Sean Payton overtager tøjlerne i Denver Broncos, hvor han skal forsøge at rage kastanjerne ud af ilden.

Efter en sæsons fravær er Sean Payton tilbage i NFL, hvor han overtager tøjlerne i kriseramte Denver Broncos. Payton afløser Nathaniel Hackett, der bare vandt fire af 15 kampe i fjor, før han blev sparket ud af Colorado.

Det er imidlertid ikke en billig ansættelse for Broncos, der må afgive sit valg i første runde (nummer 29) af forårets draft samt et valg i anden runde af 2024 til New Orleans Saints for at få fingrene i Sean Payton. Det skyldes, at Payton stadigvæk var under kontrakt i New Orleans, selvom han trådte tilbage efter 2021-sæsonen.

Sean Payton slog sit navn fast i NFL, da han var cheftræner for New Orleans Saints i 15 sæsoner fra 2006 til 2021. I den periode var der ikke et eneste hold, der scorede flere point end Saints – og Broncos’ relativt nye ejerkreds må sætte sin lid til, at Payton kan genskabe sin offensive magi med Russell Wilson. Med et velsmurt angreb vandt Payton Super Bowl XLIV i 2010 samt 152 af 241 kampe og syv divisionstitler, mens han også førte Saints til tre NFC-finaler.

Ifølge mediet The Athletic har Sean Payton forhandlet med Denver Broncos’ ejerkreds siden starten af januar – og parterne mødtes bl.a. i Los Angeles d. 17. januar for at afstemme såvel taktiske overvejelser som den sportslige tilgang. Broncos var efter sigende ikke det eneste hold, der var ude efter Paytons underskrift, hvortil den legendariske træner også har afholdt jobsamtaler med Houston Texans, Carolina Panthers og Arizona Cardinals.

Læs også: Texans henter DeMeco Ryans hjem

Som nævnt indledningsvist overtager Sean Payton et kriseramt og såret Denver Broncos-mandskab, som ikke har præsteret at vinde flere kampe, end de har tabt i en enkeltstående sæson siden 2015. Dertil bliver Sean Payton den femte cheftræner, der skal forsøge at genrejse det stolte franchise siden 2016.