En Super Bowl med LIV i.

NFLs sæson 100 har nået til sin afslutning. Efter 256 kampe i grundspillet og 10 kampe i playoffs, mangler der kun den sidste og afgørende kamp. 

Super Bowl LIV, eller 54 med almindelige tal, spilles i Miami, der for 11. gang lægger grønsvær til NFLs finale, og i år står kampen mellem Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers. 

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

Det kunne NFL nærmest ikke have skrevet bedre som afslutning på jubilæums-sæsonen.

Chiefs oprindelige ejer Lamar Hunt fandt på navnet Super Bowl, og 49ers legendariske Coach Bill Walsh skabte grundlaget for meget af det angrebsspil, vi ser i dag. Det er samtidig præcis 50 og 25 år siden, de to klubber sidst vandt en Super Bowl. 

For at få det seneste nye fra Super Bowl LIV, bør du besøge vores Super Bowl sektion på Gul Klud:
Se også: 54 ting du skal vide om Super Bowl 54
Se også: 10 ting vi lærte i semifinalerne
Se også: Sådan er slutspillet gået

Hent årets Super Bowl kampprogram – Gratis!

Kunne du tænke dig en kopi af årets Super Bowl kampprogram, så kan du downloade det helt gratis her på Gul Klud.

Der er holdopstillinger, lækre artikler, historisk tilbageblik på NFLs første 100 år, flotte billeder, lidt om NFLs engagement i Europa, og meget mere.

Det er et megafedt program, som er uundværligt for dig på søndag. Du kan endda printe enkeltstående sider, så du f.eks. har holdopstillingerne lige ved hånden. Hent det nu!

Masser af spilmuligheder
Oddset fra Danske Spil har som sædvanligt et hav af skønne muligheder for at spille på Super Bowl, ikke kun hvad angår vinder og taber eller scorede point, men også en masse head-to-heads, forskellige over/under-spil, spil på individuelle præstationer masser af touchdown-spil, spil på pauseshowet og så de interessante odds 20,20 og odds 54 spil (som i Super Bowl 54).

Men ikke mere snak, her får du de sidste spiltip fra min hånd til NFL sæson 100.

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. I NFC/AFC-finalerne gik vores Over/Under væddemål hjem til odds 1,37. Dermed er jeg nu 18-2 i sæsonen inden Super Bowl LIV i denne kategori (og 38-3 gennem de sidste to sæsoner). 

Jeg er simpelthen så meget i tvivl om udfaldet af den her Super Bowl, at jeg det ene øjeblik godt kan se Chiefs vinde den, og det næste sagtens kan se 49ers nappe den. Det samme gælder forløbet af kampen. Får vi en højtscorende affære, får vi en lavtscorende. Bliver den tæt. Eller får vi et blowout? 

Jeg synes det er en af de mest uforudsigelige Super Bowls i lang tid, og derfor har det også været lidt vanskeligt, at finde et spil, som jeg vil kalde Money in the bank.

Men i stedet for at kigge på resultat, eller score eller vinder af kampen, er jeg gået i en lidt anden retning og fokuserer på antallet af field goals, der bliver sparket i kampen. 

Det er to gode kickere (Harrison Butker, Chiefs og Robbie Gould, 49ers), men jeg tror ikke de sparker seks field goals tilsammen. Det er der odds 1,13 på.  

Ugens bedste bet
Kansas City Chiefs har quarterback Patrick Mahomes og han har nogle vanvittige receivere løbet rundt på banen. Sammy Watkins vil kunne løbe fra de fleste… og han er den langsomste af Chiefs offensive profiler. Tyreek Hill er det tætteste den menneskelige race kommer på tegenseriefiguren Roadrunner i øjeblikket, og rookie Mecole Hardman er ikke langt efter.

Og det er sidstnævnte, vi skal have fat i nu. Den lynhurtige receiver, der også er kickoff returner for Chiefs, kan godt få en stor rolle i kampen. Når 49ers fokuserer på Hill og også lige skal have styr på, hvor Travis Kelce er, så kan Hardman løbe sig fri længere nede af banen. Jeg kunne godt se ham gribe en 4-5 bolde og måske endda score et touchdown. 

Mit spiltip her er simpelt. Hvis han griber mindst én bold for mere end 14,5 yards, så er der odds 1,85 igen, og det synes jeg er et super odds. Tror du han scorer et touchdown, så er der odds 4,00 – og hvis han scorer to, får du altså odds 30!

Ugens overraskelse
Der er kun én kamp tilbage og kun to hold, så jeg venter lige med at give dig mit tip på en vinder. Til gengæld får du her et odds, som jeg synes er rigtig godt og meget sandsynligt.

