Antallet af tilbageværende runder i grundspillet kan nu tælles på én hånd, og kun to hold mangler at holde friuge. Det gør Titans og Browns i denne weekend, og så har alle været turen igennem inden slutspurten frem mod slutspillet. Men hvem rykker tættere på slutspillet i denne uge? Og hvem ryger måske helt ud?

Minnesota Vikings – Dallas Cowboys, 23-27 (torsdag)
Torsdagsopgøret så noget mere slagkraftigt ud for nogle uger siden, men jeg tror stadig vi får et intenst opgør. Jeg er dog ret overbevist om, at Cowoys hiver en sejr hjem, og det bliver ikke nødvendigvis så tæt, som jeg har valgt her. Vikings kommer muligvis til at mangle head coach Mike Zimmer på sidelinjen, og holdet har ikke været det samme efter sæsonens første fem uger, hvor det blev til fem sejre. Og nå ja – Cowboys er det bedste hold i NFL.

Atlanta Falcons – Kansas City Chiefs, 34-24
Hvis Broncos’ gennemsnitlige angreb kan lave 27 point mod Chiefs forudser jeg en meget svær kamp for netop Chiefs i denne uge. Falcons-angrebet er blandt de bedste i ligaen, så det kan blive en ganske højtscorende kamp.

Baltimore Ravens – Miami Dolphins, 24-23
Ravens og Dolphins kæmper begge bravt for at nå slutspillet, men for Dolphins, der ellers har vundet seks i træk lider den kamp et knæk i Baltimore. Egentlig tror jeg, at Dolphins lige nu er et bedre hold, men Ravens er ved at komme i gang efter en dårlig sæsonstart, hjemme i Baltimore bliver det ikke en let kamp for delfinerne.

Chicago Bears – San Francisco 49ers, 21-27
49ers tabte til Dolphins i sidste uge, men Colin Kaepernick spillede faktisk en helt udmærket kamp, og hvis han kan gentage det bliver han en meget afgørende faktor i kampen mod Bears. De to hold har tilsammen vundet tre kampe i denne sæson, så det er bestemt ikke weekendens mest sexede opgør, men det kan sagtens blive en underholdende kamp alligevel.

Cincinnati Bengals – Philadelphia Eagles, 13-21
Bengalls har udspillet sin rolle i denne sæson, og det tror jeg bliver tydeligt i resten af sæsonen. Slutspillet er så godt som væk fra hjemmeholdet, mens Eagles stadig har muligheder på trods af en dårlig periode.

Green Bay Packers – Houston Texans, 34-23
Packers vandt endelig i mandags, og sejren over Eagles tror jeg på bliver et vendepunkt. Aaron Rodgers har spillet bedre end resultaterne viser i denne sæson, og Texans har ikke været der, hvor mange troede, de ville være. Giv Packers endnu en sejr her og send dem tættere på toppen i NFC North. De har stadig rigtig fine muligheder for at komme i slutspillet. Texans fører sin division, men jeg tror kun, det er et spørgsmål om tid, før de overgiver den plads til Titans eller Colts.

Jacksonville Jaguars – Denver Broncos, 17-23
Onsdag sendte Broncos sin unge fullback Andy Janovich på injured reserve, og det kan få store negative konsekvenser for et løbespil, der viste små tegn på at være i bedring. Quarterback Trevor Siemian er blevet skadet, og det er usikkert om han spiller efter den bedste præstation i karrieren i sidste uge mod Chiefs. Men Broncos-forsvaret er stadig et af de suverænt bedste i ligaen, og Blake Bortles kan formentlig forvirres en del. Jeg tror, de forsvarende Super Bowl-mestre kommer ovenpå igen og holder sig inde i kampen om slutspillet og sejren i AFC West.

New England Patriots – Los Angeles Rams, 24-17
Ingen tror vel for alvor på, at f.eks. Tom Brady ikke spiller på søndag? Men han er ikke 100 procent fit for fight, og det samme kan siges om tight end Rob Gronkowski. Vel nok to af de vigtigste offensive spillere i hele ligaen. Det var dog også tilfældet i sidste weekend mod Jets, og alligevel fandt de frem til en sejr i sidste ende. Hjemme mod et Rams-mandskab, der lige har tilladt 49 point mod New Orleans Saints ser jeg en rimelig sikker sejr for Patriots.

New Orleans Saints – Detroit Lions, 28-24
Detroit spiller endnu en kamp, der bliver afgjort inden for et touchdown – det gør de jo hver uge. Men denne gang bliver det til et nederlag. Saints kører derudaf på den offensive side af bolden og hjemme i Superdome er det ikke et angreb, man har lyst til at møde. Jeg er overbevist om, at Matthew Stafford holder Lions inde i kampen, men vinde, det gør de ikke.

