Grundspillet er forbi. De bedste 12 hold hold i NFL er fundet (nogenlunde), og slutspillet er over os.

Wild card-runden byder i år på i hvert fald tre rigtig spændende opgør, der kan gå begge veje, og selvom jeg ikke har meget fidus til Philadelphia, så skal de aldrig undervurderes på hjemmebane. Mere om dem længere nede. Her er min weekly winners for wild card-runden.


Houston Texans 17 – 23 Buffalo Bills

Bills er udeholdet her, men de kommer til kampen som et hold bedre rustet til slutspillet. Mens Texans har haft store problemer på forsvaret er det Bills’ stærke side, og jeg tror, Texans kan få svært ved at score point mod de blåklædte. Spørgsmålet er, hvor mange point Buffalo selv kan score, men hvis kampen holdes relativt lavt scorende burde det ikke være et problem, og Houstons kasteforsvar er i den grad til at snakke med.

Giv mig udeholdet, der dermed kan forberede sig på et opgør mod Chiefs eller Ravens i næste uge.
(lørdag kl. 22.35, TV3+)


New England Patriots 24 – 23 Tennessee Titans

Jeg kan sagtens se en vej til sejr her for Tennessee Titans. Derrick Henry har haft en fantastisk sæson som runningback hos Titans, og Ryan Tannehill er som genfødt. Genfødt kan man ikke ligefrem kalde Tom Brady. Han bliver nærmere holdt kunstigt i live af sit forsvar, der er et af ligaens bedste. Netop forsvaret bliver en afgørende faktor i kampen her, for kan Titans løbe bolden og gøre Patriots-forsvaret trætte, så vinder udeholdet også kampen.

Når jeg alligevel vælger Patriots her, er det fordi kampens spilles på Gillette Stadium, og det er aldrig nemt at vinde netop der, når man kommer på besøg i slutspillet. En sejr til Patriots sætter dem op mod Chiefs i næste uge.
(søndag kl. 02.15, TV3+)


New Orleans Saints 34 – 30 Minnesota Vikings

Saints og Vikings mødes i første runde af slutspillet et par år efter, Vikings slog netop Saints på det spil, der siden hen kom til at gå under navnet Minneapolis Miracle. Den gang blev kampen spillet i Minnesota, og Saints håber, at de nu kan få revanche med en sejr hjemme i Superdome. Og det tror jeg, de får. Saints har været suveræne i NFC South i år, og selvom konkurrencen har været noget mindre end i NFC North, hvor Vikings holder til, så synes jeg, at New Orleans har vist bedre spil.

Hvor Saints dog skal have mere ud af det er på runningback-positionen, hvor Alvin Kamara ikke helt har levet op til forventningerne. Det har til gengæld hans kollega på den anden side af bolden, Dalvin Cook. Cook var fremragende i grundspillet, og begge runningbacks får en afgørende betydning.
(søndag kl. 19.05, TV3+)


Philadelphia Eagles 24 – 30 Seattle Seahawks

Eagles kommer til wild card-runden som divisionsvinder, og har vundet fire i træk. Men det er værd at bemærke, at de kun er gået 9-7 i en historisk dårlig division, og de har i store perioder af sæsonen ikke set imponerende ud. Læg dertil, at Carson Wentz spiller sine første slutspilsminutter på søndag, og så tror jeg, det kan blive en svær kamp for hjemmeholdet.

Seahawks kommer ganske vist med en skidt december måned i bagagen, men på papiret er de et bedre hold, og kan slå alle hold i NFL på en god dag. Havde de haft en smule mere held i søndags havde de endda haft fri i denne uge. Seahawks vinder her, men det kan godt blive tæt, hvis Wentz spiller sig varm.
(søndag kl. 22.40, TV3+)


Sidste uge: 11-5
I alt: 154-101-1

Bye week: Ingen