Det ligner en uoverkommelig opgave for den midlertidige Redskins-cheftræner Bill Callahan, når hovedstadsklubben rejser til Minneapolis for at møde det velsmurte Vikings-mandskab.

Minnesota Vikings (5-2) har således vundet de seneste tre opgør, hvori Kirk Cousins har ramt på knap 76 pct. af sine kast for 976 yards og 10 touchdowns.

Omvendt har Washington Redskins (1-6) allerede udspillet sin rolle for sæsonen. Det er nu tre uger siden, at Jay Gruden blev fyret som cheftræner, hvilket sendte mandskabet ind i en øjeblikkelig genopbygningsproces.

Seneste nyt på skadesfronten

Kirk Cousins må se bort fra ét af sine primære våben, da Adam Thielen sidder ude med en forstrækning, som han pådrog sig mod Detroit Lions. Foruden Thielen må Vikings sandsynligvis undvære forsvarsreserven Jalyn Holmes, der døjer med sygdom.

Redskins’ skadesliste er symptomatisk for holdets hidtidige sæson: den stinker. Således må gæsterne undvære Vernon Davis (hjernerystelse), Wes Martin (skade i brystregionen), Chris Thompson (tåskade), Deshazor Everett (ankelskade) og Josh Harvey-Clemons (forstrækning). Endelig er der også tvivl om profilen Josh Norman, der har siddet ude med en håndskade i den forgangne uge.

Hold øje med…

Kan Redskins begrænse Dalvin Cook?

Efter to skadesplagede sæsoner har Dalvin Cook fundet et MVP-agtigt niveau frem i 2019, hvor det foreløbigt er blevet til 945 totale yards (flest i NFL) og otte touchdowns. Kombineret med det – for tiden – velsmurte kasteangreb, anført af Kirk Cousins og Stefon Diggs, hører Vikings’ angreb til blandt ligaens mest dynamiske. Washington Redskins har tilladt groteske 134,4 løbede yards pr. kamp i 2019, hvilket er fjerde-dårligst i NFL. Det taler for endnu en stor kamp af Dalvin Cook, og det kan kompensere for tabet af Adam Thielen.

Kan Adrian Peterson gøre ondt på sit gamle mandskab?

Adrian Peterson har fået pustet nyt liv i sin NFL-karriere efter den midlertidige ansættelse af Bill Callahan. Således har Peterson fået markant flere boldberøringer i de seneste to opgør (43) med 199 yards som følge. I nat vender han tilbage til Minnesota, hvor han – som bekendt – havde en gloværdig karriere med 11.675 løbede yards og 97 touchdowns. Det bliver imidlertid svært for Adrian Peterson at gøre ondt på sit gamle mandskab, der rangerer som ligaens syvende-bedste forsvar mod løbespillet (90 yards pr. kamp). Hvis ikke Redskins får gang i løbespillet, vil Case Keenum (der også tidligere har spillet for Vikings, red.) blive sat under et massivt pres af Everson Griffen og Danielle Hunter. De to pass rushere har foreløbigt kombineret for 11 sacks i 2019, og de får sandsynligvis gunstige muligheder for at udbygge totalen i nat.

Vidste du, at…

Senest Kirk Cousins og Case Keenum stod over for hinanden var den 12. november 2017. Her var rollerne byttet rundt, da Kirk Cousins var quarterback for Washington Redskins, mens Case Keenum startede for Minnesota Vikings.

Vikings og Case Keenum vandt dette opgør med 38-30. Se højdepunkter nedenfor:

Spiltip

Trods Patrick Mahomes’ skade hjemtog Kansas City Chiefs en stensikker sejr på 30-6 i sidste uges torsdagskamp, hvilket sikrede spiltippet. Dermed er artikelserien 4-3 for sæsonen, og har ramt på de seneste tre tips.

Som nævnt tidligere kan dette blive et grimt gensyn for Case Keenum, der står over for Vikings’ frygtede pass rush, som i gennemsnit har leveret 2,7 sacks pr. kamp i 2019.

Jeg forventer, at Vikings’ forsvar leverer deres vanlige gennemsnit mod Case Keenum, som er blevet sacket 10 gange i 2019. I den forbindelse giver Danske Spil odds 2.30 på, at Keenum bliver sacket minimum 2,5 gange i opgøret, og det bliver ugens spiltip.

Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Det er nærmest umuligt at forestille sig, at Case Keenum kan gøre det onde ved sit gamle mandskab. Kirk Cousins, Stefon Diggs og Dalvin Cook er simpelthen for eksplosive, og jeg forventer, at de udraderer et Redskins-mandskab, der ikke har noget på spil.

Minnesota Vikings vinder med 27-13.

Skriv en kommentar