En storspillende Tom Brady sikrede New England Patriots endnu en tur i Super Bowl med en komfortabel sejr over et skuffende Pittsburgh Steelers-hold.

Med en suveræn sejr på 36-17 beviste Patriots, hvorfor holdet igennem hele sæsonen har været den største favorit til at vinde Super Bowl.
Tom Brady spillede nærmest fejlfrit og straffede igen og igen Steelers zoneforsvar og coach Mike Tomlin for konservative spilkald. Dermed spillede Brady sig i sin syvende Super Bowl – flest af nogen spiller nogensinde!
Den helt store historie inden opgøret var om Patriots kunne stoppe LeVeon Bell, der har haft et helt fantastisk slutspil. Men desværre for Steelers blev den eksplosive runningback skadet i første quarter og så resten af kampen fra bænken.
Om det havde ændret på resultatet er tvivlsomt. Dertil var Patriots for overlegne på angrebet og forsvaret.
New England kom godt fra start og tog en 10-0-føring i første quarter, efter Brady fandt Chris Hogan for et touchdown. På den anden side missede Pittsburgh to dybe skud til henholdsvis Sammie Coates og Antonio Brown, og så var det op ad bakke hele vejen.

Steelers svarede dog igen med en lang, velbalanceret angrebsserie, hvor korte kast til receiverne og runningback DeAngelos Williams var opskriften. Selv samme Williams afsluttede serien med at løbe bolden i endzone for en reducering, der blot lød på 6-10 efter et misset PAT af kicker Chris Boswell.
Hjemmeholdet tog teten tilbage med et frækt flea-flicker-spil. Brady gav bolden til Dion Lewis, der vippede bolden tilbage til sin quarterback, som med klinisk præcision fandt Hogan for endnu et touchdown.

På den efterfølgende angrebsserie troede Steelers-fans kortvarigt, at der var bragt spænding tilbage i opgøret, men tight end Jesse James manglede et par centimeter for at komme i endzone. I stedet holdt forsvaret stand på imponerende vis, og så måtte gæsterne gå til pause bagud 9-17.

De to quarterback blev i alt presset en enkelt gang i første halvleg. Det var Steelers’ Javon Hargrave med et sack af Brady.
Ét hold på banen efter pausen
I anden halvleg kom Pittsburgh slet ikke ud fra omklædningsrummet, og de marginaler, som holdet havde brug for til at vende kampen, faldt ud til fordel for Patriots. Deriblandt denne (måske) fumble af Tom Brady, der ikke blev kaldt.

LeGarrette Blount og Julian Edelman udbyggede føringen, og på den anden side følte Ben Roethlisberger sig (forståeligt nok) presset til at forcere sine kast, hvilket blandt andet resulterede i en interception af cornerback Eric Rowe. Steelers kom i anden halvleg aldrig tæt på de otte point, som Patriots førte med ved pausen.

Brady ramte på 32 af 42 kast for 384 yards og tre touchdowns. Ekstremt imponerende med tanke på, at New England havde meget svært ved at løbe bolden.
Chris Hogan havde en stor aften for Patriots. Han greb ni bolde for 180 og to touchdowns, og skrev sig dermed ind i Patriots’ historiebøger.

Med sejren skal Patriots tilbage til Houston, hvor de også vandt Super Bowl 38. En finale mest husket for Janet-Gate og for en streaker forklædt som dommer.
I Super Bowl 51 møder Patriots NFC-mestrene fra Atlanta Falcons, der knuste Green Bay Packers med 44-21