Oakland Raiders – Buffalo Bills, 26-23
Raiders virker som et af de bedste hold i NFL, men der har også været takter, der kan bekymre. Buffalo Bills er et svært hold at spille imod, og Carolina Panthers viste i sidste uge, at det er muligt at score point mod Raiders. Det blev også tydeligt hvor vigtig Derek Carr er for de sortklædte. De slår Bills, men det bliver en tæt kamp, og så venter en vanvittigt svært slutspurt med alle divisionsmodstandere på udebane samt en kamp hjemme mod Colts.

Arizona Cardinals – Washington Redskins, 24-28
Kirk Cousins er godt på vej til at score store penge i free agency til foråret. Redskins-quarterbacken er kommet for alvor i gang efter en lidt sløv sæsonstart, og det er vel fair at sige, at han har været sit franchise tag værd. Arizona Cardinals har haft det overraskende svært i denne sæson, og deres kvaler fortsætter, når Captain Kirk kommer på besøg og fører Redskins et skridt tættere på slutspillet.

Pittsburg Steelers – New York Giants, 27-24
Giants er inde i en – for dem – nærmest uhørt god stime. Men ude mod Steelers er en stor mundfuld, når du skal op imod en trio af Ben Roethlisberger, Le’Veon Bell og Antonio Brown. Det er dog altid interessant at se Eli og Big Ben op imod hinanden. De to quarterbacks, der blev draftet i første runde samme år har vundet to Super Bowls værd, og det her ligner en af den slags sæsoner, hvor en af de to kan komme bagfra og føre sit hold hele vejen.

San Diego Chargers – Tampa Bay Buccaneers, 24-20
Buccaneers har været gode i de seneste uger, men fordi det er Buccaneers er det gået lidt uset forbi. Chargers har forbedret sig siden sæsonstarten forstået på den måde, at de nu ikke smider de kampe væk, som de bør vinde. Det bliver også tilfældet her, hvor de holder fast i en smal føring til sidst og hænger på – utroligt nok – i AFC-slutspilsræset.

Seattle Seahawks – Carolina Panthers, 21-20
Både Seahawks og Panthers tabte i sidste uge. Panthers efter et flot comeback mod Raiders, og Seahawks var bare ikke gode nok mod Buccaneers. De kunne ikke score et touchdown i hele kampen. Søndagens kamp – den sene – har alt, hvad der skal til for at blive en højintens affære. Panthers er så godt som ude af slutspilsbilledet efter nederlaget i sidste uge – desværre – men det er stadig et hold, der kan slå alle andre i ligaen. Jeg er overbevist om, at vi får et fremragende opgør.

New York Jets – Indianapolis Colts, 22-26 (mandag)
Just like that er Indianapolis Colts tilbage helt i top af AFC South. Sejren her (og mit forudsagte nederlag til Texans) betyder, at Colts, Texans og Titans alle er 6-6 i AFC South. Så der venter nogle vilde uger i den division. New York Jets? De er mest bare med som passager i denne sæson.

Byes: Titans, Browns

Sidste uge: 11-5
I alt: 112-65

Spiltips fra Nordicbet!
Jeg ramte egentlig meget godt på mine kampe i sidste uge. Men jeg bettede de forkerte steder. Jeg havde lidt ekstra bets i anledning af Thanksgiving, og det gav pote, men ikke så meget, som jeg havde ønsket mig, og det blev til et lille tab for ugen. Husk at alle indskud som altid er 100 kr.

Profit i sidste uge: -76 kr.
Saldo i alt: 3213 kr.

Chicago Bears – San Francisco 49ers: Vinder – San Francisco 49ers (Odds 1,99)
Jeg har en god tro på, at 49ers endelig hiver en sejr hjem, og til odds 1,99 synes jeg, det er god værdi. Det er ligegyldigt, hvor stor sejren bliver. Bare den er der.

Arizona Cardinals – Washington Redskins: Vinder – Washington Redskins (Odds 2,22)
Cardinals er forholdsvis store favoritter. Men selvom de er på hjemmebane har jeg fidus til Redskins, som du også kan se i mine forudsigelser foroven. Så til odds 2,22 kan jeg ikke lade være med at spille den.

New Orleans Saints – Detroit Lions: Vinder – Detroit Lions +5,5 (Odds 1.97)
Jeg tror Saints, vinder kampen, men ikke stort. Og hvis Lions skulle gå hen og vinde her er det også fint fra et rent økonomisk standpunkt.

Baltimore Ravens – Miami Dolphins: Vinder – Miami Dolphins +2,5 (Odds 2,21)
På samme måde som ovenfor tror jeg egentlig på hjemmeholdet. Men jeg tror også så meget på, at det bliver en tæt kamp, der kan gå begge veje, at jeg gerne vil give mulighed for, at Dolphins kan vinde mig nogle penge. Odds 2,21? Ja tak.

Total indsats: 400 kr.
Mulig gevinst: 839 kr.