Efter lidt startvanskeligheder vandt Kansas City Chiefs ganske overlegent 42-21 over Pittsburgh Steelers.

Dermed har Steelers efterhånden levende legende af en quarterback Ben Roethlisberger formodentlig spillet sin sidste NFL-kamp.

Dermed slutter karrieren for Big Ben efter 18 år i ligaen. Alle for Steelers, der draftede ham i første runde i 2004.

Chiefs begyndte ellers kampen utroligt langsomt og scorede slet ikke i første quarter. Faktisk indledte Steelers scoringen, da TJ Watt fik fat i en fumble af Darrell Williams og returnerede den til en 7-0 føring.

Men det var måske lige den røde klud, der skulle viftes foran næsen på Patrick Mahomes, for på seks minutter vendte han 0-7 til 21-7, og han kastede touchdown på sine næste fem angrebsserier.

Chiefs er kendt for at have en af de mest omfattende og varierede offensive playbooks, og headcoach Andy Reid hev da også en stribe smarte spil op af posen.

Således var Chiefs sidste touchdown-kast ikke leveret af Mahomes, men derimod af tight end Travis Kelce, der endda selv havde grebet et touchdown i slutningen af første halvleg.

Med sejren skal Chiefs nu møde Buffalo Bills i næsterunde. Det bliver en gentagelse af sidste års AFC finale, hvor Chiefs vandt 38-24, men også en rematch af denne sæsons kamp i grundspillet mellem de to, hvor Bills vandt 38-20.

Roethlisberger og Steelers kunne slet ikke mønstre noget konstruktivt angrebsspil, før kampen reelt var afgjort. Den 39-årige quarterback ramte på 29 af 44 for 215 yards med to sene touchdowns, men tallene lyver lidt, for angrebet ineffektivt det meste af kampen og havde blot 55 yards i første halvleg.

Mahomes ramte på 30 af 39 kast for 404 yards og fem touchdowns, mens Travis Kelce greb fem bolde for 108 yards, et touchdown og selv kastede et touchdown til Byron Pringle.