Med NFLs planer om at udvide grundspillet til 17 kampe, kan New Orleans få svært ved at afholde Super Bowl i 2024.

Der er Super Bowl. Og så er der Mardi Gras. Og troede du, at Super Bowl var stort, så har du ikke set New Orleans udgaven af et karneval, kaldet Mardi Gras.

Og netop denne folkefest skaber visse udfordringer for afholdelsen af Super Bowl LVIII (58), der skulle have været spillet i New Orleans i 2024.

Med en ekstra uge i grundspillet formodentlig fra 2021 eller 2022, så bliver slutspillet med stor sandsynlighed også skubbet en uge, og dermed bliver NFLs finale fremover spillet anden søndag i februar i stedet for at ligge første søndag i februar, som det har været tilfældet siden 2002.

I 2024 vil det betyde Super Bowl søndag d. 11 februar, og det ramler lige ned i Mardi Gras, der ligger samtidigt. Så NFL, New Orleans Saints og New Orleans’ sportskomité er allerede gået i gang med at kigge på løsninger.

Læs også: Holdanalyse New Orleans Saints

Det mest sandsynlige scenarie, er at flytte Super Bowl i New Orleans til året efter, hvor kampen ikke vil karambolere med Mardi Gras, der i 2025 først ligger 9. marts.

New Orleans har været vært for Super Bowl 10 gange og det vil være 11. gang at NFL vil spille sin finale i jazz-byen. Dermed kommer The Big Easy op på siden af Miami i antallet af værtsskaber for Super Bowl.

Sidste gang finalen blev spillet i New Orleans var i 2013, hvor Baltimore Ravens besejrede San Francisco 49ers med 34-31 i den famøse Super Bowl 47, hvor lyset gik i pausen.

New Orleans fik tildelt Super Bowl 58 tilbage i 2018, og allerede på det tidspunkt var muligheden for en udvidelse af kampprogrammet oppe at vende.

Hvis New Orleans må trække sig fra Super Bowl 2024, bringer det pludselig en by som Las Vegas i spil, der som følge af Corona jo netop er blevet snydt for det store draft show.

Super Bowl værtsbyerne ligger allerede fast for de kommende fire år.