Det er Thanksgiving i USA og det betyder tre kampe torsdag og football fra 18:30 til tidligt fredag. 

Alle hold har nu siddet over, og dermed går vi ind i den afsluttende fase af grundspillet. Det er nu formen skal toppe, og der er fem kampe tilbage for alle hold til at sikre sig en slutspilsplads og en fordelagtig seedning.  

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu

NFL sæson 100 Jubilæumskamp
For at fejre NFLs sæson 100 vil ligaen hver uge have én kamp, der symboliserer det historiske. En vigtig kamp, et betydningsfuldt opgør, en Super Bowl rematch, et opgør mellem arvefjender eller en kamp, der kan dateres meget langt tilbage. 

I denne uge er det kampen mellem Baltimore Ravens og San Francisco 49ers. Hvorfor spørger du måske. Men der er en (god) forklaring.

Det er en rematch af den forrygende Super Bowl de to hold spillede efter 2012-sæsonen, hvor det det var brødrene Harbaugh, der stod i spidsen for hvert sit mandskab. En kamp, der blandt andet blev præget af at lyset gik ud på stadion i New Orleans.

Det kunne faktisk meget vel være en forsmag på Super Bowl i år også. Begge mandskaber er blandt NFLs bedste og er meget svære at spille mod. Ravens har Lamar Jackson, mens 49ers har ligaens bedste defensive front. 

Se den søndag på et tv nær dig! 

Torsdagskampen(e).
Spillerunde 13 åbner med ikke bare én kamp om torsdagen, ikke to, men hele tre kampe. Det er Thanksgiving i USA og det fejres traditionen tro med kalkun og football.

Læs også: Din guide til Thanksgiving!
Læs også: Madoptakt til Thanksgiving!

Detroit Lions åbner sædvanen tro ballet kl. 18:30 dansk tid. De møder i år Chicago Bears i et rent NFC North opgør, som har mere betydning for udeholdet end for Lions, der har udspillet sin chance i år. 

Kamp to spilles kl. 22:30 i Dallas, hvor jeg sidder i skrivende stund, og også er på plads i Jerry World torsdag sammen med 85 danske NFL-fans. Dallas Cowboys møder Buffalo Bills i en kamp, der er meget vigtig for begge mandskaber, men hvor hjemmeholdet nok har mest brug for sejren for at holde Eagles på afstand i kampen om divisionstitlen i NFC East.

Den tredje og sidste kamp er med start 02:20 og er en gentagelse af sidste års Thanksgiving-opgør, når Atlanta Falcons tager imod New Orleans Saints. Sidstnævnte er favorit, men det er blot to uger siden, at Falcons smed grus i Brees-maskinen. 

Jeg tror faktisk på noget så udsædvanligt som tre udesejre. Du kan læse meget mere om disse tre kampe og se spiltips i vores optakter til kampene.

Spilleuge 13
Det er en superfed spillerunde med Ravens-49ers som den store kamp, men også Seahawks-Vikings, Colts-Titans, Texans-Patriots, Steelers-Browns og Chiefs-Raiders har afgørende betydning for resten af sæsonen.

Der er flere spændende odds imellem og eg har fundet et par gode væddemål til dig, som jeg håber gør din Thanksgiving lidt sjovere.

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Og for første gang i år missede jeg i søndags #LorteLions. Dermed er jeg nu 11-1 efter 12 uger i denne kategori (og 31-2 gennem de sidste to sæsoner).

I denne uges udgave af NFL showet anbefalede jeg en New York Jets sejr på udebane over Cincinnati Bengals, men den gemmer vi lidt.

I stedet skal vi et smut omkring New Jersey, hvor Giants hjemme på Met Life tager imod Green Bay Packers. 

Sidstnævnte fik ørerne i maskinen i søndags på vestlysten mod 49ers, og håber på at det går lidt bedre på østkysten, når de skal op imod et Giants-mandskab, der har tabte fem kampe i træk. 

Packers er bedre hele vejen rundt og har fået Davante Adams tilbage på receiver. De halter lidt på den offensive linje, men Giants har ikke personalet til at udnytte det på samme måde som 49ers. 

Jeg tror på en Packers sejr og det er der odds 1,37 for. Vil du have lidt mere i posen, så spil på en Packers-sejr med mere end 5 point til flotte odds 1,77.

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. I sidste uge ramte jeg Seahawks sejr i udekampen mod Eagles til odds 2,10 og i denne uge skal vi have fat i et af de mest overraskende hold i NFL.   

Jeg tror ikke mange havde set den gigantiske omvæltning komme, som New York Jets har gennemgået de sidste tre uger. De var 1-7 og alle talte om en fyring af headcoach Adam Gase. Siden har de vundet tre kampe i træk og scoret 34 point i alle tre kampe. De holdt et gennemsnit på 12 point pr. kamp i de første otte uger, så der er i sandhed sket noget efter Sam Darnold er kommet tilbage. 

Jets møder søndag Cincinnati Bengals, der stadig har årets første sejr til gode, og selvom den røde riffel Andy Dalton er tilbage som QB, så tror jeg ikke Bengals kan vinde. 

Der er odds 1,62 på en Jets sejr, og kan de vinde med blot et field goal stiger det til 1,75. Vinder Jets med over 5 point, er der pludselig 2,40 at hente, hvilket er latterligt godt!  

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. Der skal nok komme en eller flere store overraskelser i denne uge. Og så er det jo bare med at finde den rigtige.    

Vi leder altid efter et odds i nærheden af de 3,00 gange pengene igen, men i denne uge får du lidt mindre i posen, og dog… 

Tennessee Titans spiller på et højt niveau i øjeblikket, og quarterback-skiftet fra Marcus Mariota til Ryan Tannehill må kategoriseres som “godt set”. Tannehill har vundet fire af sine fem kampe som starter, og scorede fire touchdowns i søndags mod Jaguars. Med ham ved roret er Titans pludselig farlige og i spil til en plads i playoffs. 

Søndag møder de Indianapolis Colts i en meget vigtig kamp for begge mandskaber. De kan begge stadig vinde AFC South, men taberen søndag får det noget sværere. De kæmper med Texans om at vinde divisionen, og der kommer nogle super-spændende opgør internt i AFC South i december (blandt andet to kampe mellem Texans og Titans). 

Men søndag er vigtig, og jeg tror faktisk at Titans kan overraske på udebane. Der er odds 2,30 på en Titans-sejr i Indianapolis. Er du ikke tilfreds med det odds, så spil Titans på handicap -4,5 til flotte odds 3,45.   

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Tre sejre til Panthers, Seahawks og Patriots sikrer dig odds 3,35 igen.

Kan Lamar Jackson score mod 49ers forsvar? Og scorer Josh Jacobs mod Chiefs og Will Fuller mod Patriots, så er der lækre odds 14 på min TD Tripel.

Sidst men ikk mindst, så kan Christian McCaffrey sikre dig odds 12, hvis han får over 200 yards samlet i kampen mod Washington Redskins.

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Dolphins hjemme over Eagles til odds 4,40 skal næsten prøves.
Browns ude over Steelers til odds 1,77 er et flot odds.
Odds 2,35 på en Cardinals sejr hjemme over Rams skal også prøves. 

Happy Thanksgiving og god fornøjelse med 13.  spilleuge
Claus Elming