Gul Klud giver dig i dette helt nye format en optakt med fokus på alle weekendens kampe.

Hvis du vil klædes bare en lille smule på til alle weekendens kampe i hver spillerunde, så skal du bare følge med her i vores ugentlige optakt.

Denne optaktsartikel af Gul Kluds Alexander Paaske er et nyt format i denne sæson. Det er her, du får en lynoptakt til alle søndagens kampe. Du får også en spiller i hvert opgør, som du især skal holde øje med.

Sidder over: Carolina Panthers og Tampa Bay Buccaneers

Søndag klokken 19.00

Atlanta Falcons – New Orleans Saints
Selv om Atlanta Falcons her i december blot har fire sejre, så har de stadig en mulighed for at gå i slutspillet, hvis de vinder deres resterende fem kampe. Og skulle det spinkle slutspilshåb ikke være tilstrækkelig motivation, så er ugens modstander divisionsrivalerne New Orleans Saints. Læg dertil den friske succesoplevelse med ydmygelsen af Las Vegas Raiders, og så er der lagt op til et spændende opgør. Gæsterne fra New Orleans er naturligvis pæne favoritter, men topniveauet for offensiven er mindre med Taysom Hill bag center. Samtidig har Alvin Kamara været ikke-eksisterende i kastespillet, hvor han plejer at spille en stor rolle og give angrebet de ”lette” yards og nye første downs. De to hold stod også over for hinanden for blot to uger siden i Hills første start. Det giver Atlanta bedre kort på hånden i forhold til at stoppe ham denne gang. Falcons har dog også virkeligt brug for, at stjerne-receiver Julio Jones er klar til kamp. Ellers bliver det svært for Matt Ryan mod et velspillende Saints-forsvar.

Hold især øje med: LB Deion Jones, Falcons

Chicago Bears – Detroit Lions
Det her er et opgør mellem to af NFL’s kedeligste og mest formsvage mandskaber. Sæsonen er i mine øjne tabt for begge hold, selvom Bears stadig har en mulighed for at komme i slutspillet. Bjørnene har tabt fem kampe i træk, mens Lions efter to rædselsfulde præstationer i træk (endelig) har givet cheftræner Matt Patricia og general manager Bob Quinn sparket. Chicagos fine forsvar giver dem fordelen i kampen, men det her opgør er der ikke grund til at give meget opmærksomhed, medmindre du har sympati for et af de to hold.

Hold især øje med: WR Allen Robinson, Bears

Houston Texans – Indianapolis Colts
Deshaun Watson har lidt under radaren spillet en rigtig god sæson på et ellers skidt kørende Texans-hold. Houston har faktisk vundet fire ud af fem kampe med Romeo Crennel, og det bliver ikke en let opgave for Colts, der skal op på hesten igen, efter de blev rundbarberet af Titans. Der er dog kommet lidt malurt i bægeret for Texans, da wide receiver Will Fuller – som storspillede på Thanksgiving – har fået seks kampes karantæne for at bryde NFL’s regler om brug af præstationsfremmende midler. Indianapolis har jeg svært ved at blive kloge på. De ligner et slutspilshold, men de har leveret nogle rædselsfulde præstationer i løbet af sæsonen, som det seneste nederlag til Titans er et godt eksempel på. Det er tydeligt, at Colts ikke er bygget til, når de er bagud og skal indhente. De vil styre kampen med masser af korte kast fra Philip Rivers godt suppleret af løbespillet. Colts kan derfor ikke tillade sig en langsom start mod Deshaun Watson.

Hold især øje med: S Justin Reid, Texans

Miami Dolphins – Cincinnati Bengals
Dolphins skal uden problemer kunne slå et Bengals-hold uden Joe Burrow. Og hvis de ikke kan det, har de ikke noget at gøre i slutspillet. Dolphins havde lidt udfordringer med at overkomme Jets, men forsvaret dominerede forventeligt mod tilbagevendte Sam Darnold. Det samme bør være tilfældet her. Selv hvis Miamis offensiv skulle få problemer mod et tvivlsomt Cincinnati-forsvar, så bør Brian Flores kunne sætte forsvaret op til at forvolde Bengals-angrebet store problemer. Det her bliver en walk-over for delfinerne.

Hold især øje med: LB Andrew Van Ginkel, Dolphins

Minnesota Vikings – Jacksonville Jaguars
Puha, Vikings. Tre turnovers og alligevel en sejr. Et vildt comeback mod Panthers holdt liv i vikingernes slutspilshåb. Og nu SKAL der pustes yderligere liv i forhåbningerne, når svage Jacksonville Jaguars kommer forbi. Minnesota kan desuden glæde sig over, at wide receiver Adam Thielen er tilbage efter en tur på COVID-19-listen. En quarterback-duel mellem Kirk Cousins og Mike Glennon taler også til Minnesota fordel. Det er vist ingen hemmelighed. Jaguars har dog vist, at de kæmper for det, selvom talentet er begrænset. De har ikke givet op som for eksempel New York Jets. Når det er sagt, så er der ingen undskyldninger for hjemmeholdet. Vinder Vikings ikke her, så fortjener de heller ikke en slutspilsbillet. 6-6 bør være realiteterne for NFLmings lilla helte efter kampen.  

Hold især øje med: WR Adam Thielen, Vikings

New York Jets – Las Vegas Raiders
’Shitshow’ har sjældent været en bedre betegnelse for en footballkamp. New York Jets er skandaløst ringe på og uden for banen. Modsat var det jammerligt, hvad Las Vegas Raiders leverede – eller rettere sagt ikke leverede – mod Falcons. Jon Grudens mandskab var elendig i alt, hvad de foretog sig. Det var chokerende at opleve den slags præstation fra Raiders blot en uge efter en super flot kamp mod Kansas City Chiefs. Selv mod Jets vil det være svært at vinde med sådan en lorte-præstation. Jeg forventer da også en helt anden udgave af Raiders, der bør komme tilbage på sporet med en sikker sejr.

Læs også: Weekly Winners 2020: Uge 13

Hold især øje med: OT Mekhi Beckton, Jets

Tennessee Titans – Cleveland Browns
8-3 vs. 8-3. Der er slutspilsstemning i Tennessee, når Titans brager sammen med Browns. Titans har for alvor fået skub i sæsonen igen efter to flotte sejre i træk over henholdsvis Ravens og Colts. Den offensive linje skulle bruge noget tid efter den sæsonafsluttende skade til offensive tackle Taylor Lewan, men har nu fundet ind i et godt samarbejde. Det har hjulpet runningback Derrick Henry til et par storkampe. Samtidig har forsvaret, der var skidt kørende i starten af sæsonen, forbedret sig. Browns har otte sejre for første gang siden 2007 og ligger langt om længe lunt i svinget til slutspillet. Ligesom Titans ligger Browns’ største offensive styrke i løbespillet, hvor Nick Chubb over en hel kamp ikke kan lukkes ned. Cleveland har de med at trætte modstanderne med de fysiske løbespil, hvilket i fjerde quarter ofte resulterer i store løbespil. Mand for mand og enhed for enhed er det to relativt jævnbyrdige mandskaber, der samtidig har dygtige trænere på sidelinjen. Den lille fordel vil jeg give til Titans, da jeg stoler mere på Ryan Tannehill end Baker Mayfield. Men Browns får også forsvarsstjernen Myles Garrett tilbage i aktion, efter han har haft Covid-19.

Hold især øje med: EDGE Myles Garrett, Browns

Næste side: Nøgleopgør i NFC’s stærkeste division (brug knappen nedenfor)