Endelig står NFL for døren, og vi skal til at lære den seneste iteration af de 32 NFL-hold at kende. Vi sætter fokus på 10 ting, vi håber at blive klogere på i første spilleuge.

Hvad vil 2019-sæsonen byde på? Det venter vi alle i spænding på. Første skridt på vejen mod det svar får vi i første spillerunde. Gul Klud sætter fokus på 10 ting, vi håber at blive klogere på i første spillerunde.

1) Hvor står Cam Newton?
Sidste år var Panthers 6-2 halvvejs i sæsonen, men så blev det mere og mere tydeligt, at Cam Newton havde skadesproblemer. Supermand blev mere og mere plaget af en skulderskade, og holdet endte med at tabte syv af de sidste otte. Efter sæsonen fik Cam Newton en operation, som han først kom tilbage fra i løbet af august. I den tredje pre season-kamp slog han foden, og selvom den skade ikke holder ham ude i første runde spillerunde, bliver det meget interessant at se, om Newton er tilbage på 100%. Måske er supermand ikke udødelig?

2) Hvor meget bedre er Sam Darnold og Josh Allen blevet?
Jets og Bills har begge investeret tungt i nye offensive legekammerater til deres unge quarterbacks. Håbet for begge hold er, at de kan udfordre Patriots i AFC East og snige sig med i slutspillet, men det kan næppe opnås for begge. Den afgørende faktor i den interne rivalisering bliver sandsynligvis hvem af Sam Darnold og Josh Allen, der har forbedret sig mest siden sidste år. Vi får første indikation af de to hold og quarterbacks niveau i søndagens indbyrdes opgør.

3) Ligner årets Vikings-forsvar 2017 eller 2018-versionen?
I 2017 var Vikings’ forsvar blandt ligaens absolut bedste, da holdet nåede NFC-finalen. I 2018 var det ellers normalt stærke forsvar dog ikke på samme dominerende niveau. Hvis holdet skal nå langt i år, skal forsvaret sandsynligvis igen være stærkt, men kan det blive det? Xavier Rhodes var en skygge af sit 2017-niveau i 2018, og Everson Griffen havde en periode væk fra holdet sidste år, og virkede ikke som samme monster som fra 2017. I første spillerunde står forsvaret over en svær test mod Falcons’ giftige angreb, og vi får forhåbentligt en indikation på, hvilken vej pilen peger for Vikings-forsvaret.

4) Hvad kan Nick Foles gøre for Jaguars?
2018 blev meget skuffende for Jaguars, og det virkede til, at holdet gav op på Blake Bortles som quarterback. Nu er Bortles væk, og holdet har kastet en del penge efter Nick Foles, der skal være holdets redningsmand. Spørgsmålet er nu, hvad han kan levere? Sætter det liv i forsvaret igen, fordi de nu tror på tingene? Kan han overhovedet præstere udenfor Philadelphia i et angreb bag en dårlig offensiv linje med under middel våben at kaste efter? Hvis Foles er habil, er Jaguars et ubehageligt mandskab at møde.

5) Kan Browns leve op til hypen?
Det er lang tid siden, at troen på tingene har været så stor i Cleveland. Alt tyder på, at de fandt deres mangeårige quarterback i Baker Mayfield, og off season er derfor blevet brugt på at hente flere markante navne ind. Størst af de navne er selvfølgelig Odell Beckham Jr., og efter mange måneders hype om holdet, skal det nu føres ud i livet. En kamp på hjemmebane mod et Titans-hold præget af skader/karantæner på især den offensive linje skal vindes, hvis man skal leve op til hypen.

6) Hvilket niveau har Jacoby Brissett?
Det chokerede alle, da Andrew Luck for nogle uger siden valgte at stoppe karrieren, og det efterlader Colts-holdet i ukendt farvand. Den nye quarterback hedder Jacoby Brissett, men hvad kan han? Han spillede 15 kampe for dem i 2017 på et hold, der var betydeligt ringere og havde en markant dårligere trænerstab. Her var han ikke god, men heller ikke uduelig. I denne weekend får vi første indikation på, hvad han kan, når han har haft tid til at vende sig til organisationen og er omringet af mere talent og bedre trænere.

7) Hvordan ser Bengals’ offensive og defensive system ud?
Der er ikke ret store forventninger til Bengals-holdet mest af alt på grund af en dårlig offensiv linje og en meget uerfaren trænerstab. Derfor er de gået meget under radaren henover sommeren, men nogle gange spirer der interessante idéer, når nye unge folk kan gå til opgaven uden et reelt forventningspres. Jeg er derfor interesseret i at se, om vi ser nogle interessante systemmæssige ting fra Bengals i år. Angrebet kommer til at ligne Sean McVays angreb hos Rams meget, men har Zac Taylor nogle personlige justeringer, der er spændende? Defensivt begynder der at blive lækket nogle historier om, at de måske vil prøve at lege lidt med nogle lidt unikke koncepter. Måske kan de fange nogle hold på det forkerte ben her i starten af året?

8) Hvad kan Jimmy Garoppolo?
Da Jimmy Garoppolo i 2017 blev tradet til 49ers gav han en masse liv til holdet mod slutningen af sæsonen, og derfor var forventningerne enorme til Bradys protege i 2018. Her startede han dog middelmådigt, inden han blev skadet i tredje spillerunde. Nu er forventningerne til Garoppolo helt anderledes pessimistiske hos mange, men reelt er der ingen, der ved, hvad han kan. Han har startet otte kampe i NFL fordelt over tre sæsoner. Lad os håbe, at 2019 bliver året, hvor vi får en fornemmelse for hans niveau.

9) Har Bruce Arians fået sat skik på Winston?
Jameis Winston blev undervejs i 2018 bænket til fordel for Ryan Fitzpatrick, fordi han lavede utroligt mange skrækkelige turnovers. Siden har Bruce Arians overtaget roret på piratskibet, og Arians har tidligere haft pæn succes med quarterbacks som Ben Roethlisberger, Andrew Luck og Carson Palmer. Nu er spørgsmålet bare, om Arians kan få sat skik på Winston og gøre ham til en god quarterback. Det er nemlig værd at påpege, at selvom Winston har haft en tendens til at lave nogle uhyggeligt ringe spil, har han også en del rigtig fine kvaliteter som quarterback.

10) Hvordan ser Steelers’ og Patriots’ angreb ud i år?
Vi slutter søndagen af med et brag mellem to AFC-mastodonter, og det bliver to angreb, der ser noget anderledes ud end tidligere år. Hos gæsterne fra Pittsburgh har man sagt farvel til Antonio Brown, der har kendetegnet holdets kasteangreb de sidste mange år. Hvordan bliver han erstattet og er JuJu Smith-Schuster klar til at overtage fra Brown? Hos Patriots har man sagt farvel til et ikon i form af Rob Gronkowski, men også tilbagekomsten af en Josh Gordon kan gøre angrebet anderledes end dét, som var med til at vinde Super Bowl i februar. Det kan være to ret anderledes angreb, der skal forsøge at prikke hul på to lovende forsvar.