans quarterbacks har heddet Bortles og Trubisky, og ville være en glimrende sikkerhedsventil i Eli Mannings efterår. Robinson har grebet 355 bolde for 4749 yards og 33 touchdowns, mens det er blevet til en enkelt Pro Bowl. Han delte også titlen, som NFLs førende spiller i grebne touchdowns med Brandon Marshall og Doug Baldwin i 2015.

Oprindeligt valg: Aaron Donald, DT, Pittsburgh

Rams havde et stort tackle-behov til at beskytte den altid skadede Bradford og nu også den nye dreng i klassen, Jimmy G. Leno er den bedst tilbageværende mulighed. Leno blev oprindeligt taget i bunden af 7. Runde, bl.a. grundet sin, for en tackle, lidt lille statur. Han måler “kun” 191 cm. Han har startet 78 kampe i NFL og blev valgt til Pro Bowl i 2018.

Oprindeligt valg: Kyle Fuller, CB, Virginia Tech

Jeg ville egentlig havet nappet Leno her, men ham tog Rams, så det blev Clowney. Han er et atletisk bæst og er nok også en kende undervurderet (lad os nu se, hvad han får i år), men han mangler bare lidt pass rush. Bears’ linje er dog lidt halvfesen, men forestil jer Clowney på den side og Jared Allen på den anden. Det kunne nok få Dan Orlovsky til at løbe ud af endzonen en gang til.

Oprindeligt valg: Ryan Shazier, LB, Ohio State

I dette scenarie bliver Shazier ikke skadet. Steelers ramte jackpot med valget af Shazier, der var på vej til at blive en atletisk force i NFL inden tragedien fandt sted. Han var en absurd hurtig linebacker, som både kunne dække op og blitze, og ville passe perfekt ind i det moderne NFL. Shazier nåede at starte 41 kampe med 299 tacklinger, syv sacks og syv interceptions til følge. Godt valg af Steelers.

Oprindeligt valg: Zack Martin

Zack Martin er væk, så Cowboys tager i stedet klassens andenbedste guard i Joel Bitonio. Bitonio, der spillede tackle hos Nevada i college, har været en stille og undervurderet profil i mange år på et kronisk elendigt Brownshold. Han har spillet 79 kampe med to Pro Bowls og to second-team All-Pros.

Næste side: Picks 17 – 32: Cardinals vælger NFLs sack-konge