Der er kun et ubesejret hold tilbage i NFL, og så begyndte vi i sidste uge endelig at se lidt liv fra nogle af de hypede rookie quarterbacks. Derudover er der topbrag i Kansas City. Her er 10 svar vi leder efter i femte spillerunde.

Efter en uge, hvor vi fik sorteret gevaldigt i de ubesejrede hold, er vi klar til femte spillerunde. Her får vi forhåbentligt en masse at se fra de unge rookie quarterbacks, der i sidste uge endelig viste lovende takter ovenpå en svær start.

Derudover er der et par topbrag i AFC, hvor det største finder sted i Kansas City, hvor Bills skal forsøge at revanchere sig ovenpå AFC-finalen. Det bliver en kamp, hvor angrebene sikkert trækker overskrifterne, men hvor forsvarene vil give os de klareste svar på holdenes styrke på længere sigt.

1) Er Zach Wilson ved at finde fodfæstet?
NFL skal til London for første gang i år, og det byder på en kamp mellem Jets og Falcons. New York Jets fik deres første sejr i sæsonen i sidste uge, da holdet og Zach Wilson lavede et comeback og vandt i overtid mod Titans. Rookie Zach Wilson startede ellers kampen skidt, men som opgøret skred frem blev han mere og mere komfortabel og løftede niveauet. Spørgsmålet er nu, om Wilson er ved at finde sig mere til rette i det højere tempo i NFL, og vi kan forvente en god kamp af ham mod et Falcons-forsvar med flere problemer. For Wilson handler meget om, at han ikke låser sig fast på spillere, så han undgå de dårlige beslutninger, der har kostet mange sacks og interceptions forud for Titans-kampen.

2) Bliver vi lidt klogere på Saints?
En flot sejr over Packers. Et klart nederlag til Panthers. En flot sejr over Patriots. Et skidt nederlag i overtid til et 0-3 Giants-hold. Det har været en meget svingende start på Saints’ sæson, og jeg har meget svært ved at blive klog på, hvor gode de er, og hvad holdets sejrsbetingelser er. Forsvaret har set lovende ud, men har også tilladt nogle store spil og er i perioder gået i stå. Angrebet virker til at køre meget gennem Alvin Kamara, men er der mere i Jameis Winston? Hans tidligere spillestil som gunslinger er blevet meget begrænset af Sean Payton, der prøver at undgå de store fejl, som har plaget ham, men lidt for ofte betyder det mange korte kast. Saints’ angreb har brug for lidt ekstra dynamik, og det er lidt dét, jeg savner at se, om de besidder. I denne uge møder de er solidt, men ikke prangende, Washington-hold, og måske bliver vi klogere på, om pilen peger op eller ned for Saints.

3) Kan Bengals bide skeer med de store drenge?
Det er nogle år siden, at Bengals er startet 3-1, og optimismen er større end længe i Bengals-land. Nu er spørgsmålet, om Bengals er så gode, at de kan lege med mod NFL’s bedste hold. Sejrene i de første fire uger er nemlig kommet mod hold, der er samlet 2-10, og der vil Packers og især Aaron Rodgers være i en helt anden kaliber. Bengals’ forsvar har været en positiv overraskelse, og spillere som D.J. Reader og Chidobe Awuzie har været stærkt medvirkende til, at det går bedre i år end i 2020. Offensivt har holdet været meget løbetungt, men langsomt er der i uge 3 og 4 blevet åbnet op for Joe Burrow og kasteangrebet. I denne uge får Bengals sandsynligvis brug for at læne sig op ad Burrows kvaliteter fra første fløjt, og efter en måned til at finde sine fødder ovenpå den alvorlige skade sidste år, bliver det interessant at se, hvor langt Burrow kan bære Bengals.

4) Så vi Broncos’ begrænsninger i sidste uge?
Efter en 3-0 start med sejre over de tre ringe mandskaber Giants, Jets og Jaguars, tabte Broncos i sidste uge komfortabelt til Baltimore Ravens. Teddy Bridgewater blev selvfølgelig skadet mod Ravens, og det hjalp ikke Broncos’ chancer, men de virkede overmatchet det meste af opgøret. Nu er spørgsmålet, hvor gode Broncos i virkeligheden er. De er tydeligvis bedre end de dårligste hold i ligaen, men hvor meget? I denne uger møder de et Steelers-mandskab, som bestemt ikke er prangende, men trods alt er bedre end Jaguars, Jets og Giants. Hvis Broncos skal gøre sig forhåbninger om en slutspilsplads i den stærke AFC West-division, så bør holdet nok slå Steelers. Sandsynligvis er det forsvaret, der skal bære dem, da angrebet er hårdt ramt af skader på receiver-positionen, men det bør Fangios forsvar også være godt nok til mod et tandløst Steelers-angreb.

5) Finder Eagles deres identitet?
Det startede så godt for Eagles i første spillerunde mod Falcons, men siden er det blevet til tre nederlag. Det har også været god modstand, men tendenserne fra Eagles-holdet har været lidt tvivlsomme i perioder. Forsvaret har været meget simpelt, og holdet er et af de hold, der blitzer mindst og spiller færrest forskellige typer af coverages. Den defensive koordinator Jonathan Gannon har netop fået kritik for, at forsvaret er for let at læse, og på angrebet har man undret sig over, at man ikke har løbet bolden mere bag den stærke offensive linje. I denne uge er modstanderen Carolina Panthers, der i sidste uge blev løbet midt over af Cowboys, og det virker som en perfekt kamp for Eagles til at skrue lidt op for blusset og forsøge at finde deres identitet. Jeg vil gerne se lidt flere blitzes mod en ringe offensiv linje hos Panthers, og jeg vil gerne se dem løbe bolden mere, når man kigger på Cowboys’ store succes med netop dette.

