Der var lagt op til hævnkamp, da Detroit Lions med Jared Goff tog imod det hold, der fyrede ham og kom til byen med Matthew Stafford, der erstattede ham.

Og selv om det holdt hårdt, så blev det Jared Goff, der trak det længste strå på baggrund af en flot første halvleg.

Resultatet efter 60 minutter lød på 24-23 og sender Detroit Lions videre i slutspillet efter deres første playoffsejr i 33 år. Dermed har klubben endelig fået afsluttet den længste stime af playoff-nederlag i NFL-historien med ni. Deres seneste sejr kom over Dallas Cowboys i divisionsrunden i 1991.

Det var også over 30 år siden, Lions sidst havde haft en hjemmekamp i slutspillet, og det kunne man mærke på det ellevide publikum, der lavede larm, som stod man uden høreværn på en af de nærliggende bilfabrikker.

Larmen blev ikke mindre, da Lions åbnede kampen med et 75-yard touchdown-drive, efterfulgt af touchdowns på deres næste to angrebsserier. Rookie tight end Sam LaPorta var på mirakuløs vis blevet sin skade fra sidste uge kvit og scorede Lions tredje touchdown i første halvleg til en 21-10 føring.

Jared Goff var brandvarm i første halvleg og ramte på sine 10 første kast, men Rams quarterback Matthew Stafford fulgte godt med, og selvom Rams tabte, så var kampens store spiller receiver Puka Nacua, der greb 9 bolde, et touchdown og 181 yards, hvilket er rookie-rekord i NFL.

Mens første halvleg var domineret af angreb og sluttede 21-17 til Lions, så var der mere stilllingskrig, nerve og intensitet i anden. Ingen af holdene formåede at score touchdown efter pausen, men måtte begge nøjes med field goals.

Det afgørende moment kom på en modig beslutning af Lions headcoach Dan Campbell. Rams havde reduceret til 24-23 og havde bolden. De var igen kommet indenfor field goal afstand, og kunne bringe sig foran med et succesfuldt spark. Stafford kastede incomplete på 3. down, men Rams havde begået en holding-straf.

Mange headcoaches ville sikkert have afvist straffen og ladet Rams forsøge et 52 yard field goal med den ustablie kicker Brett Maher, men ikke Dan Campbell. Han accepterede straffen og stolede på sit forsvar. Og det var en god beslutning. Stafford kastede incomplete, og Rams måtte punte med lidt over fire minutter igen.

De så aldrig bolden igen, og kunne Jared Goff tage tre knæ og lade sig hylde, vel vidende, at han både havde sendt Rams ud, Lions videre og selv fået en sød hævn over Sean McVay og den klub, der draftede ham nr. 1 i 2016.

Goff ramte på 22 af 27 kast for 277 yards og et touchdown. Amon-Ra St. Brown fik en stille start, men spillede sig op og greb syv bolde for 110 yards.

Matthew Stafford, besøgte Detroit for første gang, siden han blev handlet Rams i 2021, ramte på 25 af sine 36 kast for 267 yards og to touchdowns.

Lions fik faktisk også en lille gave tidligere søndag, da Packers slog Cowboys. Dermed skal Packers til San Francisco i næste runde, mens Lions får en hjemmekamp mere og skal møde vinderen af mandagens kamp mellem Buccaneers og Eagles.