Sammenlignet med de fleste andre sports- grene og ligaer, er NFL ikke blevet påvirket så hårdt af Corona-krisen indtil nu – men det kan snart ændre sig. En række hold foreslår nu at udskyde sæsonen.

En tredjedel af holdene i NFL har haft et eller flere medlemmer af stab eller trup, som er blevet testet positiv for COVID-19. En række unavngivne klubber har derfor udtrykt deres mening og ønske om, at sæsonstarten udskydes, det skriver Distinct Athlete.

En undersøgelse foretaget af Seton Hall University fandt, at 77% adspurgte fans støttede en udskydelse, hvis holdene og spillerne ikke ender med at have nok til til at forberede sig til den nye sæson. Et afgørende præmis for afviklingen af NFL-sæsonen er den omfattende og famøse training camp, hvor holdene kan spilles og sættes sammen. Training camp, der plejer at start sidst i juli, virker til at være i fare for ikke at kunne afholdes grundet påpasselighed og Corona-restriktioner.

Da NFL afsluttede sæsonen, efter at Kansas City Chiefs den 2. februar 2020 havde løftet Lombardi-trofæet, var NFL-landskabet fryd og gammen. COVID-19 var et overvejende kinesisk problem, som nok de færreste forestillede sig skulle have seriøse implikationer på sportsverdenen udenfor Kina. Inden længe var de største sportsligaer verden rundt blevet suspenderet grundet den verdensomspændende Coronavirus. For NFL, der ikke havde skemalagte kampe før August, virkede pandemien ikke til at ville få vidtstrakte konsekvenser for afviklingen af 2020-sæsonen —hvilket altså kan ende med at være en forkert antagelse.

Ydermere har alle hold og ligaen interesse i, at kampene spilles på tilskuerfyldte stadions, der foruden TV-aftaler udgør det økonomiske fundament for NFL. Man kender endnu ikke omfanget af restriktionerne for tilskuere når NFL (forhåbenligt) vender tilbage i efteråret, men ifølge en Forbes-rapport vil en tilskuerfri sæson betyde et fald i omsætningen på hele 38%, hvilket svarer til 5,5 millarder dollar, eller 37,4 millarder kroner.

Går tingene som planlagt, markerer den 10. september starten på egentlige og regulære NFL-sæson, hvor Chiefs hjemme tager imod Houston Texans. Denne start er muligvis også i fare, men NFL har indlagt en smule fleksibilitet i skemaet ved give plads til at kunne skubbe de sidste fire uger af den regulære sæson ind i januar, hvilket betyde sæsonstart den 8. oktober.