Der bliver efter alt at dømme ingen college football i år. Senere på ugen forventes det ifølge flere medier, at college-sæsonen udskydes til foråret 2021.

Mens NFL-sæsonen i skrivende stund ser ud til at komme i gang til tiden på trods af corona-pandemien, er det langt mere tvivlsomt i college-rækkerne.

Alt tyder nemlig på, at vi må kigge langt efter football med de kommende NFL-stjerner i år. Ifølge Sports Illustrated og flere andre medier vil det indenfor de næste dage blive meldt ud, at al college football i efteråret udsættes til foråret.

“Inden for de næste 72 timer kommer college football til et fuldstændigt stop,” siger en kilde fra college football ifølge Sports Illustrated.

De fem største konferencer i college football (ACC, Big Ten, Big 12, PAC-12 og SEC) forventes senere på ugen i fællesskab at melde ud, at de ønsker udsættelse af efterårs-sæsonen. Det vil være ensbetydende med ingen college football før tidligst i starten af 2021.

College football-konferencerne har brugt den seneste uge på at færdiggøre og offentliggøre kampprogrammer for efteråret i håbet om, at sæsonen skulle gå sin gang. Lørdag besluttede Mid-American-konferencen at udsætte sæsonen hensyn til atleternes sundhed og sikkerhed grundet COVID-19. Den udmelding har spredt bølger i vandet til resten af college-rækkerne, og derfor vil det kræve noget af en kovending, hvis vi skal se college football i 2020.

Clemson-superstjerne vil spille
Mens det blot ligner et spørgsmål om tid, før college-sæsonen sættes på pause i en længere periode, kæmper ligaens største unge stjerne for, at det ikke sker. Clemson-quarterback Trevor Lawrence, der har vundet college-mesterskabet to år i træk og ligner den første spiller til at blive valgt i 2021-draften, står nemlig i spidsen for #WeWantToPlay-bevægelsen. Og som navnet angiver ønsker han at spille på trods af corona.

Trevor Lawrence bakkes blandt andre op af hele Penn State-holdet i ønsket om at gennemføre college-sæsonen i efteråret som normalt. Lawrence argumenterer blandt andet for, at det er langt mere sikkert for college-atleter at være i det beskyttede football-miljø med udførlig corona-kontrol frem for at være i deres lokalsamfund, hvor de har langt større risiko for at blive ramt af virussen.