Der er allerede sat by og stadion på Super Bowl til og med 2024.

Det er forbundet med stor prestige og en større økonomisk indsprøjtning at være værtsby for Super Bowl. Fra at være en ikke-udsolgt finale mellem to ligaer i 1967 er Super Bowl blevet et tilløbsstykke uden lige, hvor NFL mener at de kunne sælge 500.000 billetter, hvis et stadion var stort nok.

Samtidig har flere eksperter sjusset sig frem til, at værtsbyen får et økonomisk boost på omkring 2 milliarder kroner i form af ekstra indtægter fra de mange turister før, under og efter Super Bowl.

Hoteller, restauranter, natklubber, tøjbutikker, sportsbutikker, merchandise popups mm. lever alle godt af, at pengene sidder løst på de over 100.000 besøgende, der kommer forbi værtbyen i de to-tre uger festlighederne foregår.

Hvert år er der hård kamp om at blive vært for Super Bowl, og ca. fem år i forvejen pitcher byerne ind for at blive udvalgt som værtsby. Miami og New Orleans er traditionelt populære steder at spille Super Bowl pga. vejret i januar/februar og den… ehhmm… festlige stemning, der præger de to byer.

Derudover har NFL en stiltiende aftale med de byer, der investerer i nye stadions, at de efterfølgende får tildelt Super Bowl. Sidste år var det Atlanta, forrige år Minnesota, der var vært – begge med spritnye stadions.

Los Angeles skulle have været vært i 2021, men da konstruktionen af det nye SoFi stadion i LA trak ud, blev byens Super Bowl værtsskab skubbet til året efter.

Oakland Raiders skiftede officielt navn i dag til Las Vegas Raiders, og det nye stadion i Sin City står klar til efteråret. Mon ikke vi kan forvente, at Las Vegas snart bliver vært for en Super Bowl.

Her er listen med værtsbyer, som den ser ud til og med 2024:

Super Bowl LIV
Søndag, 2. februar, 2020
Hard Rock Stadium (Dolphins hjemmebane)
Miami, Florida
Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers
Køb billetter

Super Bowl LV
Søndag, 7. februar, 2021*
Raymond James Stadium (Buccaneers hjemmebane)
Tampa, Florida

Super Bowl LVI
Søndag, 6. februar, 2022*
SoFi Stadium (Rams og Chargers hjemmebane)
Los Angeles, CA

Super Bowl LVII
Søndag, 5. februar, 2023*
State Farm Stadium (Cardinals hjemmebane)
Glendale, Arizona

Super Bowl LVIII
Søndag, 4. februar, 2024*
Mercedes-Benz Superdome (Saints hjemmebane)
New Orleans, LA

*Foreløbig dato afhængig af NFL-kalenderen og antallet af runder i grundspillet og slutspillet.

Skriv en kommentar