Det er to offensive masterminds, der står overfor hinanden, når 61-årige Andy Reid og 40-årige Kyle Shanahan skal forsøge at udtænke den anden. De to headcoaches kommer fra samme baggrund og samme system, men har forfinet hver deres angreb til at være dynamisk, underholdende og højtscorende. Og så er de ikke bange for at tage chancer. 

Og netop derfor kunne jeg se, at der i denne Super Bowl bliver scoret en 2 point conversion. Måske fordi et hold har brug for pointene sidste i kampen, måske fordi et hold er bagud med 8 tidligt i kampen, eller måske bare for at prøve noget frækt. 

I hvert fald er der odds 3,80 på en scoring på 2 point conversion i løbet af kampen, og det synes jeg er et genialt odds.        

Odds 20,20
Danske spil har lavet en stak odds, der alle giver 2020 ører igen for hver krone du spiller, eller sagt på en anden måde: Odds 20,20.

Så tænker du: Ja, ja, men de går ikke hjem. Jo, faktisk gik en af dem hjem forrige år til odds 20,18 (Nick Foles TD + Eagles sejr), og jeg var kun 16 yards fra at den også gik hjem sidste år (Soni Michel skulle have 1 TD og 110 yards – han scorede, men fik kun 94 yards).

I år har jeg et par stykker, som jeg synes lyder sandsynlige:

  1. Travis Kelce griber over 100 yards og scorer kampens første touchdown
  2. Kelce, Sammy Watkins og Emmanuel Sander scorer alle touchdown
  3. Frank Clark og Nick Bosa laver begge mindst to sacks

Der er faktisk flere, som er ret interessante, så check 20,20 oddsene ud nu, og se hvilken/hvilke, du synes bedst om.

Odds 54 er selvfølgelig noget mere usandsynlige, men her er lige et par forslag, hvis du har en tyver i overskud:

  1. Damien Willams og Emmanuel Sanders scorer begge mindst to touchdowns.
  2. Sammy Watkins scorer kampens første TD og har over 100 yards i kampen.

Løb, kast, grib…
Der er masser af interessante væddemål på, hvem der kaster flest yards, løber flest yards, griber flest bolde mm., og jeg har fundet de mest interessante frem til dig her.

Mit bedste bud og et af de bedre odds til denne Super Bowl hedder: Emmanuel Sanders griber over 42,5 yards & scorer TD til odds 5,00

Men kig selv mulighederne igennem. Der er rigtig meget at vælge mellem.

Super Bowl MVP
Der er gennem tiderne spillet 53 Super Bowls, og 29 gange er det en quarterback, der er blevet valgt til kampens mest værdifulde spiller, MVP.

Chiefs quarterback Patrick Mahomes er storfavorit og giver kun odds 2,00 igen, mens 49ers QB Jimmy Garopollo giver odds 3,50.

Jeg tror ikke sidstnævnte bliver Super Bowl MVP, selvom alt kan ske på søndag, men kommer her i stedet med fire andre bud på en MVP.

Hvis du tror 49ers vinder: Raheem Mostert til odds 7,00 eller Nick Bosa til odds 25

Hvis du tror Chiefs vinder: (Mahomes) eller Travis Kelce til odds 17 eller Frank Clark til odds 60 (den er god!!!). 

Super Bowl vinder
Jeg tror og håber, at Super Bowl LIV lever op til sit romertal. Der er en potentiel Superkamp i vente med masser af lækre spil, spænding, flotte scoringer, nerverne udenpå tøjet og en afgørelse helt til sidst. Kort sagt en Super Bowl med LIV i! 

Her er 3 spørgsmål for hvert hold, til at de vinder Super Bowl: 

San Francisco 49ers:
-Kan den defensive linje lægge pres på Mahomes og få ham ud af rytmen?
-Kan forsvarets bageste geledder håndtere Tyreek Hill og Travis Kelce?
-Kan angrebet få gang i løbespillet på samme niveau som sidst?

Kansas City Chiefs:
-Kan forsvaret stoppe løbeangrebet og tvinge Garopollo til at kaste? 
-Hvordan dækker Chiefs Deebo Samuel og Emmanuel Sanders op på play fakes? 
-Kan den offensive linje beskytte Patrick Mahomes længe nok mod Nick Bosa og co?
 
Vi får ikke svarene før søndag, og så må vi se, hvem der vinder årets Super Bowl.

Jeg sagde Chiefs i vores podcast NFL Showet, og det holder jeg fast i her. Men min makker Thomas Qvortrup sagde 49ers (han bløder guld…). Chiefs giver odds 1,82 mens 49ers fåes til odds 2,15.

I samarbejde med Oddset har vi også lavet to NFL Showet specials.

Enten Chiefs vinder med mere end 7 point til odds 3,60 eller 49ers QB Garoppolo scorer selv til et touchdown til 8,00.

Tak for i år og god Super Bowl LIV
Claus Elming