Soldier Field lægger græs til det første opgør i 14. spilleuge, hvor Chicago Bears (6-6) og Dallas Cowboys (6-6) mødes i et opgør med væsentlige slutspilsimplikationer i NFC.

Der er tale om et vind eller forsvind opgør for Chicago Bears, der i forvejen har brug for kunstigt åndedræt og kun akkurat kan klynge sig til håbet om slutspilsavancement. Efter nattens opgør venter et svært slutprogram mod Green Bay Packers (udebane), Kansas City Chiefs (hjemmebane) og Minnesota Vikings (udebane).

Dallas Cowboys har ramt en dårlig stime på det værst tænkelige tidspunkt i sæsonen. Jason Garretts tropper har tabt tre af de seneste fire kampe, men fører stadigvæk an i NFC East – hvilket de kan takke Philadelphia Eagles’ tilsvarende vanskeligheder for.

Begge mandskaber var senest i kamp på Thanksgiving og derfor kan de ikke undskylde sig med trætte ben eller en kort uge.

Seneste nyt på skadesfronten

Ikke desto mindre er holdene ualmindeligt hårdt ramt på skadesfronten, hvortil en række profiler må sidde ude af torsdagskampen.

Hos værterne tæller listen startere som Prince Amukamara (hjernerystelse), receiver Taylor Gabriel (hjernerystelse), tackle Bobby Massie (ankelskade) og linebacker Danny Trevathan (albueskade). Dog skal det bemærkes, at Akiem Hicks er vendt tilbage til træning efter at have siddet ude i syv kampe med en albueskade.

For Cowboys drejer det sig om forsvarsstjernen Leighton Vander Esch, der stadigvæk døjer med en nakkeskade. Ydermere har safety Jeff Heath (skulderskade), running back Tony Pollard (ankelskade) og defensiv tackle Antwuan Woods (knæskade) ikke kunnet medvirke i ugens træningspas.

Hold øje med…

Betydningen af to pressede cheftrænere  

Det er efterhånden blevet en fast kutyme for Cowboys’ ejer Jerry Jones at skulle forholde sig til sin cheftræners fremtid. Medierne spekulerer også heftigt i, om Jason Garrett (endelig?) bliver smidt på porten efter den indeværende sæson, eller om han kan redde sig en kontraktforlængelse via en slutspilsplads?

På den anden side har Matt Nagy slet ikke formået at bygge videre på sidste års imponerende debutsæson som cheftræner for Chicago Bears, hvor han blev kåret som årets træner i NFL. Hertil er det særligt bekymrende, at angrebet virker impotent og at Mitchell Trubisky langt fra ligner fremtidens mand bag roret. Efter 12 kampe rangerer Bears-angrebet som det fjerde dårligste i NFL målt på total offense (281,8 yards pr. kamp) og sjette dårligst i antal scorede point (17,7 point pr. kamp). Angrebets rædderlige sæson har givet rig anledning til spekulationer om Matt Nagys jobsikkerhed.

Med ovenstående in mente kan det ikke understreges nok gange, at vi har to pressede cheftrænere på sidelinjerne i nattens kamp. Det bliver interessant at følge, om de vil gribe kampen konservativt an – og ikke satse det nødvendige i oplagte situationer. Det kan meget vel resultere i en halvlåst kamp.

Chicago Bears’ løbeforsvar vs. Ezekiel Elliott

Dem der følger NFL ved, at Chicago Bears råder over et frygtindgydende pass rush anført af Khalil Mack. Men siden forsvaret mistede Akiem Hicks i oktober, har enheden tilladt 107,9 løbede yards og knap et touchdown pr. kamp. Det er en opløftende statistik for Ezekiel Elliott, der er blevet holdt til under 100 løbede yards og blot en enkelt scoring i de seneste fire kampe. Cowboys’ angreb er dybt afhængigt af play action og deraf et velfungerende løbespil, hvilket understreger vigtigheden af at Elliott præsterer. Det gør simpelthen livet lettere for Dak Prescott.

Det bliver derfor interessant at se, hvilke fysisk forfatning Akiem Hicks er i – såfremt han spiller – og hvordan det påvirker Cowboys’ evne til at løbe bolden.

Spiltip

Thanksgiving udviklede sig til en lige ved og næsten oplevelse for nærværende artikels spiltips. Således ramte vi kun på 1/3 spiltips, hvortil det blot var hhv. et enkelt (manglende) Bears-point og fire (manglende) point i Falcons-Saints, der adskilte os fra at ramme plet.

Chicago Bears har i gennemsnit tilladt 2,8 sacks pr. kamp i 2019, hvilket betyder, at angrebet rangerer i den dårligste tredjedel i NFL i kategorien. Ydermere er holdets startende tackle Bobby Massie dømt tvivlsom til opgøret. Det taler for, at Mitchell Trubisky bliver sacket minimum 2,5 gange i nat – og at DeMarcus Lawrence får en stor aften for Dallas.

Hertil giver Danske Spil odds 2,10 igen. Find spillet via dette link.

Spil ansvarligt!

Pick

Der er lagt i kakkelovnen til en utrolig tæt og intens kamp, som får stor betydning for begge mandskabers videre færd i 2019 – og muligvis cheftrænerens jobsikkerhed.

Til at afgøre den formodentlig tætte kamp stoler jeg simpelthen mere på Dak Prescotts evner – og på personellet omkring ham. Mitchell Trubisky har gang i en katastrofal sæson, hvilket ender med at koste Bears slutspilsavancementet.

Dallas Cowboys vinder med 26-20.