Velkommen til et nyt årti og velkommen til playoffs for NFL sæson 100.

12 hold skal spille om to finalepladser, og kun ét mandskab kan løfte Vince Lombardi trofæet som Super Bowl mestre. Det hele begynder lørdag og søndag.

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

Wild card Weekend
Der er otte hold i aktion i weekenden. Det er den såkaldte Wild card weekend, hvor de fire dårligst placerede divisionsvindere har hjemmebane mod de fire wild card hold. Vinderne går videre til divisionsrunde, hvor de to top-seedede i AFC og NFC træder ind i slutspilet.

Du får her mine bud på interessante væddemål til weekendens runde, og også to friske bud på en Super Bowl vinder.   

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

For at få det store overblik til Wild card weekenden, anbefaler jeg at checke disse links:

Se også: Sådan spilles der frem mod Super Bowl
Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu
Se også: Weekly winners – sådan går det i weekenden
Se også: Alle stillinger i NFL

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Med Packers hiv-og-sving sejr i sidste uge svang jeg mig op på 15-2 efter de 17 grundspilsuger i denne kategori (og 35-3 gennem de sidste to sæsoner). 

I denne uge får du ikke en vinder, men derimod en over/under, som jeg synes lyder meget sandsynlig. 

New Orleans Saints har hjemmebane mod Minnesota Vikings i hvad der velsagtens kan betegnes som en revanche-kamp for the Minneapolis Miracle for to år siden i Minnesota. 

I år er rollerne byttet om. Saints er storfavorit, har hjemmebane og har undervejs i sæsonen sat et hav af forskellige offensive rekorder. 

Vikings angreb er heller ikke helt ueffent, og med både runningback Dalvin Cook og receiver Adam Thielen ved noget der minder om fuld styrke, skal Vikings nok smide nogle point på tavlen. 

De to hold kommer til at lyse scoretavlen op, og det kunne sagtens blive et højtscorende affære, hvor det hold, der har bolden sidst, vinder kampen.   

Scorer Saints og Vikings over 41 tilsammen, så er der odds 1,35. Tror du på over 52 point i kampen, så er der odds 2,30 at hente

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. I sidste uge ramte vi Titans over Texans, og dermed ender jeg med respektable (omend lige i underkanten) 7-10 i denne kategori i grundspillet.  

Den kamp, jeg er allermest i tvivl om i weekenden, er Philadelphia Eagles mod Seattle Seahawks. Det er to gode quarterbacks mod hinanden. Carson Wentz for Eagles og Russell Wilson for Seahawks. Begge bærer de deres mandskaber til sejr uge efter uge, mens hvor Seahawks begyndte sæsonen stærkt og er faldet lidt af på den, så er det omvendte tilfældet med Eagles. Sidstnævnte vandt alle fire kampe i december og kom fra baghjul og sikrede sig en plads i playoffs.

Begge mandskaber er plaget af skader, og hvor Eagles stiller op med et hav af no-names, så har Seahawks hevet en gammel kending ind i form af Marshawn “Beast Mode” Lynch. Han var ikke den store faktor i søndags, men scorede dog et touchdown, og selvom han har fået mere træningstid, så tvivler jeg på, at han bliver den afgørende faktor. 

I stedet tror jeg at hjemmebanen kommer til at være væsentlig for Eagles. For det første er det altid et svært sted at spille, og for det andet skal Seahawks ud på en flyvetur på tværs af USA og med tre tidszoners forskel. 

Jeg tager Eagles (selvom Seahawks er favorit), og er du enig, så er der odds 2,15 igen for en hjemmesejr.    

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. I sidste uge missede jeg, og dermed er jeg også her 7-10 i denne kategori i sæsonen. 

Jeg har sagt det før, og jeg gentager det lige: Man skal aldrig spille mod Patriots på Gillette Stadium, men nu gør vi det. Igen. 

Sidst gik det meget godt. Der fik odds vi odds 2,80 for en Chiefs-sejr. Og i denne uge er der præcis det samme odds at hente, hvis Tennessee Titans kan vinde i Foxboro.

Men… det er playoffs. Og det er Belichick. Og Brady. Og hele historikken. Hele magien. Auraen. De mange Super Bowls. Og alt andet som Titans er oppe imod. 

Er headcoach Mike Vrabels unge tropper med Ryan Tannehill som quarterback klar til denne udfordring? Vrabel er tidligere Patriots-spiller og vil forberede sine tropper på en heksekedel, noget sort magi, en aldrende ged, og muligheden for at slå de forsvarende Super Bowl mestre ud og måske ende en æra. Det er en stor mundfuld for ethvert mandskab, men måske har Titans lige nøjagtig de spillere, der skal til – både på angrebet og forsvaret. 

Alfa og omega for angrebet er naturligvis at undgå fejl, og så få gang i løbeangrebet med Derrick Henry. På forsvaret skal de holde øje med Bradys evne til at kaste til sine runningbacks, og så ellers få lagt pres på den gamle mand. Hold øje med Jurrell Casey i midten af Titans forsvar. Han kan blive en stjerne i denne kamp. 

Titans vinder, og det er der odds 2,80 på. Spiller du med livrem og seler, så prøv Titans med 11 point forspring til odds 1,43.   

Super Bowl LIV
Hvem vinder Super Bowl? Det er naturligvis det helt store spørgsmål, og før i tiden det næstmest stillede spørgsmål (lige efter: Hvem vinder Vild med dans?). 

Jeg har to gode bud, som ikke inkluderer nogle af de to førsteseedede mandskaber. 

Det er klart, at Baltimore Ravens med deres sæson er storfavorit, men jeg tror sagtens at de kan tabe til Kansas City Chiefs (som de gjorde det i spilleuge 3), og hvis alt går efter planen, så mødes de to i AFC Championship-kampen. 

New Orleans Saints er kun 3. seed i år, og det er i sig fuldstændig vanvittigt i en sæson med 13 sejre i grundspillets 16 kampe. Jeg tror, de er NFC-halvdelens stærkeste mandskab, og selvom de ikke har hjemmebane i de to sidste kampe i slutspillet, og vejen til Super Bowl med stor sandsynlighed både går gennem Green Bay og Santa Clara (49ers hjemmebane ligger der), så mener jeg, at Saints er favoritter i NFC-halvdelen. 

Der er odds 5,50 på, at Chiefs vinder Super Bowl, og der er odds 6,00 på at Saints vinder Super Bowl. Og tror du på, at de to mandskaber begge spiller sig i Super Bowl, så er der odds 8,40 på det.      

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Texans og Saints er favoritter, og kan Titans hive en sejr i land i New England, så er der odds 6,10 på min Tripel.

Min Touchdown tripel er to tunge runningbacks og en tight end. Scorer Derrick Henry for Titans, Marshawn Lynch for Seahawks og Jared Cook for Saints, så scorer du flotte odds 11.

Og så er det faktisk ikke helt umuligt, at der bliver scoret over 45 point i alle fire kampe. Det er min Hail Mary til odds 12.

Godt nytår og god fornøjelse med slutspillet
Claus Elming