I den næste uge vil de næste NFL-talenter være samlet i Indianapolis til den årlige scouting combine. Vi giver dig her nogle navne, der har en vigtig uge foran sig.

Når over 300 talentfulde spillere mødes for at blive interviewet, testet, målt, vejet og vurderet, kan der vindes og tabes meget. Nogle spillere vil vinde terræn og flytte deres navn op af diverse draft boards. Andre vil skuffe og dumpe ned igennem holdenes draftrækkefølge.

Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger har her samlet nogle spillere på alle positioner, som kan vinde eller tabe meget i den kommende uges tests. De fleste navne, som er nævnt, er på nuværende tidspunkt i spil til første eller anden runde. Typisk vil det være spillere, som folk enten har store forventninger til eller kan få problemer på forskellige områder. Mange gode spillere vil ikke blive nævnt, da de med al sandsynlighed hverken vinder eller taber det store terræn i denne uge.

** Denne artikel indeholder kun forsvarssspillere. Læs om angrebsspillere her.

** Hvis du vil se, hvilke spillere, Dennis Cordsen mener, er de bedste på de forskellige positioner, kan du læse hans top 5 på alle positioner her. Læs: Top 5 på forsvaretTop 5 på angrebet

**Hvis du vil læse mere om, hvad det er, som spillerne skal igennem, kan du læse vores combineforklaring og introduktion. Læs her

Defensive tackle

Vita Vea: En af de spillere, jeg glæder mig allermest til at se, er Vita Vea. Manden er enorm, men ser virkelig adræt ud, når han spiller. Derudover er folk ret uenige om, hvor godt han vil teste. Nogle tror på en fantastisk præstation a la Dontari Poe for en håndfuld år siden. Andre tror mere på en mere traditionel og langsom nose tackle. Hvis han tester fantastisk, er han et stensikkert førsterundevalg, hvis ikke kan han måske falde langt ned i første runde og potentielt ud af første runde.

Tim Settle: Lidt ligesom Vita Vea er Tim Settle en kæmpestor mand, som potentielt kan levere fantastiske atletiske resultater for hans størrelse. Hvis han viser sig som en superatlet, kan han være en af de spillere, der vinder allermest terræn, og arbejder sig op i nærheden af første runde af draften.

Maurice Hurst: Modsat Vea og Settle er Hurst en lidt mindre defensive tackle. Derfor bliver indvejningen det første vigtige punkt for Hurst. Han må helst ikke være mindre og lettere end Aaron Donald, som også faldt i draften, dan nogle hold bliver bekymrede over manglende størrelse. Uanset om indvejningen går godt eller skidt, skal han dog levere stærke atletiske præstationer, da han skal leve på eksplosivitet i NFL. Jeg tror, at han leverer nogle store ting.

EDGE (4-3 defensive ends, 3-4 outside linebackere):
For EDGE-spillere og pass rushere generelt er combinen ret vigtig, da den giver en super god indikation af eksplosivitet, evne til at skifte retning og “bende” rundt om offensive linjefolk. Hold især øje med tiden tiderne for 3-cone-øvelsen, og spillernes 10 yard split på 40 yard dashen. Førstnævnte giver en indikation om bend, som er vigtigt for pass rushere, og 10 yard split fortæller meget om eksplosivitet.

Marcus Davenport: En af de spillere, der skal have en god combine, er Marcus Davenport. Han er teknisk ikke så raffineret og spillede sjældent mod gode modstandere i college. Men han har potentielt en sjælden fart/størrelse-kombination, som han benyttede meget. Hvis han tester fantastisk, går han med al sandsynlighed i første runde. Hvis han ikke gør, tror jeg, at han hurtigt vil falde ned igennem draften pga. dårlige modstandere og manglende teknik. Det nytter ikke, at dominere på lavt niveau, hvis du ikke kan dominere på et højere niveau.

Harold Landry: Hvis han havde meldt sig til draften i 2016, var han gået højt. 2017-sæsonen var dog en skuffelse, da han kæmpede med en ankelskade hele året. Han forventes at være ankelskaden kvit, og derfor skal han også levere en god atletisk præstation, så han viser, at 2017-niveauet var pga. skaden. Specielt eksplosivitet og bend er der høje forventninger til.

Arden Key: Der er flere ting, som bliver vigtige for Key. Interviewprocessen skal give svar på flere off field-episoder og en vægtforøgelse fra 2016 til 2017, som ikke gavnede ham. Spørgsmålstegnet omkring vægten skal også besvares i indvejningen. Hvor lægger han i vægt nu? Derudover vil testningen af de atletiske evner blive vigtige, da ingen reelt har en fornemmelse af, hvor god en atlet han er. Hvis det hele falder i hak for Key ryger han i første runde, men det er måske et stort hvis?

Hercules Mata’afa: En af de mest spændende/svære spillere at bedømme i årets draft hedder Hercules. Mata’afa spillede defensive tackle i college, selvom han på ingen måde har størrelsen til det. Derfor skal han skifte position til EDGE i NFL. I college levede han på eksplosivitet og evnen til at skyde gaps mellem linjefolk. Det kan man ikke på samme måde i NFL, hvor han skal kombinere eksplosivitet med pass rush moves og bend. Om han har eksplosivitet, bend og fornuftige hænder får vi lidt af svaret på i denne uge.

Josh Sweat: Lægetjekket bliver nok det vigtigste for Sweat, der har været ramt af flere alvorlige knæskader igennem karrieren. Hvis lægerne ikke har problemer med hans knæ, kunne han blive en af combinens overraskelser. Der går rygter om, at han kunne levere nogle rigtig gode resultater.

