For andet år i træk tørner New Orleans Saints (9-2) og Atlanta Falcons (3-8) sammen i den sene Thanksgiving-kamp. Sidste år vandt Saints med 31-17, da en brandvarm Drew Brees kastede fire touchdowns.

I én af sæsonens mest medrivende opgør sparkede Wil Lutz de kampafgørende point ind og sikrede New Orleans Saints en sejr på 34-31 over Carolina Panthers. Med sejren har Saints også til-spillet sig en matchbold i nattens opgør mod Atlanta Falcons, hvor en sejr vil sikre dem divisionstitlen.

Falcons’ genoprejsning blev kortvarig, da Tampa Bay Buccaneers vandt en overraskende sejr på 35-22 i Atlanta i den seneste spillerunde. Forinden havde Falcons ellers slået netop New Orleans Saints med imponerende 26-9, hvilket giver tro og håb for, at nattens kamp kan blive tilnærmelsesvis interessant.

Seneste nyt på skadeslisten

Der er gået et gisp gennem Atlanta, da holdets ultimative stjerne Julio Jones har siddet ude med en skulderskade i denne uges træningspas. Det betyder, at Jones er tvivlsom til nattens opgør, hvilket kommer til at give den unge Calvin Ridley en større arbejdsbyrde. Derudover er der tvivl om holdets to tight ends Austin Hooper (knæskade) og Luke Stocker (rygskade). Der er imidlertid også positive nyheder, eftersom Devonta Freeman meldes kampklar igen.

Hos gæsterne har startende guard Andrus Peat (armskade), fullback Zach Line (knæskade) og tackle Terron Armstead (ankelskade) misset ugens træningspas, og de er alle tvivlsomme til nattens kamp. Omvendt positivt er det, at Marshon Lattimore har trænet med efter at have døjet med en forstrækning.

Læs også Gul Kluds guide til Thanksgiving her.

Hold øje med..

Saints’ offensive linje vs. Falcons’ pass rush

Det er ikke længere end to uger siden, at Atlanta Falcons’ pass rush leverede en kampafgørende præstation i den overraskende sejr over New Orleans Saints. Drew Brees blev sacket hele seks gange, og Saints’ offensive linje måtte ty til strafbare midler for at beskytte deres quarterback. Således begik Saints’ offensive linje også seks penalties, der medførte i alt 50 negative yards. Det bliver interessant af følge, om Falcons’ pass rush kan gentage succesen – eftersom de kun står noteret for 18 sacks i hele 2019! 

Devonta Freeman vs. Saints’ forreste syv forsvarsspillere 

Atlanta Falcons’ startende runningback Devonta Freeman er tilbage efter at have døjet med en fodskade. Det bliver yderst spændende at se, hvilken forfatning Freeman vender tilbage i, da han tidligere har vist sig kampafgørende for Falcons. Devonta Freeman havde imidlertid gang i en halvsløj sæson inden sin skade med 371 løbede yards, 282 grebne yards og sølle tre touchdowns i ti kampe. Saints’ forsvar rangerer i top 10 i forhold til at stoppe running backs i kastespillet og i top 5 mod løbespillet, hvilket betyder, at Freeman får svære betingelser i sit comeback.

Spiltip

Vi ramte flotte odds 3,75 i sidste uge, da Houston Texans besejrede divisionsrivalerne fra Indianapolis Colts med mellem 1-6 point. I denne uge har vi tre kampe at spille på – og det skal gerne ende i et overskud.

Modsat det seneste indbyrdes opgør forventer jeg en relativt pointrig affære. Hertil giver Danske Spil odds 1,77 på over 47,5 point, og det er fint givet ud.

Spil ansvarligt!

Pick

Atlanta Falcons kom ned på jorden igen mod Tampa Bay Buccaneers, og jeg forventer ikke, at de genfinder niveauet fra de to forudgående kampe – og specielt ikke med en halvt skadet Julio Jones. New Orleans Saints vinder med 34-20.

Læs også optakten til Detroit Lions vs. Chicago Bears her.

Læs også optakten til Dallas Cowboys vs. Buffalo Bills her.