6) Kan Baker Mayfield levere, når der er brug for ham?
Cleveland Browns er et bundsolidt hold. De løber bolden godt, og forsvaret begynder at stemple ind primært grundet en meget stærk defensiv linje anført af Myles Garrett. Vi savner dog stadig lidt at se, at holdet vinder på grund af Baker Mayfield og ikke bare med Baker Mayfield. I mange kampe er der kun brug for, at han holdet angrebet på sporet og ellers lader løbespillet og sine playmakers lave spillene, men mod de gode hold vil Browns få brug for ham. Det gjorde de mod Chiefs i fjerde quarter i første spillerunde, men der kunne han ikke rigtig levere. I denne uge møder Browns et stærkt Chargers-hold, og der er en ret stor chance for, at Mayfield skal levere nogle store spil i anden halvleg, hvis Browns skal sikre sig sejren. Jeg har brug for at se, at det er en ting, han kan gøre, hvis Browns skal kunne gå hele vejen.

7) Fik Bears sat gang i angrebet med Lazor og Fields?
Så fik vi endelig Justin Fields at se fra start og med en hel uges forberedelse, og det var da et dejligt syn. Ikke alt var perfekt, men Fields leverede en rigtig pæn kamp mod Lions, og han lavede nogle kast fra den allerøverste hylde. Hele angrebet var generelt bedre, og det overrasker ikke, at det måske var grundet et skift i spilkalder. Cheftræner Matt Nagy havde nemlig givet spilkaldene videre til offensiv koordinator Bill Lazor, og som vi også så det sidste, da Lazor tog over, så var angrebet bare bedre. Rytmen i spilkaldene er bedre, mængden af motions af højere, og Lazor virker bare bedre til at angribe forsvaret på mere varierede måder. Nu skal vi se, om Lazor og Fields kan fortsætte de gode takter mod et Raiders-hold, der spiller bedre forsvar end Lions. Raiders har været gode til at tvinge modstanderens quarterback til at kaste kort, og det er noget, der godt kan udfordre Fields’ tålmodighed.

8) Hvad kan Trey Lance?
Så er det tid. Jimmy Garoppolo blev i sidste uge skadet, og det betyder, at Trey Lance bliver 49ers’ startende quarterback i denne runde. Og hvilken ilddåb for Lance. Han skal ud og bide skeer med det sidste ubesejrede hold i år i form af Arizona Cardinals. Det bliver ikke let, og vi kan selvfølgelig ikke forvente, at han går ud og vinder denne kamp, hvis ikke han får meget hjælp af forsvaret. Det bliver dog uhyrligt interessant at se, hvad Lance kan, og hvordan angrebet ser ud med ham som quarterback. Vi ved, at Lance er meget mobil, så vi kan forvente en del løb. Og vi ved, at han kan bevæge sig i lommen og forlænge spil, hvis han får mulighed for at undslippe presset. Hvad vi ikke ved er, hvordan han læser banen, om han kan undgå dårlige beslutninger, og hvor præcis han er, når han skal ramme receivere i tæt opdækning. Nu har han og Shanahan haft en hel uge til designe en game plan, der passer til Lance, så mon ikke, han ser væsentligt mere komfortabel ud, end han gjorde i sidste uge, da han kom ind mod Seahawks. Men nu må vi se.

9) Er Bills’ forsvar virkelig så godt?
Ligaens bedste forsvar i de første fire uger har uden tvivl været Buffalo Bills’. De har most modstanden og de sidste to uger har de lukket præcist 0 point ind. Det har selvfølgelig været mod elendige Texans og et skidt og skadesplaget Dolphins-angreb, men ikke desto mindre har Bills’ forsvar været flyvende fra sæsonstart. Nu kommer dog den første rigtige test, når ligaens bedste angreb tropper op på den anden side af line of scrimmage. Nu får vi for alvor testet, om Bills’ forsvar er så fantastisk. Kan det holde styr på Mahomes, Kelce og Hill, så ser Bills for alvor skræmmende ud. I hvert fald får vi store svar på, hvor gode Bills’ forsvar er, og om der er nogle bløde punkter, som Mahomes og kompagni kan udstille.

10) Kan Chiefs’ forsvar stoppe noget som helst?
En helt anden historie end Bills’ forsvar har været Chiefs’ forsvar. Fy for dælen, hvor har det været ringe. Statistik set er det ligaens mindst effektive forsvar i de første fire runder, og man har lukket 29, 36, 30 og 30 point ind. Ja, man har mødt fin modstand, men det har set helt igennem elendigt ud. Kun Mahomes’ fantastiske spil reddede dem mod Browns og Eagles. Det er simpelthen for meget at forlange, at Mahomes over en hel sæson skal levere 100% hver eneste uge, hvis man skal vinde. Så snart han bare rammer en dag på 95%, så vil man sandsynligvis tabe, hvis ikke forsvaret bliver bedre. Der er virkelig noget at bevise for Chiefs’ forsvar, det skal starte i denne uge mod Bills. Det bliver ikke en let opgave, og det er svært at se, hvor man kan forvente markant forbedring, men Andy Reid og Steve Spagnuolo må se at få sat skik på det. Der er ingen krav til, at det bliver et godt forsvar, men det kan ikke gå godt for Chiefs i år, hvis forsvaret er en bund 10-enhed.