Tom Brady møder sin nemesis fra Super Bowl LII, når Tampa Bay Buccaneers indleder sjette spillerunde på udebane mod Philadelphia Eagles.

Lincoln Financial Field i Philadelphia er en forunderlig størrelse. Når det kører for Eagles, er det ubestrideligt én af ligaens største hjemmebanefordele, men omvendt kan publikum også være ubarmhjertige, når ’The Iggles’ ikke præsterer. Og efter to hjemmebanenederlag på stribe (ud af to mulige, red.) i år kan Nick Siriannis tropper godt forvente en varm aften og et utålmodigt publikum, når de forsvarende mestre fra Tampa Bay Buccaneers (4-1) gæster det sydøstlige Pennsylvania.

Tom Brady og co. kommer endda med en vis portion selvtillid efter at have hældt Miami Dolphins ned ad brættet med 45-17. Buccaneers producerede 558 offensive yards, konverterede på 72 pct. af deres tredje down-forsøg og producerede to turnovers.

Spørgsmålet er derfor, om Philadelphia Eagles (2-3) overhovedet står en chance? Holdet har bl.a. tilladt henholdsvis 41 og 42 point mod Dallas Cowboys og Kansas City Chiefs tidligere på sæsonen. Nick Sirianni skal derfor bygge videre på sidste uges feberredning, hvor Alabama-makkerskabet Jalen Hurts og DeVonta Smith leverede den kampafgørende scoring og sikrede Eagles en livgivende 21-18-sejr over Carolina Panthers.

… Og så må vi ikke glemme, at Eagles tidligere har drillet selveste Tom Brady på den største scene. Det skete i 2018, da Nick Foles satte 41 point på tavlen i Super Bowl LII og hjemtog både Lombardi-trofæet og titlen som finalens vigtigste spiller.

Seneste nyt på skadesfronten

Foruden det historiske vingesus skal Eagles også hænge deres hat på, at Buccaneers bøvler med en række skader til centrale spillere. Således er forsvarsgeneralen Lavonte David (ankelskade), Antoine Winfield Jr. (hjernerystelse) og Rob Gronkowski (skadede ribben) alle dømt ude af opgøret.

På den positive side ventes cornerback Jamel Dean at spille for anden spillerunde i træk, efter han missede kampene mod Los Angeles Rams og New England Patritos med knæproblemer. Det kan blive afgørende for Buccaneers’ forsvar, som i forvejen savner Carlton Davis og Sean Muprhy-Bunting.

Hos værterne nærmer den offensive linje sig fuld styrke efter, at Jordan Mailata, Jason Kelce og Landon Dickerson alle har trænet med i optaktsfasen. Ydermere ventes Derek Barnett at blive kampklar efter, at han har døjet med ankelproblemer. Det betyder, at ”kun” Lane Johnson med sikkerhed misser opgøret som følge af personlige årsager.

Hold øje med…

Fortsætter Tom Brady sit MVP-kandidatur?

Tom Brady bliver ganske enkelt ved med at trodse alderdommen og rykke grænserne for atleters formåen og holdbarhed. I seneste spillerunde maltrakterede Brady sine tidligere divisionsrivaler fra Miami Dolphins med 411 kastede yards og fem touchdowns. Hvis Brady holder sit nuværende tempo og produktionsgennemsnit, slutter han med 51 kastede touchdowns, hvilket vil være en ny personlig rekord for en enkeltstående sæson. Det er nærmest ubegribeligt.

Som nævnt tidligere har Eagles’ forsvar allerede fået et par alvorlige snitsår af Cowboys og Chiefs, men overordnet set har enheden været glimrende i forsvaret af kastet i 2021. Således har Eagles tilladt tredje færrest kastede yards i NFL med blot 194,8 pr. kamp. Senest viste Darius Slay også, at han fortsat har kampafgørende betydning, da han leverede to interceptions og tre tacklinger mod Carolina Panthers.

Det er naturligvis en anden opgave at skulle dække Mike Evans, Chris Godwin og Antonio Brown op, som tilsammen greb 20 bolde for 307 yards og tre scoringer mod Dolphins i femte spillerunde. Derfor bliver det også afgørende, at defensiv tackle Javon Hargrave fortsætter storspillet og leverer pres gennem midten, hvilket historisk set har været Tom Bradys kryptonit. Foreløbigt har Hargrave leveret seks sacks og 27 tacklinger i 2021.

Kan Tampa Bay Buccaneers håndtere DeVonta Smith?  

Hvis ikke det var for Ja’Marr Chases fænomenale sæsonstart, havde vi talt en hel del mere om DeVonta Smith. Philadelphia Eagles valgte Smith med det tiende valg efter, at han havde brændt college-rækkerne af med 1.856 grebne yards og 23 scoringer i sin sidste sæson for Alabama, hvortil han vandt den største individuelle hæder i form af Heisman-trofæet.

I Philadelphia er DeVonta Smith blevet genforenet med sin tidligere college-quarterback Jalen Hurts og de to har straks genfundet deres kemi. Foreløbigt står Smith noteret for 25 grebne bolde med 314 yards og en scoring som følge. I de seneste to kampe mod henholdsvis Kansas City Chiefs og Carolina Panthers har Smith endda grebet 14 bolde for 199 yards, hvorfor han mildest talt er brandvarm.

Natten til fredag står han over for Tampa Bay Buccaneers’ skadesplagede secondary, der har tilladt flest kastede yards (314,4 pr. kamp) i år. DeVonta Smith bør have gunstige muligheder for at fortsætte sin seneste stormform, hvis Jalen Hurts ellers kan holde sig på benene. I femte spillerunde gjorde Jason Pierre-Paul comeback efter at have misset to kampe på stribe, og det kunne mærkes. Buccaneers-forsvaret sluttede opgøret med tre sacks og syv QB-hits, hvortil Jacoby Brissett ikke stod en chance.

Forudsigelse

Til trods for at Philadelphia Eagles formentlig kommer til at bide fra sig og sætte point på tavlen, har jeg særdeles svært ved at se, hvordan Jalen Hurts skal kunne følge med Tom Bradys velsmurte Buccaneers-angreb. Brady spiller på et niveau, som berettiger, at han tages alvorligt i diskussionen om denne sæsons mest værdifulde spiller, og han er brandvarm efter sidste uges storsejr. Desuden ville det ikke undre mig, hvis Tom Brady er lidt ekstra motiveret efter at spille mod netop Philadelphia Eagles efter Super Bowl-fadæsen i 2018.

Tampa Bay Buccaneers fortsætter deres stime og besejrer Philadelphia Eagles med 31-20.