I sidste uge fik vi skudt slutspillet i gang med et brag, og i denne uge venter endnu fire slagkraftige opgør. Her er mine bud på, hvilke fire hold, der går videre til konferencefinalerne.

Kansas City Chiefs – Indianapolis Colts, 30-34 (lørdag kl. 22.35)
Colts var opsat mod Texans i sidste uge, og afgjorde kampen før den rigtigt var kommet i gang. I denne uge tror jeg, de kan overraske og sende Chiefs ud. Kansas City har ligaens måske bedste angreb, men forsvaret halter, så jeg tror, vi kan forvente en del point. Og her er det så spørgsmålet om Luck og Colts kan følge med Mahomes og Chiefs.

Hold især øje med Chiefs’ stærke pass rush bestående af blandt andet Justin Houston, Chris Jones og Dee Ford. Deres matchup mod en stærkt forbedret offensiv linje hos Colts bliver spændende at følge.

Los Angeles Rams – Dallas Cowboys, 23-20 (lørdag kl. 02.15)
Cowboys tog en snæver sejr over Seattle i sidste uge, og nu går turen så til Los Angeles til et svært opgør mod Rams. Rams er tilbage på fuld styrke efter en friuge, og det er godt, for de spillede ikke lige så godt sidst i grundspillet, som de gjorde først på sæsonen. Måske en uges ekstra hvile og forberedelse har gjort dem godt.

Cowboys skal bruge endnu en stor kamp fra runningback Ezekiel Elliott, og det skal blive spændende at se, hvordan han klarer det mod Rams’ stærke defensive front.

New England Patriots – Los Angeles Chargers, 24-30 (søndag kl. 19.05)
Chargers fik lirket Ravens’ gode forsvar op i sidste uge, men det holdt hårdt. Søndag venter endnu en tur på tværs af landet, og det hjælper dem ikke, men til gengæld er Patriots’ forsvar formentlig mere til at tale med.

Problemet? Tom Brady. Den femdobbelte Super Bowl-vinder er ikke, hvad han har været, men når det kommer til slutspillet ved han, hvordan kagen skal skæres. Chargers SKAL kunne lukke ned for Brady og hans offensive våben, hvis de skal have en chance her.

New Orleans Saints – Philadelphia Eagles, 27-24 (søndag kl. 22.40)
Alene for den historie, det ville være, har jeg lyst til at vælge Eagles her, men jeg tror eventyret stopper her for Nick Foles og co. Saints’ angreb er en helt anden kaliber end den, Eagles var oppe mod i sidste uge, og selvom Saints’ forsvar også er til at tale med, så tror jeg ikke, det er nok.

De to hold mødtes tidligere på sæsonen og her vandt Saints med 48-7. Sådan går det ikke igen, men det vidner om, at der på det tidspunkt i sæsonen var kæmpe forskel på de to hold. Og i virkeligheden er de nok kun kommet lidt tættere på hinanden rent niveaumæssigt de sidste to måneder.

Sidste uge: 2-2
I alt: 167-93