Medens aftenens første opgør nærmest udelukkende havde æren på spil, er der både slutspilsimplikationer og en mulig MVP-kandidat på banen, når Buffalo Bills (8-3) gæster Dallas Cowboys (6-5).

Dallas Cowboys lagde ud med lyn og torden og vandt sæsonen første tre kampe på imponerende vis. Siden da er det kun blevet til tre sejre og fem nederlag – og senest var det New England Patriots, som stak en kæp i Cowboys-hjulet.

Foruden den tamme præstation i 31-13-nederlaget til Philadelphia Eagles har Buffalo Bills leveret en glimrende og stabil sæson. Begunstiget af et relativt let kampprogram har Bills vundet otte sejre og udfordrer – på papiret – New England Patriots i kampen om AFC East. Senest vandt Bills en stensikker sejr på 20-3 over Denver Broncos, der blev holdt til sølle 167 offensive yards (!!).

Seneste nyt på skadesfronten

Dallas Cowboys kommer sandsynligvis til at undvære en nøglespiller i hjertet af forsvaret, da Leighton Vander Esch stadigvæk døjer med den nakkeskade, som holdt ham ude mod New England Patriots. Derudover har hverken La’el Collins eller Zack Martin kunnet træne med for fuld styrke på grund af skadeskvaler.

Gæsterne fra Buffalo er omvendt relativt forskånede for skadesproblemer. Center Mitch Morse har en mindre håndskade, hvilket har begrænset hans deltagelse i denne uges træningspas, mens reserven Ty Nsekhe sidder ude med en ankelskade.

Læs også Gul Kluds guide til Thanksgiving her.

Hold øje med…

Dak Prescott vs. Buffalo Bills’ kasteforsvar

Dak Prescott leverede sin foreløbigt dårligste præstation mod New England Patriots’ stærke forsvar, da han kun ramte på 57,6 pct. af sine kast for 212 yards og en interception. I sæsonens første 10 kampe havde Prescott ellers leveret imponerende 322,1 kastede yards og 2,1 touchdowns i gennemsnit pr. kamp. Det bliver ekstremt spændende at følge, om Prescotts manglende præstation mod Patriots var en anomali, eller om det er begyndelsen på enden for Cowboys’ slutspilsambitioner. Buffalo Bills’ forsvar rangerer som ligaens tredje bedste mod kastespillet og har kun tilladt 184 yards pr. kamp i gennemsnit via luften.

Kan Buffalo Bills slå et stærkt hold på udebane?

Buffalo Bills har som nævnt været begunstiget af et særdeles overkommeligt kampprogram. Alligevel er det imponerende, at Sean McDermotts tropper blot har tabt en enkelt udebanekamp i 2019 – med 19-16 til Cleveland Browns. I bedste sendetid har Buffalo Bills en gylden mulighed for at bevise, at de fortjener deres nuværende slutspilsposition – og kan bide skeer med de største hold på udebane. Det bliver der meget vel brug for i et eventuelt slutspil, hvor de står til at starte på udebane mod enten Kansas City Chiefs eller Houston Texans.

Spiltip

Vi ramte flotte odds 3,75 i sidste uge, da Houston Texans besejrede divisionsrivalerne fra Indianapolis Colts med mellem 1-6 point. I denne uge har vi tre kampe at spille på – og det skal gerne ende i et overskud.

Dak Prescott har ganske vist gang i sin foreløbigt bedste sæson i NFL, og er blevet nævnt sporadisk i MVP-snakken. Alligevel forventer jeg, at Bills’ forsvar holder opgøret tæt og ikke mindst relativt lavt scorende. I den forbindelse giver Danske Spil odds 1,80 på under 48,5 point.

Spil ansvarligt!

Pick

Jeg forventer et tæt opgør, hvor Buffalo Bills’ forsvar kommer til at udfordre Dak Prescott, Ezekiel Elliott og Amari Cooper til det yderste. Alligevel forventer jeg, at hjemmebanefordelen og førnævnte offensive trio kommer til at sikre Cowboys en vigtig sejr i kampen om slutspilspladser og NFC East-titlen.

Dallas Cowboys vinder med 23-17.

Læs også optakten til Detroit Lions vs. Chicago Bears her.

Læs også optakten til Atlanta Falcons vs. New Orleans Saints her.