Når den eftertragtede træningslejr for USA’s bedste college-spillere løber af stablen fra den 28. februar til den 6. marts, bliver det uden vores danske helt fra Silkeborg; Andreas Knappe.

På trods af ros fra eksperter er Andreas Knappe ikke blevet inviteret til dette års combine. Den lille træningslejr, om man vil, er en unik mulighed for spillerne til at vise, hvad de kan på deres respektive positioner.
Det er selvfølgelig ærgerligt at blive forbigået, da eventet overværes af mange scouts fra NFL, men det betyder langt fra, at Knappe ikke bliver draftet i slutningen af april.
Som vi før har kunnet berette her på siden, er mange eksperter glade for Knappes størrelse. Alderen manglende erfaring med football trækker dog lidt ned – Knappe vil være 26 år gammel, når draften bliver skudt i gang. Til sammenligning er de fleste spillere i draften 23 år eller yngre. Størrelsen og den rå spillestil gør Knappe til en spiller, man muligvis skal arbejde på i nogle år, inden han er klar til NFL.
Potentialet gør, at flere spår ham til, måske, at blive valgt i syvende runde af draften. Det er hold som Baltimore Ravens, New York Giants og Carolina Panthers, der forventes at sætte størst pris på en spiller, som Andreas Knappe.
At man ikke bliver inviteret til årets combine betyder ikke, at man ikke kan få en flot karriere i NFL. En opgørelse fra CBS Sports’ Dane Brugler viser for eksempel, at 15% af de draftede spillere i sidste år draft ikke var med til Combine.


Følgende NFL-spillere har blandt flere andre klaret sig godt på trods af, at de ikke fik en invitation:

  • Doug Baldwin – wide receiver – Seattle Seahawks: blev ikke valgt i draften i 2011, men skrev kontrakt med Seahawks som free agent efterfølgende.
  • Victor Cruz – wide receiver – free agent (tidligere New York Giants): blev ikke valgt i draften i 2010, men skrev kontrakt med Giants som free agent efterfølgende.
  • Julian Edelman – wide receiver – New England Patriots: spillede oprindeligt som quarterback i college, uden den store succes, og fik derfor ikke en invitation til combine i 2009. Patriots så muligheder i hans atletiske kunnen og valgte ham som receiver i syvende runde.
  • Antonio Gates – tight end – Los Angeles Chargers: spillede oprindeligt basketball i college og fik derfor naturligvis ikke en invitation til NFL Combine. Han blev således først valgt af Chargers efter draften i 2003.
  • James Harrison – linebacker – Pittsburgh Steelers: blev ikke valgt i draften i 2002, men skrev kontrakt med Steelers som free agent efterfølgende.
  • Sebastian Vollmer – offensive tackle – New England Patriots: på trods af en manglende invitation til combine blev Vollmer valgt allerede i anden runde i draften i 2009.
  • Wes Welker – wide receiver – pensioneret (tidligere Chargers, Dolphins, Patriots, Broncos og Rams): blev ikke valgt i draften i 2004, men skrev kontrakt med Chargers som free agent efterfølgende.

Det er altså bestemt muligt for Andreas Knappe at komme i NFL uden at være inviteret til Combine, men det er naturligvis ikke en fordel.
Fra Knappes hold, UConn Huskies, er holdkammeraterne Obi Melifonwu, som spiller safety og muligivs er et top 50-valg, og Noel Thomas, der spiller wide receiver, inviteret. Tiden må vise, hvad Knappes fremtid byder på.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.