De fire bedste hold er tilbage, og på søndag venter den måske absolut bedste dag med football hele året. To eksplosive opgør, der kan gå i alle retninger, og kommer til at afgøre, hvem vi skal se i Super Bowl LIII om lidt mere end to uger. Her er mit bud på vinderen af begge weekendens kampe.

New Orleans Saints – Los Angeles Rams, 34-30 (søndag kl. 21.05)
Jeg håber stadig på et vaskeægte shootout i dette slutspil, og i denne uge kan vi være heldige at få to. Saints har fordelen af hjemmebanen, fordi de sidst på sæsonen spillede så solidt og stabilt, at de gik forbi netop søndagens modstander i kampen om første seed i NFC. Og det tror jeg, kan blive meget afgørende.

Rams er vant til et stort stadion hjemme i Los Angeles, hvor der kan være meget larm, men det er noget helt andet at være i en lukket arena med over 70.000 skrigende fans.

Og så er der det med erfaringen. Sean Payton og Drew Brees har stået i situationen før. De har spillet i Super Bowl, og de har vundet den. Det giver uden tvivl noget ro.

På den anden side har du en ung træner i Sean McVay med en endnu yngre quarterback i Jared Goff, der ikke har stået i en NFC-finale før. Der er folk hos Rams, der har vundet Super Bowls, og de bliver vigtige i dette opgør.

I sidste ende går jeg dog med Saints på grund af hjemmebanen og på grund af Brees’ erfaring og kvaliteter, hvor jeg ser ham som en noget bedre quarterback end Jared Goff.

Kansas City Chiefs – New England Patriots, 23-26 (søndag kl. 00.40)
Chiefs er favoritter på hjemmebane i dette opgør, og de har set imponerende ud i denne sæson. Ikke mindst i sidste uge mod Colts, hvor deres forsvar spillede noget bedre, end jeg havde forventet. Det tegner godt for en kamp mod Patriots, hvor de tidligere på sæsonen tillod mere end 40 point.

Denne søndag ser det ud til at blive koldt i Kansas City, men måske er det ikke det store problem for Patrick Mahomes og co., der i sidste uge slog Colts stort i sneen.

Hos Patriots er Tom Brady og Bill Belichick for ottende gang i træk i AFC-finalen, og den nervøsitet, der måske var første gang er længe væk – eller i hvert fald reduceret kraftigt. De to har så meget erfaring, og det er hovedårsagen til, at jeg tror, de tager en sejr på udebane her.

Patriots peaker på det helt rigtige tidspunkt i sæsonen, og selv uden stor produktion fra tight end Rob Gronkowski har New England formået at spille sig frem til AFC-finalen med en form for lethed, som vi kender dem. Forskellen er bare, at vi i år ikke nødvendigvis har lagt lige så meget mærke til dem.

Jeg kunne godt se denne kamp give over 60 point, præcis som jeg forventer det i søndagens første opgør, men det kolde vejr kan gøre tingene en smule besværligt, og det er til forsvarenes fordel.

I sidste ende tror jeg, at erfaring trumfer ungdommen, og at vi får Saints og Patriots at se i Super Bowl.

Sidste uge: 2-2
I alt: 169-95