Efter New Orleans Saints åbenlyst blev snydt for en pass interference straf i søndags, overvejer NFL nu at udvide de aspekter af spillet, der kan ses igennem på video.

NFLs regelkomité vil overveje at gøre det muligt at se pass interference kald (eller mangel på samme) igennem på video, når NFLs ejere foreslår og diskuterer regelændringer til den kommende sæson.

Ifølge Mark Maske fra avisen Washington Post sker dette som en direkte konsekvens af det missede kald i søndags, hvor New Orleans blev snydt for en første down, der potentielt var kampafgørende.

Det manglende flag på spillet har været kilde til mange diskussioner i de seneste par dage blandt såvel spillere, trænere, presse, fans og NFLs ejere, og ifølge Saints Headcoach Sean Payton har NFLs hovedkontor givet ham ret i, at dommerne på banen missede kaldet.

Katastrofen består selvfølgelig i, at Saints med overvejende sandsynlighed havde vundet kampen, men nu i stedet tabte NFC-finalen, og må se Super Bowl 53 fra sofaen, mens LA Rams skal op imod New England Patriots.

Rams cornerback Nickell Robey-Coleman indrømmede sågar, at han begik straffen med vilje og fortalte jounalister efter kampen, at han begik forseelsen for at undgå et touchdown til Saints.

Selv om NFL har brugt videogennemgang fast siden 1999, har ligaen hidtil ikke givet mulighed for at lade diverse dommerkald eller manglende flag blive set igennem. Ifølge Mark Maske ændrer det sig måske i år.

En sjov lille krølle er naturligvis, at Sean Payton sidder i NFLs regelkomité. Enhver regelændring skal godkendes af mindst 3/4 af ligaens 32 ejere.