Houston Texans har ansat DeMeco Ryans som holdets nye cheftræner.

Sent tirsdag aften kunne Houston Texans offentliggøre, at de har ansat DeMeco Ryans som holdets nye cheftræner. Ansættelsen sker i kølvandet på to turbulente sæsoner, hvor Texans har vundet bare syv af 34 kampe. Som følge har Texans’ ejerkreds været hurtig på aftrækkeren og afskediget både David Culley og senest Lovie Smith efter bare en enkelt sæson ved roret.

Nu står det klart, at det er DeMeco Ryans, der skal forsøge at genskabe football-magien i Houston. Det er første gang, at Ryans får mulighed for at prøve kræfter med stillingen som cheftræner, om end han har et glimrende udgangspunkt, efter at han har imponeret stort i sin tid som defensiv koordinator for San Francisco 49ers.

På bare to år har DeMeco Ryans videreført og forbedret det glimrende forsvarsspil i San Francisco. I 2022-sæsonen tillod 49ers færrest point (16,3) og yards (300,6) pr. kamp i NFL.

Foruden sine meritter i Kyle Shanahans trænerstab har DeMeco Ryans også et indgående kendskab til Houston Texans fra sin tid som linebacker i NFL. Fra 2006 til 2011 spillede Ryans for Texans, hvor han blev kåret til årets bedste defensive rookie i 2006 og udnævnt til Pro Bowl i 2007 og 2009.