Sidste uges to TV-kampe på Viasat leverede både god underholdning og spænding til det sidste. I dag får vi så først et af NFLs mest hadefulde rivalopgør at se, når Steelers tager imod Bengals, mens vi senere på aftenen skal se, hvor meget Andrew Luck kan stille op mod ligaens bedste forsvar, Denver Broncos.

NFL-fans blev i den grad forkælet i sæsonens første spillerunde, hvor 11 ud af 16 kampe blev afgjort med syv point eller mindre. To af de tætte opgør var ugens TV-kampe på Viasat med først Jacksonville Jaguars mod Green Bay Packers og derefter Dallas Cowboys mod New York Giants. Begge opgør blev vundet af udeholdet, efter både Jaguars og Cowboys mislykkedes med vindende angrebsserier til sidst i kampene.

I dag lægger vi ud med et vaskeægte rivalopgør mellem Cincinnati Bengals og Pittsburgh Steelers, hvorefter Denver Broncos skal forsøge at følge op på den fornemme sæsonstart, når Andrew Luck og Indianapolis Colts kommer på besøg. I denne artikel har jeg set nærmere på den tidlige kamp, der vises fra klokken 19 på TV3 SPORT 1. Hvis du vil læse mere om den sene TV-kamp, skal du bare trykke lige her.

Flotte sejre i bagagen

Cincinnati Bengals mod Pittsburgh Steelers har de seneste år udviklet sig til et af de mest intense rivalopgør i NFL, og efter Bengals nærmest forærede en slutspilssejr til Pittsburgh i januar, er hadet bare blevet endnu større. Hvis du derudover lige husker, at Bengals’ linebacker Vontaze Burfict skadede både Le’Veon Bell, Ben Roethlisberger og Antonio Brown i sidste sæson, er der for alvor lagt i ovnen til en forrygende sværvægtskamp i NFL-sammenhæng. Begge hold fik flotte sejre med fra første runde. Cincinnati tog til New York og besejrede Jets i en tæt kamp med 23-22, mens Pittsburgh mandag nat løb Redskins fuldstændig over ende i Washington. Men der er altså kun et af de to AFC North-hold, som fortsat er ubesejret efter aftenens opgør.

To af NFLs stærkeste mandskaber

En stor grund til, at opgøret er blevet en af de mest seværdige af slagsen i NFL, er, at begge hold har ekstremt meget talent på begge sider af bolden. Hjemmeholdet har ligaens bedste wide receiver i Antonio Brown, mens Bengals’ A.J. Green ikke er langt efter. Samtidig har begge angreb en fremragende offensive linje, der giver rigtig gode arbejdsbetingelser til Big Ben og Andy Dalton samt til holdenes dygtige runningbacks. Især hos Steelers er det svært at se, at DeAngelo Williams normalt er reserve til karantæneramte Le’Veon Bell. Selvom begge mandskaber har flere stærke våben på angrebet, er de indbyrdes kampe generelt rimeligt lavtscorende med hårde hits. Steelers har en rigtig god front-syv, hvor Cameron Heyward og Stephon Tuitt fylder rigtig meget på den defensive linje, mens linebacker Ryan Shazier flyver rundt bag ved dem. Cincinnatis forsvar er mindst lige så godt, og duoen Geno Atkins og Carlos Dunlap på den defensive linje findes ikke meget bedre i NFL. Derudover har holdet en af de bedste cornerback-trioer i NFL med Adam “Pacman” Jones, Dre Kirkpatrick og Darqueze Dennard.

Afgørende matchups

Der er simpelthen så mange nøgler at tage fat på i denne kamp. For begge hold bliver det afgørende at dominere ‘in the trenches’, hvilket vil sige at vinde kampene mellem de offensive og defensive linjer. Her bliver det for begge forsvar meget vigtigt at stoppe modstanderens løbespil. Men det matchup, som bliver altafgørende for kampen, er Cincinnatis secondary og dets evne til at bremse Antonio Brown. Det er umuligt at stoppe AB, men hvis “Pacman” og Co. kan tvinge Roethlisberger til sommetider at kigge mod Sammie Coates, Markus Wheaton eller Eli Rogers i stedet for Brown, kan kampen tippe til gæsternes fordel.

Vigtige skader

Steelers: Hjemmeholdet er uden cornerback Senquez Golson og den defensive tackle Cody Wallace. Mest nævneværdigt er det dog, at linebacker Ryan Shazier er tvivlsom på grund af en knæskade, som han pådrog sig mod Redskins i sæsonåbneren. Han regner dog selv med at spille. Pittsburgh må også undvære både wide receiver Martavis Bryant og runningback Le’Veon Bell grundet karantæne.

Bengals: Gæsterne er uden tight end Tyler Eifert, mens den defensive tackle Pat Sims er tvivlsom. Derudover afsoner linebacker Vontaze Burfict den anden af tre spilledages karantæne for det voldsomme hit, han gav Antonio Brown i slutspilskampen sidste sæson.

Seneste møder

Den seneste kamp mellem de to divisionsrivaler er ikke et opgør, man glemmer lige foreløbig. Her vandt Steelers 18-16 i Cincinnati i Wild Card-runden af slutspillet, efter Bengals på utrolig vis smed kampen væk til sidst. Først fumblede runningback Jeremy Hill, da hjemmeholdet bare skulle løbe klokken ud, og derefter gav Cincinnati 30 gratis yards til Pittsburgh efter to tåbelige flag, der bragte Steelers tæt nok på til at sætte et vindende field goal. Holdene splittede de to indbyrdes opgør i grundspillet – begge blev vundet af udeholdet.

Samlet vurdering

Jeg har rigtig store forventninger til kampen, og jeg er sikker på, at vi kan se frem til en intens og jævnbyrdig affære. Holdene minder på mange punkter om hinanden, men i sidste ende vil Big Bens høje niveau gøre forskellen. Pittsburgh vinder 24-20.