For anden gang på et år går Tom Brady på footballpension. Denne gang er det endegyldigt, siger NFL-ikonet i en video på sociale medier.

Tom Brady indstiller karrieren – igen. I en video, som den legendariske quarterback har udgivet på sociale medier, fortæller han, at han går på footballpension. Det gjorde han også for præcis et år siden, men denne gang er det endegyldigt, siger Brady.

“Jeg har brugt min store følelsesladede afsked sidste år, så der skal bare lyde en stor tak til min familie, holdkammerater og konkurrenter for at give mig mulighed for at udleve min drøm”, siger den 45-årige Brady blandt andet i videoen.

Beslutningen er truffet i kølvandet på Tampa Bay Buccaneers’ fejlslagne sæson, hvor de godt nok sneg sig med i slutspillet, men blev totalt ydmyget af Dallas Cowboys.

Bradys sidste sæson var ikke noget at skrive hjem om, og han burde måske være forblevet på pension, da han trak sig tilbage sidste år. Ikke desto mindre lykkedes det alligevel at udbygge sit NFL-cv med endnu et par rekorder.

Nu er karrieren så (formodentligt) slut, og det betyder, at en af sportsverdenens mest ikoniske epoker nu endegyldigt er forbi. Tom Brady leverede 23 uforglemmelige år i NFL, hvor han fejede al modstand væk på sin vej – til trods for at han først blev taget med pick 199 i år 2000-draften af New England Patriots.

I løbet af sine 23 sæsoner i NFL vandt Tom Brady rub og stub.

Samlet set tæller Bradys trofæskab syv Super Bowl mesterskaber – med fem tilhørende kåringer som finalens mest værdifulde spiller -, tre liga MVP-titler, 15 Pro Bowl-udnævnelser og seks All Pro-udnævnelser, mens han ligeledes er indehaver af et hav af rekorder i NFL – såsom flest kastede touchdowns, flest kastede yards og flest sejre.

Tom Brady vil først og fremmest blive husket for sine 18 sæsoner som startende quarterback i New England, hvor han og Bill Belichick tog Patriots fra et kælderhold til ligaens ubestridte magtfaktor.

Med Tom Brady ved roret vandt New England Patriots vanvittige 17 divisionstitler, mens de avancerede til 13 konferencefinaler, spillede sig i ni Super Bowls og vandt de seks.

I de sidste tre sæsoner har Brady tørnet ud for Tampa Bay Buccaneers, hvor han smagte på ‘det gode liv’ under Floridas himmelstrøg. Og igen leverede Brady også på banen, da han egenhændigt transformerede Buccaneers fra et middelmådigt mandskab til Super Bowl-mestre i sin første sæson.

Tom Brady holdt sit tårnhøje niveau til i 2021-sæsonen. Her kastede 44-årige Tom Brady for flest yards (5.316) og touchdowns (43) i NFL, men på trods af et vildt comeback tabte Buccaneers i slutspillet til de senere Super Bowl Mestre fra LA Rams.

NFL-fans verden over slipper dog ikke helt for Brady. Sidste år kom det frem, at Brady havde lavet en kæmpe kontrakt med tv-stationen Fox om at blive ekspertkommentator, når han indstillede karrieren.

Det er nu. Regner vi med. Eller hvad Tom?