Den 30-årige San Francisco 49ers quarterback, Jimmy Garoppolo, skal opereres i skulderen, hvilket holder ham ude indtil sommer. I følge NFL.com er operationen dog ikke noget, der skræmmer potentielle trade-partnere væk – flere hold skulle nemlig stadigvæk være interesserede.

Siden 49ers, i første runde af sidste års draft, valgte Trey Lance, stod det klart for de fleste, at Garoppolos dage i San Francisco var talte. Selvom der fra to legendariske 49ers-quarterbacks, Steve Young og Joe Montana, sås tvivl om Lances evner og parathed, er Garoppolo fortsat et varmt trade-emne.

Efter en flot sæson, hvor han sammen med resten af 49ers-holdet nåede NFC-finalen, gjorde den tidligere Patriots-QB sig godt bemærket – også blandt QB-sultne NFL-hold.

Nok er han ude med en skudlerskade nu, men vigtigst af alt i forhold til Garoppolos appel til potentielle købere er det, at han hold sig mere eller mindre skadesfri i løbet af sæsonen, hvorfor han altså formåede at starte 15 kampe i den regulære sæson og 3 i slutspillet.

Garoppolo har, som antydet, haft problemer med at holde sig skadefri, men han er i manges øjne en effektiv QB, når han er på banen. 33-14 er han som starter, og det er altså denne evne til at vinde kampe, flere hold skulle være ude efter.

Hvad han koster eller hvor han ender, eller om 49ers ender med at beholde ham, vides naturligvis ikke. Noget af svaret på hans fremtid skal nok findes i den kommende draft, hvor QB-sultne hold, der ikke får en rookie QB med hjem, godt kunne finde på at sætte efter 49ers-quarterbacken.

Jimmy Garoppolo kom ind i ligaen i 2014, da han blev draftet af New England Patriots, hvem han vandt to Super Bowl-ringe med som holdets backup. Siden 2017, hvor de erhvervede ham for et andenrundevalg, har han, når han ikke har være ude med en skade, været starer for San Francisco 49ers.