Det er december. Det er næsten jul. Og det er nu fårene skilles fra hyrderne.

Alle hold har spillet 12 kampe, dermed er vi præcis tre fjerdedele gennem grundspillet. Der resterer fire kampe for alle mandskaber, og skal man i slutspillet, er det nu formen skal toppe. 

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu
Se også: Alle stillinger i NFL

Torsdagskampen
Spillerunde 14 åbner med en ret afgørende kamp i NFC.
Chicago Bears tager imod Dallas Cowboys på Soldier Field, og begge mandskaber skal bruge en sejr

Taber Bears, er de definitivt ude af kampen om slutspilspladser, mens en sejr kan holde liv i drømmene om en forlængelse af sæsonen.

Taber Cowboys, åbner det igen døren for Philadelphia Eagles til at nappe NFC East divisionen, mens en sejr holder dem lidt på afstand. Samtidig vil en sejr også smække døren i for Washington Redskins (der utroligt nok stadig er i spil til at vinde divisionen).

Cowboys bør være det stærkeste hold, men check temperaturen for jeg har ved selvsyn set drengene fra Dallas gå fuldstændig frostkolde i Chicago før. 

Bears giver 2,40 igen, mens der er odds 1,65 for en sejr til Cowboys.

Læs vores optakt til kampen med flere odds.  

Spilleuge 14
Det er en måske årets fedeste spillerunde med en stribe superlækre og afgørende kampe. Patriots møder Chiefs. 49ers møder Saints. Bills tager imod Ravens. Raiders og Titans skal i playoff-battle. Og Rams får besøg af Seahawks.

Der er flere interessante odds i ugen og jeg har fundet et par gode væddemål til dig, som jeg håber kan gøre julemåneden endnu sjovere.

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Efter den fatale brøler i forrige uge, var Packers overlegne sejr lige, hvad vi havde brug for. Dermed er jeg nu 12-1 efter 13 uger i denne kategori (og 32-2 gennem de sidste to sæsoner).

I denne uges udgave af NFL showet anbefalede jeg en Minnesota Vikings sejr på hjemmebane over Detroit Lions. Det odds er faktisk steget en lille smule, så det holder jeg fast i her. 

Vikings led et ærgerligt nederlag i Seattle i mandags, men kan stadig selv afgøre om de skal i slutspillet. De kan faktisk næsten også selv afgøre om de skal vinde NFC North, men det kræver fire sejre i december.

Den første skal komme på søndag mod Detroit Lions. Sidstnævnte starter igen rookie QB David Blaugh, og selvom han fik en flot start på karrieren på Thanksgiving mod Bears, så tror jeg ikke, han han besejre Vikings. 

Hjemmeholdet kan være uden runningback Dalvin Cook, men det ser ud som om, han bliver klar til opgøret. Det er også uvist, om Adam Thielen er klar igen, men tiden nærmer sig til et comeback for den stærke receiver. 

Vikings giver odds 1,14 nu, og vil du have lidt mere i julesokken, så spil på en sejr med et touchdown til odds 1,38

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. Og i denne uge kan du score kassen… eller i hvert fald lidt til at forsøde julen.   

Green Bay Packers er storfavoritter på hjemmebane mod Washington Redskins. Og med rette. Packers er et bedre mandskab, de spiller hjemme på Lambeau Field, og… de har Aaron Rodgers.

Så langt så godt. Men Redskins er ikke helt uefne, og i søndags mod Carolina Panthers viste de med al tydelighed, at de kan dominere både på den offensive og defensive linje. Packers er ikke alt for godt kørende på den offensive linje, og kan sagtens få problemer med at flytte bolden. I hvert fald med at løbe den, så det bliver op til A-Rod at smide point på tavlen. 

Redskins er under den nye ledelse fast besluttet på at løbe bolden og lade rookie QB Dwayne Haskins kaste så lidt som muligt. Og det er en god ide. De to runningbacks Adrian Peterson og Derrius Guice løb for over 200 yards i søndags, og omend de ikke når helt samme højder mod Packers, så vil fokus stadig være at få gang i løbe-duoen.

Da vi optog NFL-showet onsdag gav Redskins odds 7,40. Det er faldet til 6,80. Jeg synes seriøst, det er værd at prøve. Min anbefaling her går dog på, at Redskins ikke taber med mere med 17 point, og det er der odds 1,48 på (under 14,5 giver 1,67 og under 11,5 giver lækre 1,95).  

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. I sidste uge ramte jeg Titans over Colts (både lige på og på handicap til odds 3,45). Dermed er jeg nu 4-9 i denne kategori, og lad os bare håbe, at den trend fortsætter i denne uge.

Udover ovenstående vilde odds på Redskins, så skal vi have fundet den der overraskelse, som giver god returkommision, og som der er en vis sandsynlighed for går hjem. 

Man skal aldrig – jeg gentager ALDRIG – spille mod New England Patriots på Gillette Stadium. Men… det gør vi alligevel i denne uge.

Modstanderen er Kansas City Chiefs, og det er en gentagelse af sidste års forrygende AFC finale, der bølgede frem og tilbage, inden Patriots trak sig sejrrigt ud efter overtid. 

2019-udgaven af Patriots er ikke så imponerende som fordums storhold, men de har stadig et af ligaens bedste forsvar og special teams. Angrebet halter, og Tom Brady virker som en mand, der gerne ville have haft en julegave i form af Gronkowski (der nu ikke længere kan vende tilbage til klubben i år). 

Chiefs lammetævede Oakland Raiders i søndags med 40-9. Sejren kom ikke på baggrund af Patrick Mahomes’ arm, men derimod godt forsvarsspil. Det er lige i rette tid, at Chiefs finder noget forsvar frem, og det kan vise sig særdeles vigtigt i bestræbelserne på at vinde Super Bowl. 

Chiefs giver odds 2,55 igen, hvis de kan tage hjem fra Foxboro med en sejr. Der er faktisk 2,80 igen, hvis de blot vinder med et field goal.     

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Texans er favoritter, og Colts kan godt slå Buccaneers. Men hvad med Panthers? Kan de besejre Falcons, ugen efter de har fyret deres træner? Hvis du tror på den, så er der meget fine odds 9,30 igen i min tripel denne uge.

Raheem Mostert var der ikke mange, der skænkede en tanke inden sæsonen. Nu er han blevet en stjerne i 49ers angreb. Kan han score, og gør Tyreek Hill og DK Metcalf det samme, så kan du hente odds 14 igen.

I søndagens stormøde (eller ét af dem) mødes New England Patriots og Kansas City Chiefs. Hvis både Brady og Mahomes går kasteamok, og kaster bolden over 400 yards, så er der odds 20 til dig.

Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu
Se også: Alle stillinger i NFL

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Giants MED Eli Manning over Eagles til odds 4,40 skal næsten prøves.
Seahawks ude over Rams til 1,92 er meget højt.
Titans ude over Raiders til odds 1,75 skal også prøves

God fornøjelse med 14.  spilleuge
Claus Elming