Lorenzo Carter: Carter vil nok være en af combinens største “freaks”. Fantastisk størrelse for en outside linebacker, og mange forventer også fantastiske resultater i de atletiske øvelser. På banen er han en usleben diamant med manglende teknik, men NFL elsker potentiale, og efter combinen kan hans potentiale skubbe ham godt op i draften.

Linebacker

Roquan Smith: Mange har Roquan Smith som en af draftens bedste spillere. Der har dog været stillet spørgsmålstegn ved, om Smith er stor nok til at kæmpe sig forbi offensive linjefolk i løbespillet. Forhåbentligt viser Smith derfor en god fysik ved indvejningen. For når vi kommer til den atletiske testning, tror jeg ikke, der kan være tvivl om, at Smith imponerer stort. Hans fart vil være helt i toppen for positionen.

Tremaine Edmunds: Størrelsen vil ikke være et problem for Edmunds, og der vil nok komme nogle gisp, når folk ser hans enorme vingefang. Hvordan tester det her fysiske monster så? Det bliver næppe helt så godt som Smith, men i forhold til størrelsen, vil det formentlig også være imponerende.

Rashaan Evans: Evans er en mere traditionel linebacker, der excellerer mod løbet. Når jeg ser ham spille, synes jeg dog, at han mangler lidt fart og eksplosivitet i forhold til de to førnævnte. Han testede dog helt fantastisk, da han forlod high school, og hvis han stadig har de atletiske evner, ryger han også i første runde.

Leighton Vander Esch: Den “nye” mand i snakken om et potentielt førsterundevalg er Leighton Vander Esch. Hans produktion i 2017 var fantastisk, og han har god størrelse. Nogle har sammenlignet ham med Brian Urlacher, men det vil kræve en god combine, før den sammenligning er berettiget.

Malik Jefferson: En dark horse til første runde eller tidligt i anden runde vil være Malik Jefferson. Han skulle efter sigende være en fantastisk atlet, og den upside, som det giver, vil friste mange NFL-hold. Hold øje med ham, når han laver øvelser.

Cornerback:

Denzel Ward: Årets hurtigste spiller kunne meget vel være cornerback. En af kandidaterne er Denzel Ward, der ikke er så høj, men på Ohio State har vundet mange af deres interne testkonkurrencer. Han har lynhurtige fødder og vil formentlig blæse folk bagover med eksplosivitet og evne til at skifte retning. Ward kommer til at gå i første runde, og combinen vil kun hjælpe ham.

Josh Jackson: På banen viser Jackson fantastiske evner til at spille bolden. Ganske få cornerbacks er så dygtige som ham, når bolden er i luften. Man kunne dog godt frygte, at Jackson leverer en middelmådig combine hvad angår atletisk testning. Han har været kaldt et førsterundevalg længe, men hvis han skal beholde den status, må han ikke falde igennem atletisk.

Isaiah Oliver: Han var en rigtig dygtig hækkeløber, inden han dedikerede sig til football. Han er ikke så poleret på banen, men kan meget vel teste så imponerende, at han ikke ryger ud af første runde.

Donte Jackson: Nu nævnte jeg Denzel Ward som en kandidat til årets hurtigste spiller. Favoritten er Donte Jackson, der også har en fortid på atletikbanen. Han slår næppe John Ross’ rekord 4,22 sekunder, men folk snakker om en tid på lidt under 4,3. Han bliver nok valgt på andendagen i årets draft.

Holton Hill: Store cornerbacks er altid i efterspørgsel, og Holton Hill er listet til at være 6’3. Samtidig virker han som en villig tackler og udmærket i opdækning. Holton Hill har i flere omgange haft off-field problemer, og hans collegekarriere sluttede med fire kampe på sidelinjen på grund af en overtrædelse af holdets regler. Reelt går snakken dog på, at han for tredje gang fejlede en narkotikatest. Hill har nogle spørgsmål, der skal besvares, hvis ikke han skal dumpe ned i de senere runder.

Mike Hughes: Jeg har ikke en stærk fornemmelse af, hvordan Hughes vil teste. Hughes har dog nogle episoder, som han skal svare for. Han blev blandt andet anklaget for at have slået en mand bevidstløs, og hvis man skal vælges i første runde, må der ikke være store spørgsmål om hans moral og karakter.

Safeties
Derwin James: Der er enorme forventninger til Derwin James, der meget vel kunne levere en stribe imponerende resultater. Spørgsmålet er, hvor højt en god præstation kan katapultere ham op i første runde. Top 10 skal ikke udelukkes.

Minkah Fitzpatrick: Derwin James er en helt klassisk safety, men her er Fitzpatrick lidt anderledes. Han spillede en meget alsidig rolle i college, hvor han både var slotcorner, linebacker og safety. Spørgsmålet er, om han er safety eller cornerback i NFL. Hvis han tester rigtig godt, tror jeg, vi skal forvente, at NFL-holdene vil prøve ham på den mere værdifulde cornerback-position.

Justin Reid: Minhah Fitzpatrick og Justin Reid spillede mere eller mindre de samme roller i college, men Fitzpatrick ses som den klart bedste atlet. Hvis Justin Reid præsterer over middel til combine, vil jeg ikke udelukke, at han kan blive valgt i nærheden af top 20. Nogle frygter dog også en alvorlig mangel på fart, hvilket vil koste hans førsterundechancer.