Efter en sæson hvor forsvaret kostede dem alle chancer for at opnå noget stort, er der sket store ændringer på holdkortet. Der er hentet solide forstærkninger ind, men både Mike Zimmer og Kirk Cousins mangler stadigvæk at bevise, at de har det sidste der skal til. Uret tikker – bliver det i år Vikings?

2020-sæsonen var en helt unik og speciel sæson uden fans på stadions næsten hele året, mange kampflytninger og decimerede spillertrupper. Selvom verden ikke er ude af Covid19-pandemien, arbejder NFL med et håb om, at 2021-sæsonen bliver tæt på “normal”.

Derfor er vi på Gul Klud også klar til lade op til sæsonen, der begynder torsdag d. 9. september. På 32 dage vil Gul Klud udgive 32 sæsonoptakter, så vi kommer hele vejen rundt om ligaens hold.

Artiklerne vil blive udgivet divisionsvis, og vi starter med NFC South efterfulgt af AFC South, og så kører vi ellers West-, East og North-divisionerne i den rækkefølge. Rækkefølgen er valgt for at variere rækkefølgen fra tidligere år.

Vi er nu nået til Minnesota Vikings, der i de fleste sæsoner under Mike Zimmer har været en del af det gode selskab, men på trods af en enkelt optræden i NFC-finalen, så har de tabt så overlegent når det gjaldt, at de reelt set aldrig har været tæt på at kunne vinde en Super Bowl. Nu venter en ny og spændende sæson, men kan der være mere på spil end bare en Super Bowl titel?

Nævneværdige afgange:
Jeff Gladney, CB
Mike Hughes, CB
Ifeadi Odenigbo, DE
Dan Bailey, K
Eric Wilson, LB
Riley Reiff, T
Mike Boone, RB
Anthony Harris, S
Kyle Rudolph, TE
Sean Mannion, QB

Nævneværdige tilgange:
Mason Cole, C
Patrick Peterson, CB
Mackensie Alexander, CB
Breshaud Breeland, CB
Dalvin Tomlinson, DT,
Sheldon Richardson, DT
Everson Griffin, DE
Nick Vigil, LB
Xavier Woods, S
Dede Westbrook, WR

Draftårgang
1. runde T Christian Darrisaw
3. runde QB Kellen Mond
3. runde LB Chazz Surratt
3. runde OG Wyatt Davis
3. runde DE Patrick Jones II
4. runde RB Kene Nwangwu
4. runde S Camryn Bynum
4. runde DE Janarius Robinson
5. runde WR Ihmir Smith-Marsette
5. runde TE Zach Davidson
6. runde DT Jaylen Twyman

Skader og mangel på erfaring blev for meget

Minnesota Vikings lavede noget af en overhaling i løbet deres offseason i 2020. Klubben sendte hele den etablerede cornerbackgruppe på porten, Stefon Diggs kom til Buffalo Bills og så gav de quarterback Kirk Cousins en ny kontrakt. 

Man forsøgte at lukke de huller, man havde åbnet i free agenecy via draften, og Vikings ramte da også hovedet på sømmet med flere af de unge spillere de draftede. Mens cornerback Jeff Gladney ikke er på holdet længere, så eksploderede Justin Jefferson ind på den store scene da han slog NFLs rookie rekord for flest grebne yards i en sæson. Derudover spillede både cornerback Cameron Dantzler og guard Ezra Cleveland sig i position til at starte, og Vikings skal håbe på at de kan fortsætte deres udvikling yderligere i år. 

Generelt set blev 2020-21 sæsonen en mærkelig og noget uvant sæson for Vikings, for mens at Jefferson og angrebet buldrede afsted, så måtte Zimmer sande at skader til nøglespillere og manglede erfaring på forsvaret blev for stor en mundfuld. Decideret pinligt spil fra forsvaret, er ikke noget man er vant til at se fra et hold trænet af Mike Zimmer, og der er i år langt op til en genrejsning – spørgsmålet er bare om det er nok?

Næste side: Har Cousins det der skal til?