Det tog ikke lang tid for headcoach Kyle Shanahan, at gøre 49ers til et tophold. Det udløser nu en lang kontraktforlængelse.

San Francisco 49ers belønner Kyle Shanahan med en seks-årig kontraktforlængelse, der erstatter hans nuværende kontrakt, og gør ham til 49ers headcoach til og med 2025.

Shanahan kom til klubben for tre år siden, efter han havde skabt et af NFLs bedste angreb som offensiv koordinator for Atlanta Falcons. Dengang fik han også en seks-årig kontrakt, og den nye forlægelse erstatter de sidste tre år på den oprindelige kontrakt, og gør samtidig Shanahan til en af NFLs bedst betalte trænere.

De nærmere kontraktdetaljer er endnu ikke offentliggjort, men lidt hurtig research siger, at kontrakten er på lige under 10 millioner dollars om året, eller ca 65 millioner kroner.

Efter en svingdør på posten i de sidste 25 år er der nu igen stabilitet på headcoach-positionen. 49ers lod både Jim Tomsula og Chip Kelly gå efter blot et år, og flere andre coaches havde mellem to og fire år i spidsen for klubben. Nu får de fem-dobbelte Super Bowl mestre den kontinuitet, de har ledt efter siden de glade Bill Walsh / George Seifert-dage, der hhv. var headcoach i 10 år og 8 år.

Som søn af Mike Shanahan, der arbejdede under Seifert som af 49ers offensive koordinator, er Kyle Shanahan vokset op i byen og omkring klubben, så det er som de siger på de kanter “A match made in heaven”.

Læs også: Her er de 10 højest lønnede trænere i NFL