Tampa Bays nye quarterback har arrangeret træninger for sine holdkammerater, selvom det går imod Spillerforeningens anbefalinger

COVID-19 hærger i USA – og i NFL.

Både trænere og spillere har været ramt af sygdommen, der også har fået NFL til at aflyse Hall of Fame-kampen og udskyde Hall of Fame-ceremonien, ligesom der har været snak om at flytte sæsonstarten til senere på året.

For at beskytte spillerne og undgå yderligere spredning har NFL’s spillerforening frarådet alle spillere at træne sammen.

Det har dog ikke afholdt Tampa Bay Buccaneers nye quarterback, Tom Brady, fra at organisere træninger for sine holdkammerater.

Og det er ikke faldet i god jord hos Spillerforeningens formand, DeMaurice Smith.

Det fortalte han i et interview med USA Today.

– De træninger er ikke spillernes bedste interesse ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt. De er ikke i den bedste interesse ift. at beskytte vores spillere op til klubbernes træningslejre. Og jeg synes ikke, at de er i den bedste interesse ift. at gennemføre en hel sæson.

Foruden Tom Brady har Seattle Seahawks’ quarterback Russell Wilson og Detroit Lions’ quarterback Matthew Stafford organiseret træninger trods Spillerforeningens anbefaling.

Selvom DeMaurice Smith har forståelse for, at spillerne gerne vil være klar til sæsonstart, så håber han også, at de forstår, at NFL står i en unik situation. Samtidig er det endnu ikke afklaret, hvad der skal ske (ift. lønkompensation og lign.), hvis en spiller bliver testet positiv i løbet af sæsonen og derfor misser kampe.

– Jeg har fuld forståelse for, at vores spillere er konkurrencemennesker til det yderste. Men samtidig er vi lige nu i gang med at forhandle med ligaen, hvad der skal ske, når en spiller bliver testet positiv for coronavirus i løbet af sæsonen.