Detroit Lions Matthew Stafford er den første startende NFL-quarterback, der er testet positiv for Corona.

OPDATERET: Matthew Stafford er taget af Covid-19 skadeslisten igen. Han har angiveligt ikke haft Corona på trods af en positiv test.


Som vi skrev for et par dage siden, så var quarterback Matthew Stafford blevet sat på NFLs Covid-19 skadesliste. På det tidspunkt var det uvist, om han selv var testet positiv eller blot havde været udsat for smittefare.

Ifølge det amerikanske sportsblad Sports Illustrated så testede Stafford negativ både tirsdag og onsdag i sidste uge, men den tredje test fredag var positiv. Stafford kan først vende tilbage til klubben, når han har testet negativ to gange indenfor 24 timer.

I alt har Lions nu otte spillere på Covid-19 skadeslisten, der er for spillere, som enten selv er testet positive eller har været udsat for smittefare. Klubben må ikke offentliggøre, om spilleren på listen har fået Corona, men spilleren kan selv gøre det.

I modsætning til den normale skadesliste (injured reserve), hvor klubben kun må hente to spillere tilbage fra i løbet af sæsonen, så er Covid-19 listen helt åben, og spillere må vende tilbage til truppen, så snart de er clearet.

Matthew Stafford er den første startende quarterback, der er testet positiv for Corona, men også Jaguars quarterback Gardner Minshew er røget på Covid-19 skadeslisten.

Covid-19 skadeslisten må ikke forveksles med Opt-out listen, hvor spillerne kan vælge at sidde udenfor hele 2020-sæsonen. Se hele listen her, som indeholder et par store stjerner.