For 18. gang i NFL-historien mødes Detroit Lions (3-7-1) og Chicago Bears (5-6) på Thanksgiving-aftenen. I år har begge hold de facto udspillet deres rolle i slutspilsræset, men vi kan stadigvæk se frem til et traditionelt og intenst divisionsopgør.

Værterne fra Detroit kommer haltende til gildet efter et fatalt nederlag til upåagtede Washington Redskins på 19-16. Den vikarierende quarterback Jeff Driskel kastede tre interceptions, og special teams tillod et return touchdown, hvilket grundlagde Redskins’ sejr.

Chicago Bears vandt ganske nok over New York Giants i 12. spillerunde, men angrebet var nok engang en akilleshæl for Matt Nagys mandskab. Mitchell Trubisky kastede to interceptions, og løbeangrebet blev holdt til sølle 65 yards.

Seneste nyt på skadesfronten

Det bliver særdeles interessant at se, hvem Detroit Lions starter under center til aftenens opgør. Matthew Staffords sæson er sandsynligvis overstået på grund af en hofteskade, og reserven Jeff Driskel har pådraget sig en forstrækning, der har begrænset hans seneste træningsaktivitet. Såfremt Driskel må sidde over, skal rookie David Blough trække i arbejdstøjet. Derudover er der tvivl om cornerback-duoen Rashaan Melvin (ribbensskade) og Jamal Agnew (ankelskade) samt forsvarsprofilen Trey Flowers, som døjer med en hjernerystelse.

Hos Chicago Bears er der tvivl om seks spillere, hvoraf særligt linebacker Danny Trevathan vil være et stort savn mod Lions’ løbeglade angreb. Trevathan har i forvejen siddet ude i de seneste to opgør med en albueskade.

Læs også Gul Kluds guide til Thanksgiving-aftenen her.

Hold øje med…

Hvilket forsvar trækket det længste strå?

Der kan ikke herske tvivl om, at aftenens kamp bliver en klassisk forsvarskamp, hvilket i høj grad skal tilskrives holdenes offensive impotens og inkompetence på quarterback-positionen. Dertil er det værd at bemærke, at Bears’ og Lions’ forsvar tilsammen – i løbet af de seneste fire kampe – har præsteret 17 sacks, 44 quarterback-hits og 7 takeaways. Spørgsmålet er derfor, hvilket af de dygtige og brandvarme forsvar, der kommer til at trække det længste strå i aften?

Kan Allen Robinson fortsætte sit momentum?

Efter fire relativt beskedne spilleuger genfandt Allen Robinson sit topniveau – og var indiskutabelt det eneste offensive lyspunkt – i Bears’ seneste sejr mod New York Giants. Den 26-årige receiver greb seks bolde for 131 yards og et touchdown i sin foreløbigt bedste kamp i 2019. Det bliver interessant at følge Allen Robinson over for den dygtige Lions-cornerback Darius Slay, som bl.a. holdt Cowboys’ ellers frygtede Amari Cooper til sølle tre grebne bolde og 38 yards for to uger siden. Med tanke på at Lions’ forsvar kun har tilladt 3,4 løbede yards pr. forsøg i de seneste fire kampe er Chicago Bears nødt til at få gang i Allen Robinson.

Spiltip

Vi ramte flotte odds 3,75 i sidste uge, da Houston Texans besejrede divisionsrivalerne fra Indianapolis Colts med mellem 1-6 point. I denne uge har vi tre kampe at spille på – og det skal gerne ende i et overskud.

De store spørgsmålstegn ved Detroit Lions’ quarterback-position betyder, at jeg går med Chicago Bears i dette opgør. Bears vandt også det første indbyrdes møde mellem de to mandskaber i 2019-sæsonen – og vandt sågar begge opgør i 2018. Bears-forsvaret kommer til gøre livet rigtig surt for Lions’ angreb – uanset om det er Jeff Driskel eller David Blough, der spiller.

I den forbindelse giver Danske Spil odds 1,82 på, at Bears vinder opgøret med minimum 4,5 point, og det bliver aftenens første spiltip.

Spil ansvarligt!

Pick

Jf. forklaringen oven for.

Chicago Bears vinder med 20-6.

Læs optakten til Dallas Cowboys vs. Buffalo Bills her.

Læs optakten til Atlanta Falcons vs. New Orleans Saints her.